Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

trepy w asg

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Trepy mi się kojarzą z drewniakami ale wiem chyba o co Ci chodzi. Tak trapery a np. te które mam są bardzo wygodne niebyły drogie i raz ciepłe dwa łądnie wyglądają. Niezależy mi na realistyce [aż tak bo brak kasy] a, że niewiem co będzie dalej to nie inwestuje szmalu w bóg wie jak drogi sprzęt. Więc dla mnie nie głupia sprawa. Nie moge przyrównać tego do butów wojskowych bo takowych niewidziałem i w nich niebiegałem etc.

głupie pytanie czy w asg bedzie wygodnie bedzie grać w zimowych trepach zamiast jakichs wojskowych butuff????(kasa...kasa...kasa)

gdzie tu słowo o magnumach itd? 8)

dla mnie glany są bardzo wojskowymi butami - gdyby wyjąć blache toby desanty były :wink:

to ja proponuje zacząć grać w asg w maskach spawalniczych, zamiast gogli.Każdy but ma swoje zastosowanie.Buty wojskowe są przeznaczone do użytkowania w trudnych sytuacjach i ich nadrzędnym zadaniem jest ochrona nogi (kostki i stawu skokowego) przed kontuzją- a takie rzeczy podczas biegania z bronia na asg są bardzo prawdopodobne.Teraz dobre buty mozna kupic juz za 100 pln więc nie jest to żaden wydatek.Zadaniem butów zimowych jest natomiast przedewszystkim ochrona nogi (stopy)przed zimnem, a inne rzeczy są dopiero na drugim miejscu.

Owszem możnaby pewnie biegać i w pantofelkach do baletu , ale przedewszystkim powinno sie używać sprzętu który jest do danej rzeczy dostosowane.

lepiej zainwestowac parę groszy w dobre i odpowiednie obuwie , niż potem cierpieć.

Chłopie, to ty się powinieneś zastanowić po co stawiasz takie pytanie, bo wydaje mi się ze nie jest twoim celem poznanie naszej opinii, a tylko potwierdzenie swojej. Cała zabawa w asg polega na tym że odwzorowujesz działania prawdziwych jednostek ze wszystkimi tego konsekwencjami tzn uzywasz takiego samego sprzętu, oporządzenia i broni. Teraz grając w jak to nazywasz trepach, narażasz sam siebie na urazy stopy typu skręcenia, zwichnięcia, a ponadto psujesz innym klimat gry (choć to może nie jest aż tak ważne jak twoje zdrowie).

Posłuchaj Bulvy ale tylko drugiej czesci jego wywodu bo w pierwszej bredzi niesamowicie. Jeżeli buty które posiadasz chronią staw skokowy przed skręceniem i generalnie w miarę dobrze trzymają nogę to baw sie w nich bez obaw. Znaczna czesc ludzi w Kędzierzynie-Koźlu gra np. w butach trekingowych a te z ogolnie pojetym obuwiem wojskowym mają niewiele wspólnego. Musisz się tylko liczyć z faktem, że buty mogą nie przeżyć sezonu jeżeli biegasz w nich czesto. Jednak generalnie: jezeli sa to buty nad kostke i da sie je mocno zasznurowac to graj i ciesz sie ASG!

Żeby nie wywolywać dyskusji na temat tego co napisał Bulva - wystarczy udawać partyzanta i już cię sprzęt nie interesuje. Dokładnie tak zrobilem zaczynajac zabawe w ASG - wówczas kryterium finansowe bylo najważniejsze.

niemam kasy na butki do asg

Dżizes, ja do ASG mam zwykłe desanty, do pracy chodzę w starych styranym "reebokach" made in malaysia, na miasto wyskakuję też w "Reebokach" ale takich trochę nowszych, w góry jeżdżę w goretexach alpinusa, po mieszkaniu chodzę w takich niby skórzanych kapciach, a jak idę srać to ubieram takie różowe kapciochy w kształcie króliczków, super pasują do mojego SIG-a. Jeszcze nie zdecydowałem się jakie buty kupić do wyprowadzania psa na spacery, lakierki odpadają, może jakieś średnio zaawansowane trekingi krótko dystansowe???? Proszę forumowiczów o pomoc.

P.S. Nie chcę zakładać nowego tematu, ponieważ wiem jak uciążliwe jest to dla niektórych uczestników tego forum, ale mam pytanie. Mam szare, polarowe rękawiczki, czy jesli zmienię je na czarne albo najlepiej zielone nomexy to moja skuteczność się poprawi. Jak na razie moje fragi wachają się na poziomie 17,4% względem przeciwnej drużyny. Czy gdybym używał ww. rękawiczek to moja skuteczność mogłaby przekoroczyć magiczną granice 25%???? To samo tyczy się skarpetek(używam szarych wpadających w jasną czerń) co o tym sądzicie???? Liczę na poważne i adekwatne do powagi tematu odpowiedzi.

BTW, piłem dziś :lol: , i jeszcze mnie trzyma.