klakier1990 Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Mam pytanie: czy ktokolwiek wie, dlaczego żołnierze (zwłaszcza jednostki specjalne) do działań w lesie prawie zawsze mają na głowie czapkę, nawet w 30 st. C? Przykład: http://www.youtube.com/watch?v=Vykq1oQ31Aw Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 A czego się spodziewałeś? Słomkowego kapelusza? I powiedz mi w jaki sposób oceniasz temperaturę na filmie? Quote Link to post Share on other sites
klakier1990 Posted August 16, 2010 Author Report Share Posted August 16, 2010 Spodziewałbym się ZWYKŁEGO kapelusza. Temperatura w dżungli (kilka odcinków dalej) nie spada poniżej 15-20 st. C A jeśli już czapka, to dlaczego całkiem czarna, a nie zielona lub w kamuflażu? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Czyli "żołnierze (zwłaszcza jednostki specjalne)" wnioskujesz na podstawie jednego serialiku paradokumentalnego? Bo ja widziałem setki przykładów, że nosili coś zupełnie innego. Quote Link to post Share on other sites
klakier1990 Posted August 16, 2010 Author Report Share Posted August 16, 2010 Spodziewałem się jakiegoś logicznego uzasadnienia, dlaczego w tym, konkretnym, przypadku, tak jest. Musi to mieć jakiś cel. a serialik to jedynie przykładzik, jak zresztą napisałem. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Ma cel - bo tak sobie zażyczył reżyser, bo taką czapkę mieli pod ręką, bo akurat Eddie Stone lubi taką czapkę. Jak już wspomniałem - są setki przykładów na to, że noszą różne rzeczy - jak komu wygodniej. Quote Link to post Share on other sites
klakier1990 Posted August 16, 2010 Author Report Share Posted August 16, 2010 Dziekuję otrzymałem odpowiedź - temat do usunięcia Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Śniadanie wylądowało mi na monitorze jak to przeczytałem :) Quote Link to post Share on other sites
PrezesOi Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 (edited) Mam pytanie: czy ktokolwiek wie, dlaczego żołnierze (zwłaszcza jednostki specjalne) do działań w lesie prawie zawsze mają na głowie czapkę, nawet w 30 st. C? Przykład: http://www.youtube.com/watch?v=Vykq1oQ31Aw Operatorzy jednostek specjalnych, w wolnym czasie pomiędzy Ratowaniem Wolnego Świata, a wykonywaniem Supertajnych Misji, studiują prasę kobiecą. Stąd ich wyczulenie na kwestię chorób roznoszonych przez kleszcze występujące na terenach leśnych. Wełniana czapka daje +10 do AntyBoreliozy. Edited August 24, 2010 by PrezesOi Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Tamte filmiki muszą być stare, czapki są de mode. Teraz trendy są czarne berety http://www.filmofilia.com/wp-content/uploa..._70-535x337.jpg Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Tjaaa... I bieganie bez ładownic na kamizelkach z taśmami. SG-1 wróć :D Quote Link to post Share on other sites
Masta4Blasta Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Całkowicie nie na temat, więc przepraszam. Na tym zdjęciu widać jak na ziemi jest rozrysowane gdzie mają stać:) Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Kilku operatorów ma czapkę z daszkiem, kapelusz i tematyczną czapkę. Quote Link to post Share on other sites
Duncan McLain Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Klakier - w wojsku brytyjskim czarne wełniane czapki są po prostu cool, że się tak wyrażę, Jak nosisz czarną czapkę, to masz +100 do lansu. Nie, nie zgrywam się, faktycznie tak jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts