lukas22 Posted August 5, 2010 Report Share Posted August 5, 2010 Witam dziś rozkręciłem swojego gb w mp5 0.41.. i bardzo tego żałuje. Mam problem z podkładkami.. rozsypały się i nie wiem ile ma być podkładek na którą zębatkę. Czy ktoś wie? ile na którą? Quote Link to post Share on other sites
Major Kupricz Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 W każdym GB jest inaczej. Musisz to poskładać tak, żeby zębatki o siebie ani o szkielet nie tarły, i żeby pracowały ze sobą na tyle luźno, aby po skręceniu szkieletu (bez sprężyny i zespołu cylindra) zębatka tłokowa wykonała na luzie ze 2-3 obroty. Dźwięk też musi być przyjemy przy tych obrotach. A najlepiej daj to do poskładania komuś, kto się bawił w to wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 Kolejne pytanie bardzo ważne... ile w gb powinno być sprężynek ? 1 - spust (przy stykach) 2 - Przy popychaczu 3 - Przy listwie selektora Jeszcze gdzieś? bo obawiam się że zgubiłem sprężynkę.. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Masz problem taki którego rozwiązanie leży w grubej lekturze jakiej jest wmasg. Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Kolejne pytanie bardzo ważne... ile w gb powinno być sprężynek ? 1 - spust (przy stykach) 2 - Przy popychaczu 3 - Przy listwie selektora Jeszcze gdzieś? bo obawiam się że zgubiłem sprężynkę.. Jeszcze sprężynka od antireversala. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 5. blokada spustu spust a styki to dwie inne rzeczy i każda ma swoje sprezyny całkiem inne :) Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 O! Jest jeszcze taka duża sprężynka, co się wkłada w tłok i prowadnicę sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted August 6, 2010 Author Report Share Posted August 6, 2010 O! Jest jeszcze taka duża sprężynka, co się wkłada w tłok i prowadnicę sprężyny. Nie gadaj :-F Quote Link to post Share on other sites
pixxel Posted August 6, 2010 Report Share Posted August 6, 2010 Obejrzyj sobie jakiś filmik instruktażowy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts