overx Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Więc i ja zamówiłem SR4A1 Carbine, mam nadzieje, że warto było dołożyć i kupić emke od SRC niż emke boja. Quote Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Nie lepiej było Ci dołożyć te ~100 zł i kupić wersje RIS ? Bo tak to nie zamontujesz sobie koli , żadnych granatników , niczego. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Nie każdy uważa że RIS=lans ;-) Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Nie lepiej było Ci dołożyć te ~100 zł i kupić wersje RIS ? Bo tak to nie zamontujesz sobie koli Granatniki mnie nie interesują a co do kolimatora to co, pod rączką transportową nie ma szyny ? ;) Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Siema.Dostałem niedawno tą M4 SRC ;).Tak więc napisze nieco o niej. Replika jak na swoją cenę wykonana jest (przyzwoicie) czego tak jak dla mnie firma SRC nie przywiązałą większej uwagi do szczegułów np.boltcath jest przyczepiony poprostu chamsko ;/ ale nie chodzi tylko o wygląd reszta jest nieźle spasowana a szczególnie body :wink: .Co do osiągów ledwo wyjąłem m4 z pudełka podłączyłem akumulator i co wielki szok :!: zębatek od HU nawet nie dało się przekręcić były jakoś zblokowane :strach: rozebrałem karabin i co zobaczyłem ,że lufa w komorze HU ma takie luzy ze szok co za tuman to musiał montować :wink: pierścien centrujący nawet nie pasuje do szkieletu HU a więc rozebrałęm wymieniłem gumke hopsiupa zrobiłęm teflon-fix i wymieniłem zębatki do HU po złóżeniu tego do kupy poszedłęm zrobić mały test :lol: karabin ma niezły zasięg ok 50 m nie jestem pewien nie mierzyłem linijką :-P celnośc tez jest wporządku na chrono kolegi zmierzyłęm prędkośc początkową wachała się w granicach 405-415 fps (oczywiście po wymianie gumki i zrobieniu teflonu) ROF na akumulatorze 8,4 V to 15 kulek na sekunde 8-) . Na koniec dodam ,że oczekiwałem więcej od tej firmy :wink: .Ale za takie pieniądze i tak jest dobże. Jak macie jakieś pytanie piszcie a napewno odpowiem :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 zębatek od HU nawet nie dało się przekręcić były jakoś zblokowane Po przeczytaniu tego zwątpiłem w "przegląd zerowy" oferowany przez krakmanów :( Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Ja też ja ten idiota co niby robił ten przegląd mógł nie zauwarzyćz e HU nie działa dobrze?? TEn cał ich sklep jest jakiś dziwny.Nie dopisałęm ale też gwarancji mi nie wsadzlili do pudełka tylko połóżyli na nie i jak by tego było mało to jeszce paczke dostałem porwaną ;( A polecm odrazu rozłożenie repliki i wyjęcie tej blaszki co po odciągnięciu zamka zakrywa HU bo np w moim egzęplażu była tak źle wyprofilowany ,że lewo dało się zamek odciągnąc już nie mówiąc o jego zamknięciu ;/ Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Lipek12 piszesz, że "wymieniłeś zębatki" tzn te które były w replice się nie nadawały? miałeś jakieś inne - swoje? Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Tak miałem takie od komory z m4 Boyi ;) Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 Czyli co z tymi zębatkami SRC było nie tak, połamane były czy jak? Quote Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 (edited) Ja nie mówię , że RIS to lans tylko później nie trzeba dokupować szyn itp tylko się już masz. W wersji orisowanej i tak szyny są zakryte panelami. A co do koli to mój błąd - jest pod rączką szyna. W moim egzemplarzu HU działa , tzn mogę kręcić regulacją , a czy kręci coś to nie wiem bo nie mam aku. Edited August 3, 2010 by Szynszyll Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 (edited) wiesz, zawsze można dokręcić dwie szyny do frontgripa (góra i dół). Bo chyba nie potrzeba ci wszystkich czterech szyn? Poza tym metalowe RISy są cięższe niż frontgrip z tworzywa, co się wiąże z gorszym wyważeniem. Sam pisałeś, że ciąży z przodu, ja takiego problemu nie zauważyłem w swojej M4A1, a warto dodać, że przyzwyczajony jestem do doskonale wyważonego AUG-a U mnie HU działa i podkręca Edited August 3, 2010 by Graszczur Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 (edited) Zębatki w moim karabinku były źle odlane np. niektore zęby były posklejane i cały czas sie zacinały. Zamontowałem teraz komorę GUARDER'a i niestety musiałem wsadzic stock'ową gumkę gdyż Madbull nie wchodził do komory :wink: .Teraz replika strzela jak powinna (chyba) co do celności i osiągów napisze po niedzieli jak go przetestuje w terenie :uśmiech: Co do wyważenia repliki wsadziłem w prowadnice kolby jeden ciężarek i jest lepiej ,gdyż replikę ciążyło do przodu ;) Edited August 4, 2010 by lipek12 Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Emka powinna ciążyć na przód.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Ludzie, co wy? Nawet M4A1 dla was ciąży na przód? Może jestem dziwny, ale ja nie narzekam na wyważenie mojej emki (tym bardziej że przez rok używałem bullpupa) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 replikę ciążyło do przodu Quote Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Wie ktoś czy warto wymieniać gumke HU na czarną systemy ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Wydaje mi się, że tak, bo u siebie zaobserwowałem niestabilny chwilami tor lotu kulki i dlatego planuję wymienić. Ale nie zmieniłem jeszcze, więc pewien nie jestem Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 (edited) Myśle ,że tak mam taką w ak47 cm i jest nieźle ale osobiście polecam gumkę MADBULL shark ;) Edited August 5, 2010 by lipek12 Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 czy ktoś już wymieniał gumę w tej replice? a jeśli tak, to czy poprawiło to osiągi? Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Ja wymieniałem tylko ,że miałem z nią problem po zamontowaniu opisze całą sytuacje. Kiedy zamontowałem gumkę MADBULL shark (czerwoną) karabinek strzelał normalnie dodam ,że gumka była montowana w stock'owej komorze HU.Po wyregulowaniu HU (strzelałęm na semi) przełączyłem na AUTO i po puszczeniu seri HU przestawiłsię znowu na minimum ;(.Może wiecei czego to może być wina?? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Regulacja hopa pod wplywem wibracji sama sie przelacza - normalne przy emkowych komorach. Przykrec mocniej elementy regulacyjne (albo dodaj podkladki i mocniej przykrec) tak zeby regulacja chodzila baaardzo ciezko. Wtedy ci sie nie rozreguluje. Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 (edited) Witam wszystkich Mam już swoje SR4A1 od wczoraj. Opisze krótko i na temat wrażenia. - Body fajnie spasowane, solidne - Front grip nie jest sztywny, ma delikatne luzy na boki - Blaszka która jest imitacją tłoka to porażka, w moim przypadku nie odsuwała się do końca uchylając tylko połowę koła do regulacji a przy zamykaniu wadziła o środkową zębatkę HU ścinając z niej za każdym razem deko materiału, na szczęście nie doszło do uszkodzenia i po 15 minutach owa imitacja tłoka została wyjęta. - Magi wchodzą luźno ale podają bez problemu, jeśli ruszamy magiem w tył i w przód to przez wyrzutnik łusek widać że razem z magiem delikatnie pracuje też komora HU (nie wiem czy tak powinno być czy nie) Plastikowe magi ARES'a podają bez problemu a spasowanie wygląda tak samo jak w przypadku oryginalnego hi-Cap'a - Bolt Catch a w zasadzie jego imitacja to kolejna tandeta, wrzucony jest tylko tak "na sztukę" lata to ustrojstwo jak żyd po pustym sklepie, włożyłem pod niego mała sprężynkę, teraz chociaż jest stabilny i nie kolibie się na wszystkie strony świata. * GB nie otwierałem z wiadomych powodów ale z tego co widać to - śruby zabezpieczone przed odkręcaniem ( coś jak lakier ale twardsze) - Sprężyna - i tu największe zdziwienie bo wcale nie ma ładnej niebieskiej sprężyny, która widnieje na zdjęciu u krakmanów oraz w filmach na jutubie. Wrzucony jest zwykły "cham" szary/srebrny... te M100 dodawane do kompletu też nie jest niebieskie... Ciekawe czy chociaż posiada nieregularne zwoje, ale tego się nie zweryfikuje bez rozebrania GB. Hopup działa i podkręca, z odległości 50m co któryś tam strzał trafiam w balon 2x większy niż ludzka głowa (dzisiaj akurat trochę wiało i dało się to zauważyć po torze lotu kulek) Na chrono i kulkach 0.23 grama wychodziło 115 m/s natomiast na kulkach 0.25g było 111-109 m/s. Myślę, że na 0.20g było by te + - 120 m/s ale niestety nie mogłem tego sprawdzić gdyż nie posiadałem kulek 0.20g. Przy pomiarze mój hopup NIE był skręcony na "0" W karcie z przeglądu zerowego wpisane były kolejno wyniki 401,406,400,402,403,408,400,400,402 na kulkach 0.20grama i przy skręconym na "0" hu Kultura pracy jest przyjemna, jest to moja pierwsza taka zabawka dlatego nie mam porównania z innymi replikami, szczerze to gdyby nie motyw z bolt catch'em i tą blaszką która imituje tłok nie miał bym nic replice SRC do zarzucenia, myślę że za kwotę 820zł nie powinno być tego typu niedoróbek. Chociaż z drugiej strony nie jest to replika I-szej klasy. Mam tylko nadzieje, że warto było dołożyć te 256zł do emki SRC niż kupić emke Boja, piszę " mam nadzieję" gdyż nie miałem okazji ani pomacać ani postrzelać z emki Boja. Edited August 5, 2010 by overx Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 U mnie dokładnie to samo z imitacją tłoka, tylko nie zawadzała o zębatkę. A co do kultury pracy to się nie zgodzę, bo jest raczej przeciętna. Zębatki słychać jak w większości chinoli. Postrzelaj sobie z repliki TM to zobaczysz, co to znaczy przyjemna kultura pracy Btw, emki znowu potaniały. Przepłaciłem 20 zł Quote Link to post Share on other sites
overx Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 U mnie dokładnie to samo z imitacją tłoka, tylko nie zawadzała o zębatkę. A co do kultury pracy to się nie zgodzę, bo jest raczej przeciętna. Zębatki słychać jak w większości chinoli. Postrzelaj sobie z repliki TM to zobaczysz, co to znaczy przyjemna kultura pracy Gaszczur z całym szacunkiem ale pisałem " Kultura pracy jest przyjemna, jest to moja pierwsza taka zabawka dlatego nie mam porównania z innymi replikami" Co do ceny to faktycznie, SR4A1 Carbine zeszło 10zł, nie wiem jak inne bo nie śledziłem cen. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts