SPAT-Biłgoraj Posted November 21, 2004 Report Share Posted November 21, 2004 Co myslicie o tych kamizelkach używal ktoś czy beda pasowaly do munduru urban camo?? Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted November 21, 2004 Report Share Posted November 21, 2004 do urban camo pasuja tylko i wylacznie czarne - jednak jesli chodzi ci o odtwarzanie jakiegos AT to poszukaj kamizelek operacyjnych - sa wygodniesze w uzytkowaniu przy CQB niz chest rigi Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted November 23, 2004 Report Share Posted November 23, 2004 a ja mysle, ze bedzie sprawowal sie rownie dobrze jak kamizelka typu Omegi czy TAC eagla. ladownice sa mniej wiecej na takiej samej wysokosci. Quote Link to post Share on other sites
super Posted November 24, 2004 Report Share Posted November 24, 2004 W CQB najlepszy chest rig! wszystko masz z przodu -czyli jest łatwo dostepne, w ciasnych pomieszczeniach nie ma mozliwości czymś się zachaczyć( oczwiście jak ktoś potrafi to zachaczy sie nawet 2 ładownicami ALICE na pasie :D) po prostu cała sylwetka operatora jest bardziej składna. Dodatkowo w tym modelu możesz schować klapki kieszeni a guma trzyma je mocno, w ten sposób sa szybko dostepne. polecam chesta :D Quote Link to post Share on other sites
super Posted November 24, 2004 Report Share Posted November 24, 2004 ooo w ten sposób: Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted November 24, 2004 Report Share Posted November 24, 2004 no nie do konca sie zgodze ;) do chestriga nie mocuje sie pasa (bo jak to pozniej zakladac i zdejmowac). Jezeli nosimy np. panel udowy i kabure udowa to pas oparty tylko o szlowki w spodniach to wyposazenie bedzie ciazyc. W kamizelkach pas jest podczepiony i ciezar calego dodatkowego wyposazenia rozklada sie na calym korpusie. imo totalnie prosty chest do CQB jest ok, ale tylko wtedy kiedy chcemy nosic tylko magi. Jesli ktos chce napakowac wiecej gratow to imo wygodniej jest w kamizelce. zreszta kazdy ma inne upodobania :) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted November 24, 2004 Report Share Posted November 24, 2004 Pokazanego pwoyzej chest'a widzialem na wlasne oczka i powiemCi Harg, ze pas nie jest z nim polaczony :-) Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted November 24, 2004 Report Share Posted November 24, 2004 IMHO pas nie podlaczony do kamizelki a tzrymajacy sie na biodrach czy w innym kurwa miejscu jest lepszym rozwiazaniem. Od latania caly dzien w pasie polaczonym z kamizelka strasznie barki napierdalaja. Zreszta polukacje fotki Force recon, oni tak lataja, tylko ze maja FSBE. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted November 24, 2004 Report Share Posted November 24, 2004 Tacy na przykład Izraelczycy właściwie wcale kamizelek z uszami do pasa. KATA, Dolphin to dobre przykłady. Chestrig jest wygodniejszy dla poruszających się pojazdami albo kiedy korzystamy z plecaka. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 25, 2004 Report Share Posted November 25, 2004 a ja wzialem przyklad z... LA SWAT :D kabure udowa i udowa torbe na maske mam przymocowana do pasa przy spodniach (BHI CQB Resce Belt a nie jakas szmatka za 20zl), wiec jak zdejme kamizelka przynajmniej pistolet i maske mam przy sobie. a do kamizelki przymocowany jest pas LC-3 na ktory mozna zalozyc dodatki w stylu kabura na magazynki, kajdanki, torba na odzysk itp Quote Link to post Share on other sites
super Posted November 25, 2004 Report Share Posted November 25, 2004 Hej Hargin- właśnie to jest najważniejsze : kwestie upodobania. Jednemu pasuje czest innemu nie. Np. do tej M.O.D możesz dopiąć dużą puche lub panel piersiowy i tam przenoisić granaty. Ja nosiłem go przede wszystkim do CQB i to tylko na magi :D tak jak mówiłeś. Ale pod nim miałem pas z szelkami ALICE (co jest zresztą często praktykowane w różnych SF), a na pasie podstawowe wyposażenie-manierka, first aid kit, knive, strobo, 45, magi do 45-czyli wszystko co potzrebne do CQB. jesli natomiast wychodzisz do lasu podpinasz dodatkowe kieszenie i tam wchodzi reszta wyposażenia. A pas z pistoletem nie powinien być montowany do kamizelki( przynajmniej w taktyce zielonej) zdjęcie kamizelki powoduje że jesteśmy bezbronni :wink: -Dlatego często kabura montowana jest do paska typu rescue ktury wprowadzony jest w szlufki spodnii. Quote Link to post Share on other sites
super Posted November 25, 2004 Report Share Posted November 25, 2004 kurcze Navy wyprzedziłeś moją myśl :D Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 25, 2004 Report Share Posted November 25, 2004 Staszek szybka byc ;) Quote Link to post Share on other sites
super Posted November 25, 2004 Report Share Posted November 25, 2004 szybka i mysleć podobnie :D staszek być dobra maszyna :D znać sie na rzeczy Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts