thewojtz Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Na ile Ci dadzą gwarancję? 3 miesiące? Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 Jak miałem G36 to wszystko sam wymieniałem i śmigało, więc zakładam że jak wytrzyma 3 mc to już się nie rozsypie, szczególnie że uważam ten sklep za pożądny. Może nawet dają na dłużej. Nie jestem zorientowany. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Twój wybór. Wada kupowania w PL nowych karabinków - szkoda gwarancji... Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 (edited) Mógłby teraz ktoś obeznany to wszystko podsumować jak przerobić to żeby było celne i działało? PS: Sorryza offtop, ale w twoim temacie z opisu zapytałęm się o lunetę. Edited June 13, 2010 by Faflon Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 (edited) Pisząc o zamiennikach miałem na myśli dowolną inną firmę niż JG, ich gb to loteria, kulturą pracy nie grzeszy. Problem z głowicą jest o tyle bolesny że nie da się wstawić żadnego bu czy zestawu wyciszonego. Zakładając że ma to być karabin parasnajperski, spring m150 to minimum, a ja nie wstawiłbym m150 przy plastikowej głowicy cylindra, poza tym przy płaskiej głowicy tłoka szkielet też będzie nieźle obrywał. Co więcej w mojej opinii jedyną zaletą Sr-25 jest jej gb long, ten model pozbawiony tego sporo traci. Co do komory: montowałem gomory G&P z wynikiem +/- 1fps, jak dobrze poskładasz i ew. lekko owiniesz taśmą teflonową to jest maksymalnie szczelne. Jak chcesz coś z górnej półki to będę miał niebawem na sprzedaż nową komorę do m4/16 wykonaną z aluminium w technologii CNC, moim zdaniem ideał. Sam teraz zakładam sobie komorę guardera, są tanie, z dyszą pasuje się świetnie, jestem dobrej myśli. Z lufami promyka 590 może być problem ponoć jest słabo z dostawami (tylko zasłyszane), mam nadzieję że specshop dał Ci bardziej optymistyczną odpowiedź - poza tym narzucają straszliwą marżę :P Wracając do głowicy, uświadomiłem sobie jedno, najmocniejsza płaska (nie aluminiowa) to systema, jestem Ciekawy czy by wytrzymała na m150-160 asgshop zaleca ją max do 130. Myślę że aluminowę głowica rozniesie w mak plastikową głowicę cylindra. Edited June 13, 2010 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
Faflon Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 A myślisz że powinienem dać im tą komorę do złożenia? Na pewno zrobią to lepiej odemnie bo to dopiero mój karbin, a 1 m4-podobny. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 (edited) A myślisz że powinienem dać im tą komorę do złożenia? Na pewno zrobią to lepiej odemnie bo to dopiero mój karbin, a 1 m4-podobny. Widzisz, to tak naprawdę nic trudnego. W serwisie i tak nie będą się bawić w uszczelnianie. Najwyżej jak gorzej złożysz to będziesz miał mniejszy przyrost fps i mniejszą powtarzalność. Ale aby wyciągnąć maksa z danej repliki koniecznie trzeba mieć chrono, inaczej pewnych rzeczy nie zobaczysz (jak np. wahania fps) Edit. Napisz jeszcze co chciałbyś osiągnąć tuningiem, jakie ma być przeznaczenie karabinu? Bądź dobrej myśli JG od III gen robi dobre repliki :) Edited June 13, 2010 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) Wszystko się da zrobić jak się chce - przerabiałem tego gearboxa na longa i teraz jest całkowicie kompatybilny z przedłużonym. Wystarczy pobawić się z dremelem (kwestia powiększenia otworów pod dłuższy cylinder). Jak ktoś bardzo chce to zobaczyć to mogę rzucić parę zdjęć. EDIT. a zresztą: Uploaded with ImageShack.us wystarczy ciąć po "linii" Edited June 17, 2010 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 To dobrze wróży posiadaczom tej repliki. Kermit mam pytanie, czy wymiarowo ten gb jest zgodny z V2 long? Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) Jeżeli chodzi o przełożenie normalnego gb long do tego body to niestety nie wiem ale po tej przeróbce zamontowałem przedłużony cylinder, zębatki i tłok, popychacz i wsio działa ok i nawet fajnie trzyma szczelność. Edited June 17, 2010 by kermit Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted June 17, 2010 Report Share Posted June 17, 2010 (edited) @kermit - strzelałeś już? Jak działa długi tłok ze zwykłą zębatką? ;) Da się założyć dużą? bo one nie różnią się troszkę wielkością? BO nie pamietam czy tylko ilością zębów czy też wielkością... Jeśli wszystko działa, to mamy karabin roku ;) Wkładasz już M170? ;) Edited June 17, 2010 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted June 18, 2010 Report Share Posted June 18, 2010 (edited) Różnice w zębatce od sr-25 i zwykłej polegają tylko na ilości zębów stykających się z tłokiem. Nie pisałem że używałem zębatki zwykłej na tłoku od sr-25 - od razu zamontowałem zębatki i tłok pasujące do sr-25. Żeby było śmieszniej można wymienić po prostu samą zębatkę tłokową na taką od sr-25 i także będzie działać. Tylko pewno kultura pracy będzie cierpieć. Wkładałem tam tylko sp150 po znacznym przebiegu. Klient nie narzeka tak to bym miał już z powrotem replikę :P Edited June 18, 2010 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Matanjah Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Tutaj jest coś ładnie opisane i nawet zdjęcia zrobione.. http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0CEIQFjAD&url=http%3A%2F%2Fairsoft.szczecin.pl%2F2012%2F05%2Frecenzja-gf25-sr25-z-ascu-od-gunfire%2F&ei=hV8GUbHdMMfO4QSxuYGoBQ&usg=AFQjCNEDZYzHB8tnjalhCemJZI-3cyjqVw&bvm=bv.41524429,d.bGE&cad=rja Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted September 10, 2016 Report Share Posted September 10, 2016 (edited) Mam pytanko co do tej repliki, nigdzie nie mogę znaleźć jakie magi najlepiej z nią współpracują. Jak z magami PJ, CA? Edited September 10, 2016 by ebenzo Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts