rafal433 Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Ciekawe czy polska armia osiągnie kiedyś podobny poziom? Szkolenie, UWAGA, DERASTYCZNE SCENY!! Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 A mnie ciekawi jakie ścieżki w Internecie przebył ten link... Najpierw shoutbox na Specopsie, później forum na Specopsie, Facebook ;) Quote Link to post Share on other sites
lup Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Dodaj chyba wpierw jeszcze kilka maili i PW, choć nie upieram się gdzie co w jakiej kolejności :) Inna sprawa, że siła Hoollywood-u w pełnej postaci :) Nie poszedł byś na takiego milsima? :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Ależ chętnie, choć porównując do Bergetu to bilet by kosztował z $1000 :) Kurde, a im jeszcze za to płacą :D Quote Link to post Share on other sites
rafal433 Posted May 21, 2010 Author Report Share Posted May 21, 2010 Ja znalazłem ten film na MP.net. Eksplozje na tym treningu są dość silne i zastanawiam się, jak to możliwe, że nie tworzą niebezpiecznych odłamków Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Bo są profesjonalnie przygotowane przez filmowców. Skoro w filmach nie robią krzywdy kaskaderom, to dlaczego miałyby robić żołnierzom? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 (edited) Papierowa obudowa na ładunku, mało przedmiotów, z których mogą powstać odłamki. Ja bym tam nie chciał. Nie lubię takich klimatów, chyba, że na monitorze. Edited May 22, 2010 by Yfronus Quote Link to post Share on other sites
Beholder Posted May 23, 2010 Report Share Posted May 23, 2010 Na pewno nie z takim rozmachem, ale wiele rzeczy do zrobienia. Można znaleść speców od efektów pirotechnicznych, mocować specjalne elementy zwierzęce, jak i pozorowane zranienia ze sztuczną krwią na pozorantach, tak jak napisał Foka kwestia kasy ile musiałby taki MilSimowiec zapłacić za udział w takiej "awanturze". Tym bardziej że widzimy tutaj przygotowane krótkie sceny, nawet łańcuch takich scen zrobiłby może kilkugodzinne zajęcia. W telewizji coś wspominano o takich ćwiczeniach podobno specjalnie są wykorzystywani ucharkteryzowani inwalidzi, bo widac że są tam osoby naprawdę bez nóżek. Quote Link to post Share on other sites
Fizyk Posted May 24, 2010 Report Share Posted May 24, 2010 Film robi niezłe wrażenie, fajnie by było wziąść w czymś takim udział. Trzeba pamiętać że to filmik reklamowy i ciekawe jak to wygląda z bliska :D Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Prawie jak basra ;) Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted November 3, 2010 Report Share Posted November 3, 2010 A tymczasem trzeba po prostu robić co się da takimi środkami jakie mamy dostępne. Quote Link to post Share on other sites
Hipo95 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 (edited) Nieaktywny link. Lub u mnie działa niepoprawnie. Edited February 28, 2016 by Hipo95 Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 No, ma prawo być nieaktywny po 6 latach... Quote Link to post Share on other sites
Hipo95 Posted February 28, 2016 Report Share Posted February 28, 2016 Niektóre materiały są na tyle bogate, że warto je zobaczyć nawet po takim czasie. Z chęcią zobaczę, więc jak ktoś się na to natknie jeszcze przypadkiem to proszę niech wrzuci. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts