madilon Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Witam Wkrótce prawdopodobnie stanę się szczęśliwym posiadaczem mk23 jednak zanim to nastąpi chciałbym dowiedzieć się jak duża różnica jest pomiędzy tymi wersjami (oprócz systemu Lam oczywiście ;)... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 25, 2010 Report Share Posted June 25, 2010 dokładnie taka jak w cenie. TM ma tłumik, jest ładny, walizka, LAM, lepszy zasięg, celność... powiedzmy sobie szczerze, wszystko ma lepsze :D Quote Link to post Share on other sites
Tavot Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 a ja posiaiadam scoom'a stti i powiem że bardzo sobie chwale tą splówkę. ma niesamowitą moc. a na celność też nie naRZekam.... [Pisownia! Interpunkcja, wielkie litery!] Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Aha... no super, cieszymy się. A widziałeś TM? :D Quote Link to post Share on other sites
Tavot Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 Oglądałem go i z tego co zauważyłem różni się jakością wykonania. No i chyba jest bardziej metalowy. Tylko problem z nim jest taki że na polskim rynku ciężko go dostać... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 ciężko? Nie wydaje mi się... Badziej metalowy? Nie jest bardziej metalowy. Co do wykonania to tak plus jeszcze większy zasięg i celność lepsza. No i tłumik ma a STTI nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Tavot Posted March 11, 2011 Report Share Posted March 11, 2011 no kiedy ja go próbowałem kupić to nie mogłem znaleźć... a tłumik mam i to chyba najlepsza część tej spluwy mimo że nie jest na zewnątrz metalowa.. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Zapewniam kolegę, że socom od STTI nie ma tłumika. Quote Link to post Share on other sites
arramis94 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Zapewniam kolegę, że socom od STTI nie ma tłumika. Jak nie ma jak ma.... sam posiadam replikę Mk23 SOCOM STTI i ma tłumik :) (właśnie go kolega maluję) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Tłumik ma za zadanie tłumić. Czy ten z stti tłumi, czy tylko usiłuje przedłużać lufę? Quote Link to post Share on other sites
buszmen82 Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Tłumik ma za zadanie tłumić. Czy ten z stti tłumi, czy tylko usiłuje przedłużać lufę? Niestety, ale ten od STTI stara się przedłużać lufę, ja mam ten z plasticzanym gwintem i powiem że za diabła to nie działało, może ten co jest teraz z metalowym jest lepszy. Ale za to świetnie nadaje się do przeróbki na tłumik z prawdziwego zdarzenia, troszkę filcu i chęci i jest tłumik jak ta lala :) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted March 19, 2011 Report Share Posted March 19, 2011 Jak z gazożernością TM-a nie wiem. Bo nigdy w ręku nie miałem. Może ktoś kto miał, niech się wypowie. Ale, na swoim soocomie STTi latem, wywalam około 130-150 kulek na jednym nabiciu maga. Dziś przy temp ok 5C wywaliłem ponad 60 i dalej ma ochotę strzelać. Jeśli to nie jest przez to, że soocom STTi ma bardzo pojemny zbiornik z gazem w magazynku, to przyznam ze z bardziej ekonomiczną klamką gazową jeszcze się nie spotkałem. Co ciekawe, działał nawet jak nabiłem go dezodorantem. Jeśli chodzi o tłumik STTi, to szczerze powiedziawszy nie zauważam żadnej różnicy zarówno z jak i bez. Ponoć ma zwiększać moc, lecz ja w to wątpię. Jedyne do czego się nadaje, to jak napisał kolega wyżej, przerobić go na coś tłumiącego. Quote Link to post Share on other sites
Tavot Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 To ja powiem tyle że dużo daje ten tłumik. Moc- nie mam chronografu czy jak to tam się nazywa ale bez tłumika przebija jedna ściankę puszki albo tylko ja wgniata a z "tłumikiem" przebija na wylot. Nawet denko. Celność- bez "tłumika" jeszcze nikogo nie trafiłem z standardowej odległości podczas potyczki a z nim nie stanowi to większego problemu... No i osobiście bardziej cenie celność i moc niż wytłumienie. Dzwięk jest i tak dość cichy. Quote Link to post Share on other sites
Bacao Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Przedłużenie lufy w gaziakach skutkuje wzrostem fps, to stąd też wzrost zasięgu, wzrost celności jest oczywisty. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts