Guest Mati13k Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Witam. Już od dłuższego czasu poluję na mundur RIP STOP w Panterze, najlepiej od Kamy. Słyszałem jednak, że rozmariówka jest strasznie popitolona. :-P Podobno mundury, które nie powinny pasować wg. rozmiaru na jakieś osoby, tak naprawdę pasują. Mam 174 wzrostu, w klacie chciałbym, żeby bluza miała 95-105 ( może jakiś polar na zime wcisnąć ), spodnie jakieś 90 w pasie. Na wzrost chciałbym kupić mundur troszkę większy, bo szybko z niego wyrosnę. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 jA MAM 178 I MUNDUREK MAM 184. W klacie koło 98-100, w mundurze 96, pas 95, w ripstopie koło 98-104. Tylko ja siedziałem na magazynie i przymierzałem ze 3 komplety zanim w końcu poskładałem sobie komplet pasujący. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Rozmiarówka jest rzeczywiście dziwna. Lepiej przymierz zanim kupisz, bo będziesz wyglądał jak Pawelo :lol: Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 No właśnie problem polega na tym, że mundur jest mi potrzebny na Strzelca jak najszybciej ( jude bawełniak :lol: ), a znajomy, który mógłby mi to załatwić na przymiarkę jest w Kosowie. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 No to kupuj w ciemno, ale licz się, że możesz wyglądać tak: http://img21.imageshack.us/img21/5179/clip...01fghfghfgh.jpg :lol: Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 :wink: Chyba jednak poczekam na znajomego... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Przecież sam napisałeś, że chcesz większy bo wyrośniesz :P Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Widzę że jestem znany :D Potwierdzam, lepiej kup mniejszy niż większy, posiadam mundur kontraktowy kamy (rozmiar 173cm) a mam ponad 180 wzrostu. Polecam go bo jest bardzo wygodny, właściwie go nie czuć że się nosi xD Bardzo szerokie rękawy i nogawki, robione pod prawdziwych wojaków :) Wygląda to jak na załączonych fotach: http://lh5.ggpht.com/_Po7LN8sYe5Y/S7hdwPt4...12/_DSC6897.JPG http://img412.imageshack.us/img412/7886/koniecb.jpg http://img580.imageshack.us/img580/3862/ga...7456500x500.jpg Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Przecież sam napisałeś, że chcesz większy bo wyrośniesz :P Większy w sensie dłuższy. :-F Nie chce mieć za rok seksownej koszuli do pępka, krótkich rękawków. Oczywiście żartuję, ale mniej więcej tak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Te mundury są bardzo uniwersalne, kup jak najmniejszy np 169, ściągacze pozwolą wszystko wyregulować, Nie martw się http://img361.imageshack.us/img361/1596/1175gx0.jpg Ten pan osiągnął taki efekt jak ja, nie ma się czego wstydzić, powodem jest ochraniacz i brak kabury czy odzysku na udzie. Quote Link to post Share on other sites
Omomierz Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 (edited) Ten pan osiągnął taki efekt jak ja, nie ma się czego wstydzić, powodem jest ochraniacz i brak kabury czy odzysku na udzie. Powodem jest za duży mundur. Mati13ek, ile masz lat? Jeśli powyżej 16 to bierz rozmiar 98/169/94, będzie najlepiej dobrany. Rozmiar podałem w formie klata/wzrost/pas. Edited April 5, 2010 by Omomierz Quote Link to post Share on other sites
staniu Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 mundur jak mundur rozmiarówka goretexów to dopiero fajna rzecz ;) osobiście wolę lekko za duży, niż za mały bądź na styk. Zawsze władujesz jakiś polar pod jak będzie potrzeba. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 tak ale latem nie będzie biegał w polarku i mundurze. Rozmiarówka jest na prawdę powalona... mam 95cm w klacie 179cm wzrostu i 93cm w pasie mundury: bawełniak: bluza 94/178 cm (ciut przydługa jest ( koniec bluzy dotyka kieszeni na udzie) spodnie 92/172cm są za duże w pasie o ok 3cm ( KAMA) ripstop: spodnie: 90/178 długośc ok, obwód luźne leciutko) bluza: 92/178 długośc dobra, rekawy ciut za długie, polar wchodzi L gruby pod spód bez problemu (KAMA) goretex: kurtka M duża, dobra, długa nawet jak na mnie :P spodnie M ciasnawe (90/172) albo dupe mam szeroką ;] Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 Ehh, już wszystko mi się popitoliło. Szkoda ryzykować, a później męczyć się ze sprzedawaniem/odsyłaniem. Popytam w okolicy, może akurat ktoś będzie sprzedawał i da przymierzyć. Innego wyjścia chyba nie ma ( nie licząc kupowania kota w worku ). Dzięki za pomoc towariszcze. Czołem! ;-) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 5, 2010 Report Share Posted April 5, 2010 nie masz jakiegos demobilu u siebie ? pójdź przymierz ;) Quote Link to post Share on other sites
zolzemon Posted April 6, 2010 Report Share Posted April 6, 2010 Albo poproś kolegów aby dali Ci przymierzyć swoje. Quote Link to post Share on other sites
davo Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 Witam ja od niedwana jestem posiadaczem munduru KAMA. Powiem tak najlepiej przymierzyć, ja chciałem kupić mundur przez neta i dobrze że nie kupiłem bo okazało się że kupiłbym za duży. Mierzyłem w sklepie i to było najlepsze rozwiązanie Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 8, 2010 Report Share Posted April 8, 2010 To może inaczej: zna ktoś może w sklep w Rzeszowie lub okolicach, gdzie można przymierzyć i kupić mundur najlepiej Kamy w kamuflażu Pantera? Oczywiście rip stop. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts