Yahalom Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Gdzie znajdę takową kaburę? Może być na pas. Gdzie nie spojrzę, to widzę tylko SERPA do Xiphos'a :-F A chciałbym do jakiejś bardziej cywilizowanej latarki :F Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 BHI takowych nie robi, na ShotShow 2010 chyba mówili, że nie mają zamiaru takowych robić. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 20, 2010 Author Report Share Posted April 20, 2010 To co to jest w takim razie? :F Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 No na drugim i trzecim raczej nie jest to serpa. Co najwyżej platforma jest BHI. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 20, 2010 Author Report Share Posted April 20, 2010 Nabrałem też takich podejrzeń, no ale kształt 'przodu' kabury nadal mi nasuwa Serpę LEVEL 3 lub 2 :/ Chociaż brak guzika sugeruje, że to jednak nie SERPA Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 To chyba jest Serpa, aczkolwiek mocną ją przypomina. Gdzieś tego potworka widziałem już wcześniej. Albo trzeba będzie wykonać telefony. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 20, 2010 Author Report Share Posted April 20, 2010 Gdyby ktoś był w stanie to zidentyfikować to byłbym wdzięczny :F Przypomina Safari, ale kształt osłony tyłu zamka nie jest Safarkowy :F Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 A widziałeś SERPĘ do "długiej" ;) Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 btw co to za kamuflaż na tych zdjęciach i dlaczego poliscjant na 3 zdjęciu ma nóż na plecach Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Nie są to kabury GCODE? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 20, 2010 Author Report Share Posted April 20, 2010 (edited) Nie są to kabury GCODE? Nie, nie sądzę :???: Zresztą G-CODE do światła to jest chyba, ten ze ściągalnym szkieletem na dole - wiesz o co mi chodzi? :uśmiech: btw co to za kamuflaż na tych zdjęciach i dlaczego poliscjant na 3 zdjęciu ma nóż na plecach Kamuflaż stworzony dla WR, a nóż ma tam, gdzie lubi :-F A widziałeś SERPĘ do "długiej" :P Nie chciałem dać samego 'SERPA' w temacie, i tak mi jakoś przypasowało :-P Albo trzeba będzie wykonać telefony. Też staram się aktualnie namierzyć 'realizatorów' ;) Edited April 20, 2010 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 dlaczego poliscjant na 3 zdjęciu ma nóż na plecachBo tak mu wygodniej. Przymierz się, spokojnie można go wyjąć. Ciekawsze jest to, że to jest stary dobry wz. 56 :) Wg mnie kabura to SERPA ale bez autolocka. Autolocka nie ta się zastosować przy wersji ze światłem, więc jest tylko zamknięcie na zamku, jak w SERPie Advantage. Nie widzę nigdzie takie opcji, ale może na specjalne zamówienie zrobili. Tak samo jak dla pewnej jednostki zrobili Gladiusy tylko z trybem strobo. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 Jak najbardziej jest to BHI pod latarkę typu M3 tak jak napisał Foka zamknięcie tylko na zamku, podobnie działające do tego w Safarilandzie. Ciężko znaleźć ten model w katalogu BHI. W Polsce te kabury trafiły oprócz widocznego na zdjęciu WR KSP m.in. do OS ŻW w Warszawie i ZZD SG (zapomniałem jaka jest obecna nazwa). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 21, 2010 Author Report Share Posted April 21, 2010 Autolocka nie ta się zastosować przy wersji ze światłem, więc jest tylko zamknięcie na zamku, Przy Xiphos'ie jest :-F Szkoda, że to taki unikat :/ Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Ta, dedykowana do jednego konkretnego światła tego samego producenta. A jest, właśnie dlatego, że to światło jest takie małe. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 21, 2010 Author Report Share Posted April 21, 2010 'Realizator' też mi potwierdził, że to BHI Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Widać te kaburki na fotach SG w ostatnim Special Ops. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts