SHOGUN_YAMATO Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 A ja wam daję to OH YEA ! :D Najpewniej będzie coop - Pointman + Paxton Fetel Very Happy Quote Link to post Share on other sites
Tanaj Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 Ale lepiej to tego tytułu już zapisać nie mogli. Mam nadzieję że do czasu premiery zrobią z tego normalny FEAR 3. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 (edited) Nie mogą użyć nazwy F.E.A.R.. Monolith ma prawa do tej nazwy, a świra trójkę robią goście z 1Day Studio (ci co parali się z F.E.A.R. Files). Mnie osobiście dwójka ochłodziła i rozczarowała. A ze Steamem mnie załamała. Teraz czekam na trójkę, bo ma być robiona rzetelnie. Tylko mnie zastanawia jedno: Dlaczego obaj bracia są teraz po jednej stronie? Wszak Zwiadowca wpakował kulę w łeb braciszkowi Fettelowi i wysadził w diabły ciało Almy, której duch (sic!) zaszedł w ciążę z Michaelem Becketem. Edited August 19, 2010 by SirHawk Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Dzięki za spoilery. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Wybacz. Wyszedłem z założenia, że FEARy 1 i 2 były grane przez wszystkich. Moja wina :D Co jednak rozgrywki nie popsuje mam nadzieję :) Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 Grałem kiedyś w demo dwójki na ps3. W pewnym momencie coś w głowie podpowiedziało mi, żebym zrobił obrót 180 stopni - odwracam się, a tu jakaś zjawa. Jeszcze każą w to grać w nocy na słuchawkach. Jakoś mi się nie spieszy :P Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 W przypadku F.E.A.R. jedynki, będzie ci potrzebne: -Papier toaletowy -Tabletki na zatwardzenie -Dowolna toaleta przenośna -Tabletki uspokajające -Kilkanaście koszul na zmianę Może ciut przesadzam, ale jedynka wgniata w fotel i sprawia, że myślisz tylko o niej i masz schizy :D. F.E.A.R. dwójka nie jest już straszna. To nie to samo, inna liga. Tam możesz spokojnie grać w nocy przy wyłączonym świetle. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted August 20, 2010 Report Share Posted August 20, 2010 I po taniości można na czarnulę wyrwać. Dwójkę też. Może sobie zrobię małe czyszczenie jelit. :) Quote Link to post Share on other sites
Magnus14 Posted August 28, 2010 Report Share Posted August 28, 2010 Moim skromnym zdaniem najlepsza była pierwsza część. Pamiętam ten straszek podczas misji w dokach. Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 W sumie bardzo na tą grę nie czekałem ale kupiłem z ciekawości. Jak na razie pierwsze wrażenia takie sobie. Chodzi o grafikę. Nie wiem co jest ale rzec by można "łattafok" w porównaniu z drugą częścią. F3AR wygląda jakby go malowały upośledzone dzieci farbkami w ciemnej piwnicy. Graficznie wszystko odstaje i jest jakieś takie jakby sprzed ładnych kilku lat. Włączałem efekty na maksa ale to samo. Kiedyś próbowałem jeszcze włączyć jedynkę ale to już nie to, natomiast w dwójce wszystko jest spoko, zarówno lokacje jak i bronie. W trójce natomiast to jest jakaś kaszana. Jeśli chodzi o bronie to ten podrasowany UMP wygląda jeszcze jako tako, ale cała reszta, łącznie z pistoletem prezentuje się tragicznie. Co do rozgrywki singlowej standard. Idziemy sobie strzelając do biednych żołnierzy, którzy giną dziesiątkami. Coop to już co innego, kilka rzeczy jest nowatorskich, jak znoszenie skrzyń z bronią i amunicją w przerwie pomiędzy falami ataku ale reszta jakoś nie porwała mnie klimatem. Poza tym, wracając do grafiki, budowa map odstaje mocno i nawet nie sięga do pięt temu co jest na przykład w trybie zombi w CoD BO. Ostatnio dużo grałem w zombi w BO i teraz jak biegam po tych mapach w F3AR to czasem mam odruch wymiotny, ale nie ze strachu. Jest brzydko i to psuje całą zabawę. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted June 30, 2011 Report Share Posted June 30, 2011 Zastanawia mnie, czy pamiętasz, że cała seria FEAR ma wywoływać efekt grozy (straszyć nie do końca). Dwójka miała wygląd farbkowy a krew wyglądała jak galareta. W trójce jest to poprawione. Zajmowali się nią osoby z Day1Studio, ta sama ekipa, która robiła F.E.A.R. Files (wszystkie "jedynki" na konsole). I faktycznie, grafika jako taka jest już ciut przestarzała, ale modele postaci, broni i efektów są już na wysokim poziomie. Znowu nie zawiedli, jeżeli chodzi o system walki i strzelania. To twoje "łattafok" pasuje bardziej przy próbie porównania graficznie F.E.A.R.'a z Crysisem. Tryb zombie w CoD polega na akcjach CQB, dlatego rozmazane piksele nie byłyby zachęcające do gry. "Świr" stawia na otwartość świata i ostrą walkę (spróbuj bez spowolnienia, to zrozumiesz), więc grafika nie musi być zbyt szczegółowa. A jeżeli uważasz, że bronie nie są zbyt szczegółowe - proponuję reinstala lub aktualizację sterowników. W przypadku kart AMD - zakup inny model lub serię. A i ciesz się, że dałeś radę podłączyć się pod grę co-op. Problemy z tym związane mają prawie wszyscy gracze. Jeszcze jedno: odruch wymiotny miałem grając w CoD Black Ops właśnie. Wszystko to już widziałem, wszystko mi się znudziło, dalej uważam fabułę za co najmniej pojechaną, bo w F.E.A.R.'ze o realizm sytuacji przynajmniej nie chodziło od samego początku serii. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted July 4, 2011 Report Share Posted July 4, 2011 Po przejściu 3 części stwierdzam, że "F.E.A.R" (jedynka w sensie) częścią najlepszą... Quote Link to post Share on other sites
SHOGUN_YAMATO Posted July 4, 2011 Author Report Share Posted July 4, 2011 Jeżeli chodzi o klimat to 1, jeżeli chodzi o czystą frajdę z zabijania to 3 jest bezkonkurencyjna :D Quote Link to post Share on other sites
Trapez Posted July 5, 2011 Report Share Posted July 5, 2011 W singlu doszedłem do tych porozwalanych sklepów/magazynów i już w sumie w osiedlu grafika zaczęła robić się na poziomie dwójki. Wydaje mi się, że lewele były tworzone przez różne zespoły i np. na poczatku sibgla czy na mapach do multi widać wiele niedoróbek oraz brak szczegółowości. Natomiast gdzie indziej poziom jest już do przyjęcia i nie razi po oczach. Moment z telewizorami daje radę. Quote Link to post Share on other sites
Haptacz Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Wg. mnie nazywanie 3 fearem to grzech. Jedynka faktycznie klimat i mogła powodować niekontrolowane wypróżnienia. Dwójeczka już nie była tak straszna, cóż twórcy postanowili skoncentrować się bardziej na strzelaniu. Mimo to grało się przyjemnie. Przy trójce już jest problem. Straszenie w stylu "screamerów" nie działało już tak jak budzący strach klimat jedynki. Z feara zrobił się zwykły FPS. A szkoda... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts