Herr Major Konig Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 Widział ktoś gdziekolwiek polski mundur w kamuflażu miejskim? Jeśli tak to gdzie takowy można kupić i mniejwięcej za ile? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 niema czegos takiego.. chyba ze jakies "chinskie" samoroby, ale tez nie widzialem Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 A plamiak AT? tyle ze to nie mundur a kombinezon :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 To taki flecktarn, tylko w odcieniach szarości. Foka Ci pokaże na pewno, pokazuje jak tylko może ;) Ale chyba wojsko nigdy tego nie używało. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 przez "polski mundur w kamuflazu miejskim" rozumiem wzor maskowania "pantera" w kolorach bialy-szary-czarny. i takiego nie znam. Tak jak napisal kret AT uzywalo Flacktarna w ww. kolorach i byl to kombinezon a nie mundur... popularnie zwany "plamiakiem" :) i tak, mam taki i fotki sa na naszej stronce :D :D :D Quote Link to post Share on other sites
Herr Major Konig Posted November 30, 2004 Author Report Share Posted November 30, 2004 Dzięki za naprawdę szybką odpowiedź.Tak, chodziło mi o ten kombinezon (choć po zdjęciu sądząc dałbym głowę że jest 2 częściowy).Tak na marginesie słyszał ktoś o sklepie http://www.militaryarea.pl ?Bo ceny są całekiem niezłe. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 tak, slyszal... wejdz na odpowiedni dzial forum to sam zobaczysz EDIT a co tam. Kret i tak mnie sprowokowal :D Dzięki za naprawdę szybką odpowiedź.Tak, chodziło mi o ten kombinezon (choć po zdjęciu sądząc dałbym głowę że jest 2 częściowy). jednak to kombinezon: Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 sokiści coś takiego noszą (polski mundur w szaro czarnym kolorze) i w wojsku tego raczej nie mają (sorty na zamówienie SOK) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 sokiści coś takiego noszą (polski mundur w szaro czarnym kolorze) i w wojsku tego raczej nie mają (sorty na zamówienie SOK) SOKisci nosza Midnight camo - wzor woodland, kolory - czarny i dwa odcienie niebieskiego Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 http://www.gazeta.policja.pl/archiwum/1504...ecia/15s6z1.jpg http://sok.sztab.org/22.jpg http://www.gazeta.policja.pl/archiwum/1504...ecia/15s6z3.jpg Krój munduru SOKistów, to napewno nie BDU. Kamuflarz, też nie. http://www.schreckonline.com/images/product_33.jpg :wink: Quote Link to post Share on other sites
pLuTi Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 O ile mnie nie myli pamięć, nie dawno w wojsku powstało coś takiego jak Oddziały Wart Cywilnych (OWC), czy jakoś tak. Używają (ja widziałem takich) mundurów w kolorach takich jak SOK, które krojem nie różnią się od zwykłej polskiej pantery. Może to o to chodzi? Gdzieś miałem ich foty jak znajdę to powrzucam. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 30, 2004 Report Share Posted November 30, 2004 Ostanio mieliśmy bliskie spotkanie na strzelaniu z panami z SOK, więc przyjrzeliśmy sie ich mundurkom. Kolory, jakie mają, każdy widzi, natomiast krój jest takiż jak pantera. Ogólnie bardzo ładnie się prezentują :D . Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 Te z OWC maja zamiast kieszeni na noz jedna czy dwie prostokatne na rzep. Kumpel kiedys zalatwial takie za 100zl. I odziwo maskowalo sie nawet w lesie niezle. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 no soczki maja fajne te mundury... mi osobiscie sie podobaja... nawet mialem zamiar kupic sobie taki mundur, ale ostatnio planuje przekwalifikowanie umundurowania (czytaj kupie cos innego do walki w miescie) wiec zrezygnowalem Quote Link to post Share on other sites
Herr Major Konig Posted December 1, 2004 Author Report Share Posted December 1, 2004 Tak, ja tez słyszałem o tych z OWC że mają takie mundury tyle że gość na Kole powiedział mi ,że są w kolorach czarno- biało-szarych ,a nie czarno szaro niebieskie. Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 że gość na Kole powiedział mi... Chodzi ci o gielde ?? Quote Link to post Share on other sites
Herr Major Konig Posted December 1, 2004 Author Report Share Posted December 1, 2004 Jeśłi targ z antykami można nazwać "giełdą" to mi o to chodziło. Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 :D No potocznie sie mowi na to gielda staroci :D A czy ona sie odbywa w kazdy weekend?? Quote Link to post Share on other sites
Herr Major Konig Posted December 1, 2004 Author Report Share Posted December 1, 2004 Tak w każdy.Ale w sobotę na militaria nie licz.Pojawiają się w głównie niedzielę.Jest też jeden tylko polski demobil w głąb bazarku, w zabudowanej części. Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted December 1, 2004 Report Share Posted December 1, 2004 Super, dzieki!! Pewnie sie w niedziele wybiore :D Quote Link to post Share on other sites
Sony Posted December 2, 2004 Report Share Posted December 2, 2004 Jako ciekawostkę dodam, że jak zapytałem SOK'istę w Rzeszowie o mundur, to powiedział, że podobno jakaś firma w Dębicy go szyje. Od pewnego czasu staram sie namierzyć ową firmę. Quote Link to post Share on other sites
aZahiel Posted December 2, 2004 Report Share Posted December 2, 2004 na stronie militaria.pl dawno temu ukazaly sie podroby m65 w podobnym wzorze, czo wy o niech sadzicie czy warto kupowac :?: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 Uwaag! Kiedys byl jakis wzor Urban oparty na schemacie Pantery. Przejrzyjcie stare Komandosy z roku bodajże 98 lub 99. Byla tam reklama BJ system i koles mial tam wlasnie bluze w "urbanPantere" Quote Link to post Share on other sites
Adams Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 Jakby nie patrzec sa jeszcze podroby pantery (takie hiphopowe) bialo szaro niebieskie Quote Link to post Share on other sites
Ludzik Posted December 4, 2004 Report Share Posted December 4, 2004 (takie hiphopowe) Hahaha LoL :lol: 8O :D :lol: A czy moglbys wyjasnic, jakie to sa spodnie hip hopowe?? Bo slucham tej muzyki od ok.6 lat i szczerze nie mam pojecia :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts