tk2121 Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 (edited) Tak jak w tytule tematu. Poszukuję jakiegoś Kałasznikowa do ustalonej ceny. Najlepiej sprężynowy. Szukam też "Kałacha", który byłby lepszej jakości wykonania niż na przykład powszechne na Allegro i bazarkach MP-40. Chodzi mi tu o jakieś konkretne linki do różnych replik. (czytaj replik z różnych firm ,i różnych wersji "Kałachów") Jeśli się znajdzie prosiłbym również o linki do replik, które mają optykę, chociaż atrapy, ale jakieś trochę lepsze niż plastikowa rurka, a w niej plastikowy krzyżyk. Jeśli się nie znajdzie to zaoszczędzę na PSO-1 replikę lub PSO-1 prawdziwe, ale wtedy trzeba będzie znaleźć lunetę nie dedykowaną pod SWD, a takie jak dotąd tylko spotkałem. Edited May 29, 2010 by tk2121 Link to post Share on other sites
Miszczo Posted May 29, 2010 Report Share Posted May 29, 2010 Do 120 zł nie znajdziesz dobrego Kałaszka, bo jedyny sprężynowy to chyba CYMY, ale nigdy go nie spotkałem i nie wiem jak się sprawuje. Przy zakupie PSO-1, kopii czy oryginału zapłacisz o kilkaset złotych drożej niż cena jaką podałeś w temacie. Nie wiem czego poszukujesz, ale jak potrzebujesz pierwszej broni do strzelania to najlepszym wyborem jest oczywiście... ... Shotgun firmy AGM !!! ( Jak Ja na to wpadłem... :wink: ). Pozdrawiam Mariusz Link to post Share on other sites
tk2121 Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 Wiem, że PSO-1 zaczyna się najtaniej od 450 zł. Widziałem również na Allegro AK-47 za 50 zł, ale nie wiem czy warto pchać się w to. Link to post Share on other sites
Miszczo Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Nie warto. Do 50 zł to tak jak już mówiłem i tak jak powiedzą kolejni forumowicze : Shotgun AGM. A za resztę możesz kupić okulary i kuliki oraz ewentualnie mundur. Link to post Share on other sites
tk2121 Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 To chyba jednak tak zrobię, ale miałem raz M16 za 70 zł, które strzelało bez zarzutów przez dwa lata i bardzo celnie. Poszukam jeszcze w sklepie myśliwskim u mnie w mieście, w którym też są repliki ASG. Link to post Share on other sites
SamsOn Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Bez zarzutów i celnie powiadasz ? To traf w kartkę formatu A4 z dystansu 50 m ;) Link to post Share on other sites
tk2121 Posted May 30, 2010 Author Report Share Posted May 30, 2010 Bez zarzutów w dystansie podanym przez producenta. Jaki był to nie pamiętam, ale zapewne jakieś 20 m. Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted May 30, 2010 Report Share Posted May 30, 2010 Nie wiem, ile kosztuje sprezynowa Cyma, ale moge polecic. Magazynki pasuja do AEGa, strzela ladnie, ma regulowany hop-up... no chyba, ze to co mi zalega w szafie to nie Cyma. ;) Pozdrawiam Kret Link to post Share on other sites
Fboardpro Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 (edited) Ja dałem za AK z CG 110zł, wykonanie ok, choć strzela słabo (mimo regulacji hu). Magazynek w zestawie to hi-cap jednak pasują z AEGa (dokupiłem low capa z CA i podaje kulki elegancko). Jakby ktoś chciał to wrzucę parę fotek. Pozdrawiam. Edited June 1, 2010 by Fboardpro Link to post Share on other sites
tk2121 Posted June 5, 2010 Author Report Share Posted June 5, 2010 Dziękuję za odpowiedzi. Powoli namyślę się na coś. Link to post Share on other sites
Dolar Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 sory ze wtracam ale kup shoota m47. ja mam takiego trzy lata i sprawuje sie bez wiekszych problemow Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 Dolar, a od kiedy M47 to replika AK47 lub AK74? Autor wyraźnie podał, czego szuka. Dlatego najlepszym rozwiązaniem będzie Cyma :) Link to post Share on other sites
arend Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 I też dlatego proponuję zamknąć już ten temat gdyż pewne gamonie nie potrafią odróżnić działu sprężynowego od elektrycznego Link to post Share on other sites
eMBeKa93 Posted July 6, 2010 Report Share Posted July 6, 2010 I też dlatego proponuję zamknąć już ten temat gdyż pewne gamonie nie potrafią odróżnić działu sprężynowego od elektrycznego Autor szuka sprężynowego AK, każdy post zawarty w tym wątku dotyczy replik sprężynowych. Cyma przecież też sprzedaje sprężynową wersję AK (to, że ja osobiście używam cm.028 od razu nie oznacza, że muszę mieć na myśli właśnie tą replikę). Więc gdzie tu niby błąd, gdzie nawiązanie do AEGów? Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 znacie może jakąś stronę gdzie można jeszcze dostać kałacha cymy?(springa oczywiście ;p) Link to post Share on other sites
maciekm457 Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Proponuje zerknąć na allegro ^^ Ten Kalach o ile się nie mylę to jest tez na airsoftguns.pl taniemilitaria.pl Na Taiwanie raczej tego nie dostaniesz ^^ Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 W tym problem że na airshitguns jest NIE dostępny... Myślisz że ja się pytam na forum i to wszystko? Ja wszystkie znane mi strony ASG przeglądam. Link to post Share on other sites
Hidan Posted November 2, 2010 Report Share Posted November 2, 2010 Na military.pl dostępny jest kałach Cyber Gun, niestety za 150 zł, ale to jedyny springowy kałach oprócz tego CYMY, taki sam ponoć. http://www.military.pl/kalashnikov-ak47-full-stock-karabin-asg_835t.html <--oto link, miałem go w wersji S, ładnie strzelał (kolba się złamała i magazynek zepsuł, więc rozebrałem i trzymam części), nosi celnie na 35 metrów 0,20, ale kulka powoli leci, bardzo powoli wręcz. Ma dużo metalu jak na tą cenę. Link to post Share on other sites
Recommended Posts