Guest (ID:6452) Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 To fakt, "chyba, że". Ale "chyba" promocja sie skończyła a kiedy będzie kolejna to cholera wie. Z resztą ta benzynka nawet za 500 za droga by była jak na to co daje (czyli w zasadzie- nic bo używałem i różnicy brak). Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Ostatnia na święta była, a następna kiedy będzie to się okaże, jak będzie :) Benzynka przydaje się czasem na arty typu su14, jak np. na baze wjeżdżają i trzeba szybko się ewakuować. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 No, wiem, że była ale nie kupiłem bo stwierdziłem- niby tanio ale nawet jak jest tanio to po mojemu nie warto. Próbowałem na różnych pojazdach, od I do VI tieru i różnych nacji, klas itp i nie mogłem dostrzec różnicy wartej te 1500 za rundę. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Na tierach w zasadzie od VI czy VII w górę tego typu wyposażenie się przydaje. Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Tak, ale nie benzyna. Jest o jakieś 3k za droga jak na swoje możliwości. Ale na przykład apteczki i zestawy naprawcze zaczynam zakładać od V tieru, bo dopiero wtedy czołg zaczyna na siebie zarabiać. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Jest o jakieś 3k za droga jak na swoje możliwości O benzynce to jedyne co mozna powiedzieć :D. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 14, 2013 Report Share Posted January 14, 2013 Dlatego jak już to tylko na su14 ładuję, tylko tam się czasem przyda. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Zastanawiam się jakie drugie perki walnąć sobie do załogi na hellcacie i M8A1. Propozycje jakieś? :D Teraz mam mentora, hamowanie sprzęgłem a reszta załogi ma bodaj kamuflaż. Planowałem szósty zmysł, intuicję do hellcata i... no właśnie, jak w M8A1? Jakie Wy macie? Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Ja we wszystkich tedekach najpierw daję wszystkim kamuflaż, mój Ferdynand jest bezkarny ^^ A teraz sam będę myślał, co dalej :D Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 (edited) Moja kombinacja na TD 1szy to braterstwo broni na wszystkich 2gi zestaw to strzelec snajper/kierowca hamowanie sprzegłem/dowódca 6 zmysł/reszta wedle uznania najlepiej kamuflaż 3ci kamuflaż a dla reszty wedle uznania. Edited January 15, 2013 by Widmo34 Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Naprawa, naprawa i jeszcze raz naprawa, zwłaszcza na TD, zerwią gąsienice to cię objadą jeśli masz zużyty już zestaw naprawczy. Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Na hellcacie i M8A1 nie musi mieć szybkiej naprawy bo ma wieżyczkę (nie wiem jak z jej obrotem w razie próby objeżdżania). Z TeDeków to doszedłem do StuGa i Obj. 704, tylko kasy na niego brak :( Quote Link to post Share on other sites
Uada Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Jeżeli w TD zerwą Ci gąsiennicę, naprawisz ją, a później zerwą Ci ją jeszcze raz, to najczęściej znaczy to, że za daleko się nim zapuściłeś i tak czy inaczej będziesz za chwilę dymiącym fragiem... Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 (edited) Wieżyczka w amerykańskich TD ma 18 stopni obrotu,czyli tyle co nic. Hellcatowi przyda się kamuflaż bo jest większy niż SU i JgPanz IV. Edited January 15, 2013 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Pewny jesteś co do 18 stopni? Quote Link to post Share on other sites
bluba Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 W amerykańskich wieżowych dowódca : 6 sense, camo, recon działonowy : camo, snap shot, dedeye kierowca : camo, dowolny poza controled impact i preventative maintenance radiowiec : camo, situational awareness, signal boosting ładowniczy : camo, i dowolnie bo mało przydatna reszta BiA też b.dobre, ale wymaga resetowania perka albo dużo cierpliwości. 6 zmysł to imo podstawa jeżeli o te szybkie tdki chodzi. https://dl.dropbox.com/u/612809/shot_015.jpg Moja załoga, ma coś koło 1.5k bitw na koncie. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Pewny jesteś co do 18 stopni? http://world-of-tanks.eu/czolgopedia_pojazdy/#!pojazdy=m18_hellcat Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Według mnie najlepiej na pierwszy wszystkim camo albo wszystkim naprawe, jak wbijemy trochę drugiego (ok. 20% musi być drugiego, żeby po resetowaniu pierwszy był na 100%) to resetujemy i dajemy specjalne (6th sense na dowódce a na reszte snap shot itp według uznania) i na drugi naprawe/camo, a jak już wbijemy trochę trzeciego to można zmienić i pierwszy zostawić, na drugi BIA, a na trzeci znowu naprawe/camo. Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 Nie ogarniam tego co napisałeś. Mógłbyś wyjaśnić w jakim celu resetować perki? Bo kompletnie nie rozumiem tego podejścia. Quote Link to post Share on other sites
Luminofor Posted January 15, 2013 Report Share Posted January 15, 2013 (edited) Perki specjalne czy BIA działają dopiero, jak masz 100% (nie wszystkie, ale większość). Teoretycznie można je od razu wziąć i nie resetować, tylko wtedy nic ci to nie daje zanim nie wbijesz 100%. Naprawa czy camo działają od początku (liczy sie średni poziom tych perków dla załogi, więc najbardziej opłaca się brać to dla wszystkich), dzięki temu od początku mamy korzyści w postaci naprawy lub camo, a gdy przyjdzie czas to możemy cieszyć się od razu działającymi specjalnymi perkami czy bia i nie ma tego czegoś, że niby mamy np. ten 6th sense, ale on nie działa, bo nie ma jeszcze 100%. Edited January 15, 2013 by Luminofor Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Nowe drzewko. Jak Wam Chińczyki pasują? :D Pierwsze dwa tiery są super, trzeci- w miarę. Jak dalej- sie zobaczy. Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 (edited) Jak dla mnie to jedynka ssie, dwójka i trójka spoko ale po wymaksowaniu. :icon_biggrin: Zaraz będzie kradziony Stuarcik. I nie wiem czy zauważyliście: zobaczcie sobie nazwy radiostacji na dwóch pierwszych tierach. Już wiadomo dlaczego zasięg jest taki żałosny ^^ Edyta: Dopiero teraz zauważyłem, że w każdej nacji jest tak z tymi radiostacjami. :icon_cry: Ale pewnie zwróciłem uwagę na to dopiero w skośnych, bo chińska tandeta i te sprawy :D Edited January 16, 2013 by zlymadafaka Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Jedynka ssie? Najlepsza z jedynek na bank. Podobnie z dwójką na moje oko. Quote Link to post Share on other sites
zlymadafaka Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Wolałem jednak Loltraktora i MS1. Chińczyk ssie, ale nie aż tak bardzo jak na przykład inne jedynki :D Źle się wyraziłem. Ale to pewnie też spowodowane nagłym zadawaniem 30 dmg zamiast 800 jak to ma miejsce w ISU :D I powiem, że coraz ciekawsza gra tymi składakami na kradzionych częściach. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 Ja chwilowo zawisnąłem na III tierze, kolacja, nauka bo sesja zaraz a poza tym jakoś trójka mniej mnie bawi niż jedynka z dwójką :D. Strasznie taka mułowata a do tego exp wolniej stuka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts