Mateusyk Posted August 2, 2010 Report Share Posted August 2, 2010 Siema Mam pytanie czy maskowal, ktos juy bron tasma maskujaca, wiem ze to nie za dobry pomysl, ale zawsze cos. I wlasnie prosze zeby ktos wrzucil fotki jak to mniej wiecej wyglada. Z gory Dzieki mateusyk. Link to post Share on other sites
Mateusyk Posted August 2, 2010 Author Report Share Posted August 2, 2010 Dzieki Lambert Mam dylemat jaka tasma obkleic bron, wiem ze ta tasma to zły pomysl, mam do wyboru zielona albo woodland, podkresle ze posiadam mundur BDU Woodland? Pozdrawiam. mateusyk Link to post Share on other sites
badger Posted August 3, 2010 Report Share Posted August 3, 2010 A można wiedzieć czemu to zły pomysł? Jedyny argument przeciwko jaki przychodzi mi do głowy jest taki, że taśma trochę obłazi... Link to post Share on other sites
Lambert Posted August 4, 2010 Report Share Posted August 4, 2010 Nie, nie odłazi - w sumie nie ma żadnych "przeciw" poza.. widzimisię! ;-) Pozdrawiam, Lambert Link to post Share on other sites
badger Posted August 7, 2010 Report Share Posted August 7, 2010 Ja mam tą miltecową, na początku trochę się lepiła łapiąc kurz i inne takie, potem zaczęła odłazić na krawędziach... pierwsze przeszło samo, drugiemu zaradziłem za pomocą super glue :uśmiech: Całość całkiem ładnie się maskuje a na dodatek wygodniej się trzyma- nie nagrzewa się jak goły plastik i nie ślizga się od potu Pozdrawiam, Kuba Link to post Share on other sites
frozenfish Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 wrzucisz jakąś fotkę? Link to post Share on other sites
MyN3 Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 Bardzo fajny efekt ;) Dodaj jakieś paski albo listki żeby jednak rozmyć to trochę ;) Link to post Share on other sites
frozenfish Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 kurcze... To chyba bym już wolał pomalować sobie... nic to. Zobaczymy. Link to post Share on other sites
badger Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 (edited) Na pewno jest lepiej niż wcześniej (cały na czarno), nie? ;-) Może jeszcze maznę gdzieniegdzie sprayem Edited August 10, 2010 by kubabuda Link to post Share on other sites
MyN3 Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Jest bardzo dobrze ;) Pytanie jakie mi się nasuwa "CHCIAŁO CI SIĘ !!??" Przynajmniej światło się nie będzie odbijać ;) Podałem fajny przepis na malowanie w temacie o kamuflażu ;) Link to post Share on other sites
nerubion Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Witam, co sądzicie o maskowaniu broni taśmą np : http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_41_444&products_id=6784&name=Mil-Tec_-_Tasma_Cloth_Camo_Tape_-_Flecktarn . Nie wiem na ile dobry jest ten sposób. Malowanie raczej odpada, bo nie chcę mieć raz na zawsze take samego kamuflażu. Link to post Share on other sites
wegorz Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Jeśli pomalujesz farbą NFM to w przyszłości zmyjesz bez większych problemów, dlatego tanie spraye odpadają. Nawet bez oklejania całej repliki powinna dać radę rozbić jej kształt, bo w sumie tylko o to chodzi - ale co kto lubi. Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 (edited) Malując odpowiednimi farbami, kamuflaż możesz łatwo zmyć. Więc nie ma konieczności posiadania jednego kamuflażu. Węgorz mnie uprzedził :D Edited May 7, 2011 by senkuPH Link to post Share on other sites
badger Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Po odklejeniu taśmy zostaje obleśny klej, także tak se jak na maskowanie-zdejmowane-bez-śladu. Jak wygląda- jest na zdjęciach. Chwyt jest wygodniejszy, nie ślizga się w spoconej łapce, nie błyszczy, ale po jakimś czasie obłazi... Link to post Share on other sites
parkie Posted May 7, 2011 Report Share Posted May 7, 2011 Taśma to nie to samo co farba. Do "szpreja" trzeba mieć gest w rękach i umieć ładnie machnąć repliczkę tak, żeby rozbijało całkowicie jej kształt :cool: Link to post Share on other sites
Redrad Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Kontur broni tak czy inaczej pozostaje, lepiej maskować robiąc to z wykorzystaniem siatki maskującej ubranej naturą. Zresztą najlepiej podejrzeć zawodowców. Nie udało mi się jeszcze nigdzie dojrzeć broni snajperskiej oklejonej taśmą, ale mogę się mylić. Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 (edited) Paradując na widoku zawsze będzie kontur.. :happy: Pozdrawiam, Lambert Edited May 8, 2011 by Lambert Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 8, 2011 Report Share Posted May 8, 2011 Ma ktoś z Was może zdjęcia repliki obklejonej taką taśmą w kolorze coyote? Link to post Share on other sites
badger Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Angielscy snajperzy często używają taśmy. Brytyjscy ;) Właściwie to nie widziałem zdjęcia L96 która by nie była oblepiona taśmą gdzie się da, L115 właściwie też. Oczywiście jak trza to stosują na to maskowanie 3d- siatką, frędzlami. Link to post Share on other sites
Redrad Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Brytyjscy ;) Właściwie to nie widziałem zdjęcia L96 która by nie była oblepiona taśmą gdzie się da, L115 właściwie też. Oczywiście jak trza to stosują na to maskowanie 3d- siatką, frędzlami. Ok,OK macie rację, zobaczyłem-uwierzyłem :-) Link to post Share on other sites
wegorz Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 (edited) Oj uczepiliście się tego konturu. Po prostu chodziło mi o to, że patrząc z pewnej odległości nie będzie wielkiego poziomego czarnego patyka (: Nie udało mi się jeszcze nigdzie dojrzeć broni snajperskiej oklejonej taśmą, ale mogę się mylić. ja widziałem oklejoną białą izolką (przynajmniej tak to wyglądało na zdjęciu) w warunkach zimowych. Czy to było 'ostre' zdjęcie to ręki nie dam uciąć. Jak znajdę gdzie to kiedyś widziałem to wrzucę. Edited May 9, 2011 by wegorz Link to post Share on other sites
woysky Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 ...z tym klejem to trochę prawdy jest- zwłaszcza jak słonko mocno przygrzeje to zostają ślady. Rozwiązaniem może być owinięcie "ortalionkiem" w kamuflażu i na nim mocno obkleić dobrą taśmą . Jak się znudzi to ze ściągnięciem nie ma problemu, a replika wygląda jak nówka :D Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 9, 2011 Report Share Posted May 9, 2011 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.. Ale klej z takiej taśmy można spokojnie zmyć Link to post Share on other sites
woysky Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.. Ale klej z takiej taśmy można spokojnie zmyć .. a to już zależy od taśmy i materiału repliki. Zmyć oczywiście da radę, ale nie zawsze jest prosto. W zeszłym roku obkleiłem Gosię na jedną strzelankę w sierpniu. 1,5 godziny rozpuszalnikiem zmywałem klej, który wszedł w pory materiału . Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 10, 2011 Report Share Posted May 10, 2011 To co za taśme użyłeś..? Pozdrawiam, Lambert Link to post Share on other sites
Recommended Posts