S.O.D. Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 Poszukuje juz jakis czas wyposazenia armii francuskiej, niestety nic nigdzie nie ma :( .Czy ktos wie gdzie moge znalesc cokolwiek :?: :?: (allegro odpada-bo nic tam nie ma). Quote Link to post Share on other sites
Brymer Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 i tu się mylisz.... poza tym dużo szpeju jest na www.militaryarea.pl Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 Na Allegro byly i kamizelki i mundury. Wiem co mowie bo mam komplet sciagniety wlasnie ta droga (wlasciwie dwa komplety) i spodnie goretexowe. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 french army ? What is it ? 8) poszukaj na alleggro.pl kamizelki są mundurki tez całkiem tanie. wpisz woodland w wyszukiwarce to znajdzie sie pare francuskich mundurów. Quote Link to post Share on other sites
Piasecznik Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 french army ? What is it ? 8) Biegacze długodystansowi? :twisted: Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 to był cytat, z we were soldiers 8) widzę ze nie ma na allegro szału. W bydgoszczy w Rangerze mają sprzęt z francji sa nawet polarki i dresiki :) zagadaj do kogoś z Bydgoszczy, np Skoka 8) zeby dał ci namiary telefoniczne na sklep, ze sprzedawca napewno się dogadasz. Quote Link to post Share on other sites
S.O.D. Posted December 22, 2004 Author Report Share Posted December 22, 2004 mundur oczywiscie juz mam :) dzieki za link calkiem zapomnialem o tym sklepie. Wilku moglbys podac adres tego sklepu w bydgoszczy zeby sie zorientowac co i jak Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 sklep RANGER, głównie demobil. dokładnie w tym samym miejscu co kiedyś był major, ul Sienkiewicza. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 22, 2004 Report Share Posted December 22, 2004 Niech ktoś zmieni nazwę tematu np. na "Armee d'Terre" bo mi się słabo robi jak widzę angielskie nazwy od czapy. Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Niech ktoś zmieni nazwę tematu np. na "Armee d'Terre" bo mi się słabo robi jak widzę angielskie nazwy od czapy. Pomijajac fakt, ze to forum polskie i mozna by bylo uzywac naszego jezyka zakladajac tematy a bedac Polakiem ( pieprzone gesi ). Quote Link to post Share on other sites
S.O.D. Posted December 23, 2004 Author Report Share Posted December 23, 2004 Catch22 i dzikki takie posty mozecie sobie w dupe wsadzic, tu nie chodzi o to zeby kogos ganic za to w jaki sposob napisal temat, tylko zeby odpowiedziec pytajacemu na pytanie :!: :!: Jesli nie macie nic ciekawego do napisania to nie piszcie Quote Link to post Share on other sites
LD_cynik Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Niech ktoś zmieni nazwę tematu np. na "Armee d'Terre" bo mi się słabo robi jak widzę angielskie nazwy od czapy. Mowisz i masz 8) Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Dziękuję dobry biały sahibie:) Już, już miałem sobie mój post w d... wsadzić za radą SOD'a ale mnie ocaliłeś :lol: Co do wzorów oporządzenia FR to sugeruję zapoznanie się z ofertą www.overlord.fr jako odnośnikiem. Regulaminowe oporządzenie francuskie nie jest zbyt dobre (krój, rozwiązania techniczne), powszechne jest używanie rzeczy nieregulaminowych w kamuflażu CE (CCE). Na przykład amerykanskich boonie hats w woodlandzie, Goretexów w kroju ECWS 1 gen. robionych przez Paul Boye (potentat sprzętu ABC). Bardzo dużo sprzętów (liczonych w tysiącach) dostarcza brytyjski Arktis - oferujący pełną gamę odzieży i wyposażenia (doskonałe winproof smocks) i oporządzenie CCE. Co do stosowanej broni to również mamy bardzo szerokie spektrum - od standardowego Famasa F1, przez FAMASA G2 w marynarce, FAMASA PIRAT w jednostkach interwencyjnych lotnictwa. SIG 550 i 552 są w użyciu wsrod komandosów marynarki (Commandos Marine). G36 wsród spec jednostek policji i żandarmerii. XM,CAR15 i M4 w siłach specjalnych (widuje sie warianty z HWS i C-magami!). Pojawiają się także G3SG1, MSG90, HK33. Jako bron wsparcia dominuje Minimi Para, AAT 52 i M2. Karabiny snajperskie to głównie rodzimy FRF2 i PGM (FN) Hecate II, ale pojawiają sie wspomniane wyroby HK i oraz remingtony itp. Z broni bocznej - armia uzywa starego MAS 50, lotnictwo i zandarmeria PAMASA (licencyjnej beretty 92FS) - teraz ma sie pojawic SIG 2022, siły specjalne - co im pasuje (głownie Glocki w marynarce, SIG 226 i HK gdzie indziej). Quote Link to post Share on other sites
S.O.D. Posted December 23, 2004 Author Report Share Posted December 23, 2004 dzieki za tak dokladne i wyczerpujace informacje :) Quote Link to post Share on other sites
pops Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Moj brat poluje na mundur i naszywki francuskiej jednostki RAID ci co nie wiedza jaka to jednostka Nie zakladam nowego topica bo ten dotyczy francuskiego sprzetu Z gory dziekuje za pomoc jak i opierd*l Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Moj brat poluje na mundur i naszywki francuskiej jednostki RAIDl To ma pecha bo o te naszywki jest ciezko u nas. Jedyne francuzy jakie widzialem dotyczyly Legii Cudzoziemskiej (orginaly i kopie) oraz spadochroniarzy. Quote Link to post Share on other sites
Santiago Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Moze to gupie pytanie... Ale co to za giwera co ma gosc na pierwszym zdjeciu pod fotka naszywki?? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 SPAS 15 i bodajze Glock 34 u tego z tarczą :) Quote Link to post Share on other sites
Santiago Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 Chodzilo o karabin. Thx za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 23, 2004 Report Share Posted December 23, 2004 To strzelba jest, półautomatyczna strzelba proszę Pana... ;-) Tu: http://world.guns.ru/shotgun/sh06-e.htm Quote Link to post Share on other sites
Santiago Posted December 24, 2004 Report Share Posted December 24, 2004 Mea culpa... Wlasnie nie moglem dopasowac ani wygladu broni do znanych mi modeli, ani magazynka do znanej mi amunicji karabinowej... W sumie po nazwie powinienem wpasc na to ze to strzelba.... Quote Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted December 24, 2004 Report Share Posted December 24, 2004 (allegro odpada-bo nic tam nie ma). http://www.allegro.pl/search.php?string=le...ory=6&country=1 (5 sekund szukania) Pokombinuj z wyszukiwarką, to bardzo przydatne i pożyteczne urządzenie. Quote Link to post Share on other sites
el Dario Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Hejo, podepnę się pod temat i mam do was pytanie: Czym się różni CCE od amerykańskiego woodlanda? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Hejo, podepnę się pod temat i mam do was pytanie: Czym się różni CCE od amerykańskiego woodlanda? Wyglądem :hahaha: WDL CCE Quote Link to post Share on other sites
el Dario Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Arafat (KSK) dziękuję za szybką odpowiedź :-) pytałem się dlatego, ze dość dużo przedmiotów z Allegro ma w opisie CCE i Woodland :-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts