Mamlas Posted April 11, 2010 Report Share Posted April 11, 2010 No więc tak, pewnego pięknego dnia, na strzelance moja emka PJta z lufą systemy i HU guardera zaczęła się notorycznie zapychać na wysokości gumki. Przyczyna rzuciła się w oczy od razu po dobraniu się do hu - przerwany kołnierz. No więc założyłem to co miałem, czyli stock JG. Na kolejnej strzelance było to samo, tyle że dużo rzadziej, nie przeszkadzało mi to, do dnia wczorajszego. Kulki co jakiś czas, albo blokują się kompletnie, albo lecą na 5-10m, czasem wali dubletami. W czym tkwi problem? Druga sprawa, to to, że od jakiegoś czasu(dokładnie nie powiem kiedy) spadły dość znacząco osiągi. O ile przed awarią karabin na springu 120 guardera walił sporo poza zasięgiem stocków z mojej ekipy, że już o prędkości kulki nie wspomnę, to teraz kulki lecą baaardzo wolno(zasięg jakieś 10-15m mniejszy od stocków) i każdy stockowy chinolek z mojej ekipy je wyprzedza. Test szczelności na dyszy nie wychodzi idealnie, jednak tak było odkąd pamiętam, więc nieszczelności na głowicach można wykluczyć. Ludu, ratujcie. No i przy okazji prosił bym o propozycje jakiegoś zestawiku(głowice/cylinder/dysza) który zapewnił by najlepszą szczelność. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 A nie pękł Ci GB przy dyszy? A po drugie czy zmieniałeś może komorę HU? Ponieważ komora HU w Piżejach nie jest standardowa. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 (edited) A ja pro po zestawu, osobiście polecam, Głowicę cylindra- http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1152 Głowicę tłoka- http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=6316 Cylinder- http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1818 Dysza- http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3331 Ja mam ten zestaw (wiem ze to prawdziwy custom), jest ładnie, szczelność piękna. Tak, wiem, że 3 rzeczy które podałem są niedostępne. Edited April 12, 2010 by Wolfran Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 12, 2010 Report Share Posted April 12, 2010 (edited) Ludu, ratujcie. 1. Wyczyść lufę. 2. Sprawdź popychacz dyszy i sprężynkę. 3. Spróbuj na normalnej gumce. 4. A potem na normalnej komorze. No i przy okazji prosił bym o propozycje jakiegoś zestawiku(głowice/cylinder/dysza) który zapewnił by najlepszą szczelność. Bore up guardera. Edited April 12, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted April 12, 2010 Author Report Share Posted April 12, 2010 (edited) 1. Wyczyść lufę. 2. Sprawdź popychacz dyszy i sprężynkę. 3. Spróbuj na normalnej gumce. 4. A potem na normalnej komorze. Bore up guardera. 1. Zawsze jest czysta 2. W porządku 3. Sprawdzałem - to samo 4. Spróbuję A szkielet jest cały. Osiągni nie spadły tak drastycznie jak przy pękniętym szkielecie. A jednak, nie jestem pewien, ale zauważyłem teraz drobną rysę na szkielecie. Nie będę teraz strzelał, bo nie chcę wszystkich w domu pobudzić, ale z rana to sprawdzę. Apropo niestandardowej komory w PJ. Czym one się różnią od tych normalnych? Chodzi o tą część która podaje bb'sy? Bo zazwyczaj jest dodatkowa część na body pod dyszą chyba, to o to chodzi? Edited April 12, 2010 by Mamlas Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Rozkręć i sprawdź czy Ci GB nie pękł. Komora P&J przyjmuje tylko gumki bez kołnierza. Taka magia ze strony tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted April 13, 2010 Author Report Share Posted April 13, 2010 (edited) Przez tyyyle czasu śmigało normalnie na guarderowskiej i było ok. Gb jest pęknięty. Na 100%. Pozostaje tylko kwestia tych kulek. Edited April 13, 2010 by Mamlas Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 (edited) To jest właśnie objaw pękniętego GB. Nie ma siły wypchnąć kulki i takie jaja wychodzą. Edited April 13, 2010 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Mamlas Posted April 13, 2010 Author Report Share Posted April 13, 2010 Okej, dzięki wielkie. W takim razie temat mozna zamknąć/wyrzucić/podpiąć/zostawić/zignorować, czy co tam sobie moderacja wymyśli. Jeszcze raz dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Co nie oznacza ze z pękniętym da się strzelać ;) bez strat mocy itd. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts