soullean Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Witam! To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich na wstępie! Czy ktoś z was posiada pistolet GLOCK 26C FULL METAL firmy Both Elephant? http://allegro.pl/item1156101437_8_pistole...full_metal.html Wiem że firma no name i full metal za tą kase?... planuje kupić dobrą replikę na gaz ale w tej chwili mam ograniczony budżet i zastanawiam się czy warto kupić tego glocka na początek (moja pierwsza replika). Będę wdzięczny za wasze opinie!! pozdrawiam ;-) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Niewarto A jeżeli nie kupisz tego czegoś będziesz miał 80 zeta więcej do porządnej repliki. Quote Link to post Share on other sites
soullean Posted July 28, 2010 Author Report Share Posted July 28, 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Dozbieraj i poszukaj Glock'a, Desert eagla, sig sauer z cymy AEP. Do 200zł można na allegro znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 a najlepiej dozbieraj jeszcze trochę i kup gaziaka, który się nie rozpadnie od patrzenia i którego trafienie da się poczuć, bo wiem po sobie, że glock z cymy sieje kulki ładnie, ale poczuć trafienie, jeśli ma się kamizelkę, jest ciężko. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted September 16, 2010 Report Share Posted September 16, 2010 Za 130 zł kupisz gazową berettę 92 od stti. Mogę ją polecić, jest gazooszczędna (wystrzelałem na jednym nabiciu 6 magazynków). Tylko że teraz jej nie ma niestety. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 (edited) Zgadzam się z przedmówcą. Mam tego samego gaziaka. Bardzo dobry i jeśli chodzi o cenę to jest bardzo przystępna. Jeśli jednak masz więcej kasy polecam również : http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3022&name=ASGDK_-_MK23_Socom choć też na razie nie dostępny. Tego gaziaka można porównywać ze II klasy AEGiem ponieważ zywkle różni się tylko zasięgiem (ok. 5 metrów mniejszy ma Socom). Radzę Ci także kupować ze sklepów niż z allegro. Na forum jest poświęcony dział sklepom (http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/268-opinie/) poczytaj i poszukaj gaziaków w sklepach. Pozdrawiam, Turas ;) Edited September 17, 2010 by Turas Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Tą Berettę gazową da się dostać znacznie taniej, w dodatku jest dostępna - 79 zł: http://www.taiwangun.com/pistolety_gazowe/replika_m92f_m9_vertical_heavy_weight_gas_pistol_stti-693.html Również mam, polecam. Zasięg skuteczny około 25-30 metrów i całkowity w okolicach 35-40 metrów. Odnośnie tego Glocka sprężynowego - w sklepie, w którym pracuję mieliśmy dwa egzemplarze - nie polecam, oba wróciły na gwarancji po tygodniu od kupna. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 LogaN , ośmielę się z Tobą nie zgodzić ;] ta z taiwanguna ma jakiś taki inny magazynek że kulki wchodzą do lufy z frontu a nie z góry i wydaje mi się że to nie jest ten sam pistolet. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted September 18, 2010 Report Share Posted September 18, 2010 Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc, że z frontu, a nie z góry? Z tego co wiem, są tylko dwa modele Beretty od STTI - oba są na Taiwangun i oba kosztują 79 złotych. Pokaż mi linka do innej Beretty, jeśli się mylę, albo pokaż zdjęcie Twojego magazynka. W tej z Taiwanguna kulki są podawane z dołu z podajnika, a ta dziura wychodząca w kierunku lufy jest odpowiedzialna za dostarczenie gazu. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 koniec o tej berrettcie ona nie bardzo jest kompaktowa ;d @TOP polecam sprężynowego G1.Galaxy. ma całkiem niezłą moc i jest celny. trzymał 2 lata potem roz***** się ta część co przytrzymuje napiętą sprężynę z tłokiem Quote Link to post Share on other sites
bajker Posted October 14, 2010 Report Share Posted October 14, 2010 a co do tego glocka. Mialem go i na początku dobrze stzelal ale potem ułamały sie niektore czesci plastikowe w srodku i tyle z tego bylo :D moze i mocny z zewnatrz ale wewnatrz nie. Quote Link to post Share on other sites
cNR Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 w takim razie ja też podziele się opinią na temat tej repliki. Pistolet zepsuł się po 3 miesiącach bardzo umiarkowanego użytkowania (podobnie jak u bajkera połamał się jakis syf w środku), szybko robią się odpryski, części są niedopasowane - widać odlewki czy jak w moim przypadku prześwit w muszce (wynikający z niezbyt inteligentnego sposobu łączenia zamka, gdzie śrubka łączy jego >dwie< części. Ogólnie mimo mojego optymistycznego podejścia do 'moich' replik to nie polecam. Lepiej zostawić te 70 zł na magazynek do gazówki Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 <mniam> nie ma to jak dobry schaboszczak Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Miesiąc, czy nawet dwa, to jeszcze nie kotlet. Poza tym jest to dział techniczny więc myślę, że nawet po dwóch latach warto w nim napisać, jeśli tylko ktoś wnosi do tematu coś nowego. A czy ja coś wniosę? Myślę, że tak. Mamy tego Glocka w sklepie, w którym pracuję. Jeszcze nie został sprzedany, a już jest uszkodzony zatrzask magazynka. Magazynek da się teraz wysunąć z pistoletu nie naciskając żadnego przycisku. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts