gloomer Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Witam Ostatnio emka byłą na wymianie okablowania. Teraz dopiero odkryłem że powstał problem z safe. Przy mocniejszym naciśnięciu po prostu jest single. Co może być przyczyną. Co mogło zostać coś źle złożone? Sam nie otwierałem GB. Wszystko robił serwis. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 kable blokują dzyndzel blokujacy spust w gb. albo za mocno tez skręcony może byc. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 11, 2010 Author Report Share Posted July 11, 2010 Czyli potwierdza się moja teoria o błędzie serwisanta. Poldeck też mówił, że to błąd serwisu. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Panie strzelec, a pisać po Polsku to nie nauczyli? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted July 15, 2010 Report Share Posted July 15, 2010 Ta, a od kiedy piszemy "po Polsku"? Bo mnie w szkole uczą od lat, że piszemy po polsku, a nie po Polsku. Także najpierw może sam się naucz, a potem pouczaj. Quote Link to post Share on other sites
bunio116 Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 zagiąłeś kolesia ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 Nie obstawałem koniecznie, że to błąd serwisanta. Mówiłem Ci wyraźnie, ze to jest niewłaściwe użytkowanie replik, bo na safe się spustu nie ciśnie. Także łaskawie nie wciskaj mi w usta nie moich słów. To Ty cały czas starałeś się mnie przekonać, ze to błąd serwisanta. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted July 25, 2010 Report Share Posted July 25, 2010 (edited) KASACJA Edited July 25, 2010 by Nerpa Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted July 29, 2010 Author Report Share Posted July 29, 2010 (edited) Nie obstawałem koniecznie, że to błąd serwisanta. Mówiłem Ci wyraźnie, ze to jest niewłaściwe użytkowanie replik, bo na safe się spustu nie ciśnie. Także łaskawie nie wciskaj mi w usta nie moich słów. To Ty cały czas starałeś się mnie przekonać, ze to błąd serwisanta. Poldeck spokojnie. Wiem, że to nie właściwe użytkowanie repliki. Ale zrobiłem to raz i nigdy więcej. I to dopiero po serwisie. Więc nie denerwuj się ;). Nie wciskałem Ci żadnych słów tylko próbowałem po prostu uzyskać info czym może być przyczyna. Samo z siebie chyba spust nie puszcza blokady. Peace P.S Całą tą blokadę olałem nie cisnę spustu więc dobrze używam repliki bo airsoftem też od dziś się nie zajmuję ale jednak serwisantem nie jestem i czasem trzeba spytać się kogoś kto ma większa wiedzę. Edited July 29, 2010 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 19, 2010 Author Report Share Posted August 19, 2010 Witam Powstał mi nowy problem z selektorem. Bo ułamaniu się małego kołka w GB który trzymał kostkę stykową zmieniłem cały szkielet. Safe już działa normalnie. Powstała mi tylko nowa anomalia. Gdy przechodzę z safe na single wszystko działa. A gdy przechodzę z auto na single mam auto. Single działa tylko z przełączenia sae na single. Co tu może być nie tak. Pierwszy raz sam wszystko składałem więc pewnie jakaś moja zdolna pomyłka. Dodam tylko, że dorabiałem sprężynkę ta która jest przy płytce selektora bo nie fortunnie wystrzeliła mi w czeluści piwnicy :wink: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 przerywacz nie łapie stycznika i nie "wyrywa" go. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Możliwe że wystarczy dokręcić śrubkę od przerywacza. Sprawdź też jego ząbek na końcu, czy jest cały. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Albo czy pod zębatką tłokową nie ma zbyt dużych podkładek :) Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted August 19, 2010 Author Report Share Posted August 19, 2010 Okiej jak będę sobie na początku wymieniał części i podkładkował to zwrócę na to uwagę :). Dzięki chłopaki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts