Kleju Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 (edited) Cześć, chciałbym się dowiedzieć wszystko o metodzie działania laserów i iluminatorów, w tym temacie chciałbym nawiązać do wszystkich wersji an-peq i mam nadzieje, że z tego wyniknie jakaś szersza dyskusja, bo informacje sa dla mnie cenne, dzięki! edit: wskazników laserowych, nie laserów - z tego co wyczytałem to różnica. Edited May 3, 2010 by Kleju Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 A co konkretnie chcesz wiedziec? :) z tego co wiem, np. peq2 (popularny) ma dwa źródła laserowe IR (niewidzialne gołym okiem), jedno słuzy jako celownik laserowy a drugie większe jako latarka IR do poświetlania celów itp. Oba źródła widoczne są jedynie w podczerwnieni (przez NVG). Tak jak pisałem jest kilka typów peq ale nie wiem jakie są zasadnicze róźnice między nimi (oprócz wielkości puszki). Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted May 4, 2010 Author Report Share Posted May 4, 2010 Chodzi mi o dokładnie to, o czym napisałeś. Chcę zasięgnąć informacji o wszystkich puszkach ;-) Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Poczytaj sobie: Tu masz o treningu / ustawianiu: http://www.iammilitia.org/manuals/rifle/RM.C8.pdf Tu masz AN/PEQ-2 & 2A: http://www.defensereview.com/1_31_2004/Ins...ing%20Laser.pdf AN/PEQ-15 teraz nie mogę znaleźć Technical Manuala... sam poszukaj. ;) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Jak chcesz wiedzieć coś konkretnego o AN/PEQ-2A to pytaj, mam oryginał to mogę coś niecoś powiedzieć :) Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted May 8, 2010 Author Report Share Posted May 8, 2010 Tak, widziałem filmiki na YT i domyśliłem się, że to Ty ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts