Prawda Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Witam ! Mam takie pytanko, a mianowicie czy macie może pomysł z jakiej repliki najlepiej było by wykonać taki karabinek (i generalnie, czy jest to realnie możliwe, czy może dać sobie w ogóle z takim konceptem spokój), oczywiście wiem, że z jakiegoś AK. Mam nadzieję, że podobnego tematu jeszcze nie było. Tutaj link do zdjątka :) -> http://pds15.egloos.com/pds/200908/08/05/b...7c44ed1c355.jpg Pozdrawiam Prawda :). P.S Jeżeli temat jest w nieodpowiednim miejscu to ładnie proszę o przeniesienie. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Powodzenia... Grzebania z korpusem MAX, żeby chociaż "przypominało" Może skontaktuj się G&H i pogadaj, czy nie zrobiliby jakiejś konwersji. http://www.repliki-gh.home.pl/ Quote Link to post Share on other sites
Prawda Posted May 21, 2010 Author Report Share Posted May 21, 2010 (edited) Sumarycznie g&h to całkiem niezłe rozwiązanie. Ale czy przez przypadek nie potrzebowali by czegoś takiego, jak rysunki techniczne/ projekty (bogowie... cokolwiek innego?). Poza tym to chciałbym, żeby replika także strzelała... i to tak nie najgorzej, więc myślę, że koszt konwersja + rozsądna baza przekroczy mój budżet :D. W każdym razie dzięki za pierwszą (i jak mam nadzieję nie ostatnią) propozycję. Pozdrawiam Prawda :). Edited May 21, 2010 by Prawda Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Co to znaczy rozsądna baza? Czy ty naprawde nie widzisz tego, że w tym Twoim AN 94 nie ma praktycznie nic z kałacha? :wink: Tu trzeba robić wszystko od podstaw. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Chwyt pistoletowy jest taki sam jak w kałachu, no i magazynek! ;-) Poza tym cała reszta to "mission impossible". Quote Link to post Share on other sites
Karmazyt Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Problem z ustawieniem silnika i włożeniem gearboxa ogólnie będze. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 No dokładnie ;-) Może i jest possible, jak dasz ze 2k tak na pierwszą część produkcji :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Prawda Posted May 21, 2010 Author Report Share Posted May 21, 2010 Rumak... troszkę spokojniej, bo nie widzę powodu byś się miał napinać. A im dłużej patrze na tego Abakana tym bardziej jestem w stanie z tego pomysłu zrezygnować :). Szczerze powiedziawszy to dopiero opinie osób trzecich uświadomiły mi ile z tym jest roboty :P. No ale nic, a temat można wywalić. Sorry za zaśmiecanie forum i pozdrawiam Prawda :). Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Tylko gaziak, nie wejdzie żaden szkielet GB. A robić gaziaka prawie od podstaw to bardzo dużo roboty. Szkoda zachodu. Quote Link to post Share on other sites
Marek Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Chwyt pistoletowy jest taki sam jak w kałachu, no i magazynek! ;-) Poza tym cała reszta to "mission impossible". Składana kolba też (przynajmniej pierwsze wersje no i ta na foto) Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted June 7, 2010 Report Share Posted June 7, 2010 Składana kolba jest inna, w obojętne jakiej wersji. Ta na zdjęciu np. nie ma podłużnego wgłębienia po stronie, którą widzimy (czyli po prawej). No i jest składana na inną stronę, niż ta w AK-74M. PS. Nie wspominając o jej wewn. konstrukcji, która akurat przy produkcji repliki byłaby nieistotna. Quote Link to post Share on other sites
EmperorPalpa Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 (edited) Tak się składa, że Izhmash produkuje AN-94 "deko": http://www.izhmash-arms.ru/eim/imp/145.html Swego czasu wysłałem zapytanie do Izshmash'a, oto najważniejsza część: "...to purchase Yunker-4 (a pytałem się o Yunker'a-5...) or mock-ups/dummy you can apply to: Jagger tel 48 85 742 04 30 fax 48 85 744 93 22 Handlowa TM tel 071 347 47 47 fax 347 4777 info@militaria.pl Licence for these goods is not required Sincerely yours, B.B. Mikhalchuk Director on Commerce "CONCERN "IZHMASH" OJSC " No to by było na tyle ;) Jutro "podzwonie" na podane numery i jak co dam znać jak się ceny kształtują ;) Edited June 10, 2010 by EmperorPalpa Quote Link to post Share on other sites
EmperorPalpa Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 UPDATE sytuacji: Firma Handlowa "tm" (inaczej militaria.pl) zaproponowała możliwość ściągnięcia, cytuję: "conajmniej 20/30 sztuk w opcji zaliczki - 30% kwoty całości przedpłaty". Zapytanie dotyczyło AN-94, AK-74M oraz Yunker'a-5. Wysłałem jeszcze wiadomość o trochę więcej informacji, szczególnie cenowych. Tak wstępnie, jeśli ktoś byłby zainteresowany na cokolwiek, to mój nr. tel 792 613 031 Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted June 11, 2010 Report Share Posted June 11, 2010 W Polsce kiedyś widziałem makietę SWDS i kosztowała ok 3 tyś. zł. Więc wątpię by można było liczyć na cenę poniżej 2 tyś. zł. Parę osób zapewne będzie zainteresowane, ale przy takiej cenie praktycznie nierealne jest zorganizowanie min. 20 osób, które będą zainteresowane zakupem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts