Headshot Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 głupie pytanie czy w asg bedzie wygodnie bedzie grać w zimowych trepach zamiast jakichs wojskowych butuff????(kasa...kasa...kasa) Quote Link to post Share on other sites
Baku Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Trepy mi się kojarzą z drewniakami ale wiem chyba o co Ci chodzi. Tak trapery a np. te które mam są bardzo wygodne niebyły drogie i raz ciepłe dwa łądnie wyglądają. Niezależy mi na realistyce [aż tak bo brak kasy] a, że niewiem co będzie dalej to nie inwestuje szmalu w bóg wie jak drogi sprzęt. Więc dla mnie nie głupia sprawa. Nie moge przyrównać tego do butów wojskowych bo takowych niewidziałem i w nich niebiegałem etc. Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted December 19, 2004 Author Report Share Posted December 19, 2004 tak chodzi o zimowe trapery Quote Link to post Share on other sites
-Nowy->Korp.M-cz< Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 wiesz ja Ci powiem inaczej...kazde buty maja swoje przeznaczenie-zastosowanie... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 ...a po za tym jeżeli te zimowe trepy są wygodne itp. to czemu nie... pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
pops Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Ja tylko korzystam z zimowych (bo nie mam wojskowych :D ) i w lesie sie dobrze sprawuja Quote Link to post Share on other sites
Maciej Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 A nie lepiej, zamiast trepów, zima chodzić w butach wojskowych?? Ja tak robię i wiem, ż egdyby nie to, to bym Magnumów nie miał.. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 możesz kupić mickey-mouse'y, czyli buty zimowe made in US army, kosztują tyle co magnumy (250-300 pln) a nie przemokną za chiny i bałkany. Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 ja zawsze i wszędzie chodze w glanach - Grindersy ~400zł i jest dobrze - zimą ciepło, latem w-sam-raz , wytrzymałe, kostki sobie nie skręcisz no i ta blacha z przodu :wink: Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted December 19, 2004 Author Report Share Posted December 19, 2004 ktoś nie zczaił pytanie brzmi "czy chodziłbyś w trepach jesli niemasz kasy na magnumy i inne te butki' Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 mój dziadek zwykł mawiać że biednego nie stać na kupowanie gówna, a to był bardzo mądry człowiek Quote Link to post Share on other sites
Medi Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 głupie pytanie czy w asg bedzie wygodnie bedzie grać w zimowych trepach zamiast jakichs wojskowych butuff????(kasa...kasa...kasa) gdzie tu słowo o magnumach itd? 8) dla mnie glany są bardzo wojskowymi butami - gdyby wyjąć blache toby desanty były :wink: Quote Link to post Share on other sites
Maciej Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Zresztą Trepy kosztują zależnie od rozmiaru stopy, około 80-90 zł. Wiec nie wiem dlaczego problemem są pieniądze, jeśli za tą cenę można dostać polskie buty wojskowe (nie chcę skłamać, ale chyba desanty) Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted December 19, 2004 Author Report Share Posted December 19, 2004 niemam kasy na butki do asg a trepy kupiłem bo zima nie Quote Link to post Share on other sites
Ghost Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Ja biegam w Gore Texach(nie wojskowych).Dałem 400zł,więc mi już nie stykło kasy na wojskowe buty,ale te sie spisują świetnie. Quote Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 to ja proponuje zacząć grać w asg w maskach spawalniczych, zamiast gogli.Każdy but ma swoje zastosowanie.Buty wojskowe są przeznaczone do użytkowania w trudnych sytuacjach i ich nadrzędnym zadaniem jest ochrona nogi (kostki i stawu skokowego) przed kontuzją- a takie rzeczy podczas biegania z bronia na asg są bardzo prawdopodobne.Teraz dobre buty mozna kupic juz za 100 pln więc nie jest to żaden wydatek.Zadaniem butów zimowych jest natomiast przedewszystkim ochrona nogi (stopy)przed zimnem, a inne rzeczy są dopiero na drugim miejscu. Owszem możnaby pewnie biegać i w pantofelkach do baletu , ale przedewszystkim powinno sie używać sprzętu który jest do danej rzeczy dostosowane. lepiej zainwestowac parę groszy w dobre i odpowiednie obuwie , niż potem cierpieć. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 dobrze gada, lać mu wódki! Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted December 19, 2004 Author Report Share Posted December 19, 2004 MODZIEEEEEEEEEEEEEE!!! zamknij topic bo niektórzy po 3 czytaniach nie rozumieja i robią sie na ...... :roll: PS. dla nieczających chodziło o to iz niewydam 400zł na buty bo narazie moj cały sprzet asg niejest tyle warty i szkoda mi kasy a oza ty jej nie mam Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 hmm...Szaman89 napisał o butach za 100 zł(a nie za 400)...wiesz na militaryarea sa buty BW z demobilu(bardzo je się chwali nawet na tym forum) za niecałe 100zł :wink: pozdro Quote Link to post Share on other sites
Headshot Posted December 19, 2004 Author Report Share Posted December 19, 2004 ale mi chodziło o to iz w tym momencie niemam wogle butuf do asg bo mam 0zł w portfelua nie ze 100zł za buty to taki wydatek Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Chłopie, to ty się powinieneś zastanowić po co stawiasz takie pytanie, bo wydaje mi się ze nie jest twoim celem poznanie naszej opinii, a tylko potwierdzenie swojej. Cała zabawa w asg polega na tym że odwzorowujesz działania prawdziwych jednostek ze wszystkimi tego konsekwencjami tzn uzywasz takiego samego sprzętu, oporządzenia i broni. Teraz grając w jak to nazywasz trepach, narażasz sam siebie na urazy stopy typu skręcenia, zwichnięcia, a ponadto psujesz innym klimat gry (choć to może nie jest aż tak ważne jak twoje zdrowie). Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Posłuchaj Bulvy ale tylko drugiej czesci jego wywodu bo w pierwszej bredzi niesamowicie. Jeżeli buty które posiadasz chronią staw skokowy przed skręceniem i generalnie w miarę dobrze trzymają nogę to baw sie w nich bez obaw. Znaczna czesc ludzi w Kędzierzynie-Koźlu gra np. w butach trekingowych a te z ogolnie pojetym obuwiem wojskowym mają niewiele wspólnego. Musisz się tylko liczyć z faktem, że buty mogą nie przeżyć sezonu jeżeli biegasz w nich czesto. Jednak generalnie: jezeli sa to buty nad kostke i da sie je mocno zasznurowac to graj i ciesz sie ASG! Żeby nie wywolywać dyskusji na temat tego co napisał Bulva - wystarczy udawać partyzanta i już cię sprzęt nie interesuje. Dokładnie tak zrobilem zaczynajac zabawe w ASG - wówczas kryterium finansowe bylo najważniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Troche za mało się znamy wukaszku żebyś moje wypowiedzi komentował w taki sposób. Taka rada na przyszłość, pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 Za mało się znamy byś mi mogl rad udzielac. Quote Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted December 19, 2004 Report Share Posted December 19, 2004 niemam kasy na butki do asg Dżizes, ja do ASG mam zwykłe desanty, do pracy chodzę w starych styranym "reebokach" made in malaysia, na miasto wyskakuję też w "Reebokach" ale takich trochę nowszych, w góry jeżdżę w goretexach alpinusa, po mieszkaniu chodzę w takich niby skórzanych kapciach, a jak idę srać to ubieram takie różowe kapciochy w kształcie króliczków, super pasują do mojego SIG-a. Jeszcze nie zdecydowałem się jakie buty kupić do wyprowadzania psa na spacery, lakierki odpadają, może jakieś średnio zaawansowane trekingi krótko dystansowe???? Proszę forumowiczów o pomoc. P.S. Nie chcę zakładać nowego tematu, ponieważ wiem jak uciążliwe jest to dla niektórych uczestników tego forum, ale mam pytanie. Mam szare, polarowe rękawiczki, czy jesli zmienię je na czarne albo najlepiej zielone nomexy to moja skuteczność się poprawi. Jak na razie moje fragi wachają się na poziomie 17,4% względem przeciwnej drużyny. Czy gdybym używał ww. rękawiczek to moja skuteczność mogłaby przekoroczyć magiczną granice 25%???? To samo tyczy się skarpetek(używam szarych wpadających w jasną czerń) co o tym sądzicie???? Liczę na poważne i adekwatne do powagi tematu odpowiedzi. BTW, piłem dziś :lol: , i jeszcze mnie trzyma. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts