konri8 Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 Witam, niedługo zbliża się czas na wymianę repliki, spodobało mi się HK416, mam parę pytań odnośnie tego subkarabinku: 1) Którego producenta replikę lepiej kupić, jak na razie to w przedziale do ok 850zł zauważyłem repliki HK firm takich jak AGM, JG i GFC. Która firma warta jest polecenia ? Widziałem duży temat o replice JG gdzie ludzie pozytywnie ją oceniają, ale może inne firmy mają coś lepszego? 2) Czy stockowa lufa nie jest za krótka jak do lasu ? To by było jak na razie na tyle, z góry dziękuję i pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 GFC to rebrandowane JG przez Gunfire. Bierz GFC,gdyż jest to najnowsza generacja JG. Lufa jest wystarczająca. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted August 16, 2010 Author Report Share Posted August 16, 2010 Jak na razie patrzę to na Ganfajerze są tylko wersje full metal. Na zbrojowni widziałem full metal za 899 a to samo tylko w wersji z plastikowym body za 599... Czy te repliki oprócz materiału z którego zbudowane jest body są takei same ? Bo 300zł za kawałek metalu to jak dla mnie stanowczo za dużo... Pozdro ! :uśmiech: :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 16, 2010 Report Share Posted August 16, 2010 (edited) Szczerze to nie mam pojęcia :) Ale to JG więc bebechy oba modele mają pancerne. Lepiej weź z metal body, po pewnym czasie gwint mocujący lufę zewnętrzną zaczyna się gibać a razem z nim cały front. No ale od czego jest izolka :) Chodzi mi oczywiście o wersji z korpusem z tworzywa :) Edited August 16, 2010 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted August 16, 2010 Author Report Share Posted August 16, 2010 Ok, czas i fundusze pokaże czy wezmę wersję z ABS-em czy full metal, na pewno będzie to JG. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted August 16, 2010 Author Report Share Posted August 16, 2010 Tak jeszcze się zapytam, czy może nie było by warto doinwestować pieniądze i kupić coś konkretniejszego od lepszego producenta ? Macie jakieś propozycje w HK416/m4 RIS/Ras do 1300zł ? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 http://new.casg.iai-shop.com/product-pol-7...1-RIS-Gen2.html Ja bym osobiście brał to ;) Z dostępnych jest chyba najlepsze w tej cenie ;) Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted August 17, 2010 Author Report Share Posted August 17, 2010 No niestety jest niedostępny. Myślałem jeszcze nad zwykła eMką -a http://www.military.pl/ics-colt-m4a1_1126t.html lub http://www.military.pl/colt-kwa-m4-a1-full-metal_10005t.html Która z nich będzie lepsza ? Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 a myślales nad SRC>?? Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted August 17, 2010 Author Report Share Posted August 17, 2010 Jakoś SRC do mnie nie przemawia, szczególnie gdy w podobnej cenie mogę mieć replikę ICS-a lub KWA. Wypowie się ktoś na temat w/w replik ? Z góry dziękuję :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 osobiście wybrałbym ICS-a na Twoim miejscu Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted August 17, 2010 Author Report Share Posted August 17, 2010 I tak chyba zrobię, dziękuje za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Booxi Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 kumpel ma hk416 od agm, strzela miodnie wymienił sprężynę i komorę hop up, wsadził preckę. działa naprawdę pozytywnie. PS. Po ostatniej strzelance w deszczu mogę doradzić jedno kupuj replikę w metalu... wątpię czy moja by wytrzymała gdyby nie to, że jest twarda :D Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted August 17, 2010 Report Share Posted August 17, 2010 Byle dalej od AGM'a! Było u nas akurat HK416 tej firmy co zyskało przydomek "Garbus"; korpus ładnie się złamał. Po udanym klejeniu (!) na górnej szynie musiała być osłona, aby znowu się nie złamał. Więc z daleka od tych pseudoreplik. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted August 17, 2010 Author Report Share Posted August 17, 2010 No ja też nie mam jakoś przekonania do replik AGM... W każdym razie myślę, że dobrze zrobię jeśli zamiast brać hk416 jg za 900zł dołożę 100zł i wezmę M4A1 ICS-a ;) Quote Link to post Share on other sites
WojaKwz Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Wyjdę tak spoza tematu. Mam pytanie czy taka lufa podpasuje pod HK416 AGM ? http://wmasg.pl/pl/consignment/show/93850 Pozdrawiam Wojak Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts