Klecor Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Witam! Posiadam silnik guarder ITU i zaszła w nim potrzeba wymiany szczotek. Czy możecie mi polecić jakiś konkretny typ/model/sklep. Znalazłem coś takiego: http://www.tinyurl.pl/?ie1f91cS Ale tych szczotek tam jest od metra (nie mówię nawet o wymiarach, bo zawsze można sobie przystosować). Nie mam doświadczenia ze szczotkami - będę wdzięczny za wszelką pomoc. Szczotki muszą pracować w układzie z lipolem 11,1 2600 35C i sprężyną m170. Dzięki za pomoc! Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 żadna z tych szczotek się nie nada bo nasz szczotki są z mieszanki zawierającej spory dodatek miedzi. Na tcyh szczotkach silnik nie będzie osiągał wymaganych parametrów. Podzwoń po sklepach asg i popytaj o szczotki z jakichkolwiek popsutych silników. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Te mają szansę pasować link Quote Link to post Share on other sites
Klecor Posted April 26, 2010 Author Report Share Posted April 26, 2010 (edited) Dzięki za pomoc! Magnumy nie pasują :) Znalazłem w szafie stary chiński silnik, szczotki ma prawie nowe. Minimalnie zbyt duże - ciężko wchodzą, ale albo je lekko zeszlifuję, albo po prostu wymienię tył silnika (te blaszki trzymające szczotki). Edited April 26, 2010 by Klecor Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Lekko je zeszlifuj i tyle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts