BD_Rash Posted December 5, 2004 Report Share Posted December 5, 2004 heya. Co w końcu będzie z M14?? Czy ustalono jakiś termin kiedy wejdzie do Polski? Który sklep będzie ją miał jako pierwszy? Jakie ceny sa prognozowane/ jak myślicie?? Pytam o to wszystko bo nie mam kasy (modem TPSA) żeby siedzieć i szukac po stronach japończyków (półmetrowy im za opóźnienia) albo anglików i szukac coś na ich forach... Dzięki za odp. Pozdro, Rash Quote Link to post Share on other sites
Berserker Posted December 5, 2004 Report Share Posted December 5, 2004 http://www.renegaderecon.com/recon_details.php?id=284 -artykuł o m14 pozdr Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted December 6, 2004 Report Share Posted December 6, 2004 ja bym powiedzial ze jeszcze dluuugo Quote Link to post Share on other sites
Beatkunedo Posted December 8, 2004 Report Share Posted December 8, 2004 Wydaje mi sie, ze do Polski M14 dotrze pewnie jakos na przyszloroczna gwiazdke. Miala byc na ta gwiazdke w Japonii, nie bedzie, moja teoria to to, ze pojawi sie najwczesniej na wiosne, moze w maju? A zanim dotrze do Polski, do jeszcze faktycznie potrwa, bo ludzie w Japonii juz teraz skladaja zamowienia na M14, wiec pewnie pierwsze serie pojda na pniu i poza Japonie raczej dla normalnych smiertelnikow nie zbladza... Wiec moja teoria (wydedukowana na podstawie lamania w kosciach i obserwacji jaskolek :wink: ) to to, ze trafi do nas jakos pod koniec roku 2005.... :cry: Quote Link to post Share on other sites
anonim Posted December 16, 2004 Report Share Posted December 16, 2004 Hey też poszukuje M14 i widziałem je już w zprzedaży na japońskiej stronie www.airsoftclub.com nie kupiłem bo zbieram na przesyłke z japoni. kosztuje coś ok 3 tys zł w przeliczeniu dolarów na zł Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted December 16, 2004 Report Share Posted December 16, 2004 m14 by AC delikatnie mowiac... ssie Quote Link to post Share on other sites
DrDestruktor Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 wszystko fajnie i super ... tylko szkoda że to nie jest TM :evil: a tak nawiasem to na którejś z amerykańskich stron było coś wspomniane że mają być dwie wersje tego m14.... pozdr Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 jezeli piszesz o wiadomosciach z rr to ma byc podobno wersja zielona (niby composite) i wersja fake wood , jesli o mowisz o wiadomosci z airsoftplayers to jest to zart, nie liczylbym na m14socom Quote Link to post Share on other sites
Piok Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 m14 by AC delikatnie mowiac... ssie Osmiele sie miec inne zdanie, nie spotkalem sie jeszcze z negatywnym opisem tej M14, owszem pierwsze wersje tej giwery mialy kilka wad ale byly one do naprawienia wlasnym sumptem, np. te opisane tutajhttp://www.renegaderecon.com/article_details.php?id=35 . Teraz AC produkuje M14 w wersji nazwijmy to 2.0, ktore sa ich pozbawione. Ok, jedyna powazna "wada" M14AC jest to, iz jest w pelni automatyczna w odroznieniu od "prawdziwka" :). pozdro piok P.S Kto za przeproszeniem "sra" kasa, moze sobie sprawic cos takiego http://www.uncompany.com/pageproductdetail...asp?prodid=4493 :) Quote Link to post Share on other sites
DrDestruktor Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 Tak chodziło mi o wersje mymienione na RR zielona i drewnianą ..... Ja i tak bym kupił drewniana :twisted: a o co chodzi z wersją socom ?? macie może jakieś zdięcia lub informacje pozdro Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 m14 by AC delikatnie mowiac... ssie Osmiele sie miec inne zdanie, nie spotkalem sie jeszcze z negatywnym opisem tej M14, owszem pierwsze wersje tej giwery mialy kilka wad ale byly one do naprawienia wlasnym sumptem, np. te opisane tutajhttp://www.renegaderecon.com/article_details.php?id=35 . Teraz AC produkuje M14 w wersji nazwijmy to 2.0, ktore sa ich pozbawione. Ok, jedyna powazna "wada" M14AC jest to, iz jest w pelni automatyczna w odroznieniu od "prawdziwka" :). pozdro piok P.S Kto za przeproszeniem "sra" kasa, moze sobie sprawic cos takiego http://www.uncompany.com/pageproductdetail...asp?prodid=4493 :) tylko auto , brak bezpiecznika , hop up od Mki (makabra) lipne bebechy (w nowych wersjach) to jest to z czym ja sie spotkalem :).Wogole AC ma no coz.... nazwijmy to "kiepskawa" opinie. , chodz byli tacy co wyrazali sie dobitniej. Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 a o co chodzi z wersją socom ?? macie może jakieś zdięcia lub informacje pozdro Quote Link to post Share on other sites
BD_Rash Posted December 20, 2004 Author Report Share Posted December 20, 2004 a fu!! Co to k**** za profanacja?! to ma być m14?? To wygląda jak...kuźwa sam nie wiem jak to wygląda..na wymioty mi się zbiera, przepraszam. Ide do kibla:)) Jak można używać czegoś tak obrzydliwego?! A tak na serio to czekam (chyba nie tylko ja) na dalszą aktualizację tematu i czekam na M14 Olive:)) mmm...miodzio:) pozdro, Raszyd Quote Link to post Share on other sites
JuzekK Posted December 20, 2004 Report Share Posted December 20, 2004 a fu!! Co to k**** za profanacja?! to ma być m14?? To wygląda jak...kuźwa sam nie wiem jak to wygląda..na wymioty mi się zbiera, przepraszam. Ide do kibla:)) Jak można używać czegoś tak obrzydliwego?!A tak na serio to czekam (chyba nie tylko ja) na dalszą aktualizację tematu i czekam na M14 Olive:)) mmm...miodzio:) pozdro, Raszyd wazne ze strzela i ze naboje leca mniej wiecej tam gdzie chce strzelajacy .. reszta sie nie liczy ;-) Quote Link to post Share on other sites
BD_Rash Posted December 21, 2004 Author Report Share Posted December 21, 2004 oj nieee... żołnierze chyba sie przywiązują do swych giwerek....nazywają je czsem jak bobmowce i myśliwce:D pzdr, Raszyd Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 Okazuje sie, ze nie tylko TM pracuje nad M14. G&G posiada juz dosc zawansowany model i byc moze ujrzy on swiatlo dzienne wczesniej, niz replika TM. W zaawansowanym stadium sa tez prace nad nowym SR25 G&G. http://www.arniesairsoft.co.uk/index.php?g...rt_from=&ucat=6 Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 31, 2005 Report Share Posted January 31, 2005 http://www.guay2.com wejść na podstrone po chińsku i obejrzeć flasha. Kto przetłumaczy date? ;) Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted February 1, 2005 Report Share Posted February 1, 2005 Chińskiego nie znam ale z lektury RR wynika że to marzec :!: Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 Tutaj pare zdjec M14 G&G, z informacja "coming very soon": http://www.airsoftgi.com/default.php Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 To te same fotki niestety, wiec nihil novi. Wyczytalem gdzies, ze M14 G&G ma kosztowac ca 500$. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 To te same fotki niestety, wiec nihil novi. Wyczytalem gdzies, ze M14 G&G ma kosztowac ca 500$. 500$=ok 2200 - 2500zl w sklepie w PL :D Juz zbieram :) Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 600$ z wysylka z HK+ jakies 100 pln cla = 1900-1950 :) W polsce bedzie jak nic minimum 2300-2400. Quote Link to post Share on other sites
izi Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 liczylem 500$ + 33%(22%+11%) + blizej nie okreslona kwota przesylki(pewnie nie bedzie to tylko 1 rzecz w paczce)+ to co sklep sobie winszuje :P tak, czy inaczej 2300-2500 to calkiem dobra cena jak za G&G :) Quote Link to post Share on other sites
KaT Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 Ostatnie 3 przesylki z WGC placilem 22% cla od 30% wartosci, wiec mamy 500x0,3x0,22= 100-110 PLN. Przesylka za AEGa, czy snajpe, ktore zamawialem byla zawsze 90$, a policzylem 100$ dla M14 bo jest troche wiekszy :) Quote Link to post Share on other sites
izi Posted February 2, 2005 Report Share Posted February 2, 2005 Nie pomyslalem o VAT z 30% ceny :) W takim razie tylko sie cieszyc :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts