Pergan Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Witam. Mam pewien problem z moją repliką otoż jakość/odgłos strzelania wiele się różni od odgłosu innych replik. Porównująć zwykłą replikę stockową moich kolegów z Airsofty z moją to masakra. Myślałem, że to wina tłoka stockowego ale nie i problem dalej jest. Niewiem jakiej części jest to wina, więc skierowuje moje pytanie do Was. Z góry dzięki. Pozdrawiam Pergan :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Levvy Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Napisz jaka replika, dokładniej, nikt tu nie jest jasnowidzem. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Dziwny dźwięk to pewnie złe podkładkowanie albo źle wyregulowany silnik . Quote Link to post Share on other sites
_Mnichu Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Myślisz że komukolwiek uda się wyłapać usterkę (jeżeli w ogole jest) tylko po tym, jak napisałeś że replika wydaje 'twardy dźwięk'? Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Chodzi o dźwięk, który towarzyszy pracy mechanizmu, czy dźwięk powstający podczas wystrzału spowodowany szybko przemieszczającym się powietrzem?? Quote Link to post Share on other sites
matthi18 Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Może zmienił sprężynę na zbyt mocną i to odgłos zębatek ;) Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted June 21, 2010 Author Report Share Posted June 21, 2010 Przepraszam zapomniałem dodać jaka to replika: RK 74(RK05) Sprężyna to 125 lub 120. przemek10 mówiłeś coś o złym podkładowaniu i silniku jak to zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted June 21, 2010 Author Report Share Posted June 21, 2010 Zapomniałem jeszcze dodać że dżwięk powstaje podczas wystrzału, a nie podczas pracy. Quote Link to post Share on other sites
PiterTKD Posted June 21, 2010 Report Share Posted June 21, 2010 Każda replika ma jakiś inny charakterystyczny dźwięk wystrzału... Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Nagraj ten dźwięk może? Ale domyślam się, że uderzenie głowic o siebie nie jest amortyzowane poduszką powietrzną, nawet gdy układ się uszczelnia, tzn. brak szczelności w fabrycznym chinolu i tyle. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Tak naprawdę to możemy sobie gdybać do woli po tak opisanej "usterce" a może replika jest szczelniejsza od innych i dlatego różni się głosem wystrzału ;) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 Replika Boyi. I wszystko jasne. Brak kompresji + twarda krótka stockowa sprężyna. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 22, 2010 Report Share Posted June 22, 2010 (edited) Ja tam się może nie znam ale mój stockowy kałaszek Boyi chodził pięknie i cichutko, do tej pory tęsknię za tym odgłosem. Po założeniu SP130 i Borka już nie było tak kolorowo a powiedziałbym że było znacznie gorzej mimo dobrego złożenia. Edited June 22, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted July 16, 2010 Author Report Share Posted July 16, 2010 Witam ponownie. Sory, że wcześniej nie dpisałęm ale pojechałem na dość długie wakacje. Problem został rozwiązany to była wina batki stockowej z boya. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 batki?! Całe życie człowiek się uczy... :D Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 16, 2010 Report Share Posted July 16, 2010 Strzelam że na stock batce replika strzelała wolno, słaba reakcja na spust i było słychać dokładnie i powoli cały cykl strzału. Koledzy mieli lepsze batki przez co cykl trwał dużo krócej czyli dźwięk dużo przyjemniejszy dla ucha. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted July 19, 2010 Author Report Share Posted July 19, 2010 Tak Major masz rację :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts