Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

HK416 parę pytań ?

Recommended Posts

Witam, niedługo zbliża się czas na wymianę repliki, spodobało mi się HK416, mam parę pytań odnośnie tego subkarabinku:

1) Którego producenta replikę lepiej kupić, jak na razie to w przedziale do ok 850zł zauważyłem repliki HK firm takich jak AGM, JG i GFC. Która firma warta jest polecenia ?

Widziałem duży temat o replice JG gdzie ludzie pozytywnie ją oceniają, ale może inne firmy mają coś lepszego?

2) Czy stockowa lufa nie jest za krótka jak do lasu ?

To by było jak na razie na tyle, z góry dziękuję i pozdrawiam !

Jak na razie patrzę to na Ganfajerze są tylko wersje full metal.

Na zbrojowni widziałem full metal za 899 a to samo tylko w wersji z plastikowym body za 599... Czy te repliki oprócz materiału z którego zbudowane jest body są takei same ?

Bo 300zł za kawałek metalu to jak dla mnie stanowczo za dużo...

Pozdro ! :uśmiech: :uśmiech:

Szczerze to nie mam pojęcia :) Ale to JG więc bebechy oba modele mają pancerne.

Lepiej weź z metal body, po pewnym czasie gwint mocujący lufę zewnętrzną zaczyna się gibać a razem z nim cały front. No ale od czego jest izolka :) Chodzi mi oczywiście o wersji z korpusem z tworzywa :)

Edited by HellMaker666

kumpel ma hk416 od agm, strzela miodnie wymienił sprężynę i komorę hop up, wsadził preckę. działa naprawdę pozytywnie. PS. Po ostatniej strzelance w deszczu mogę doradzić jedno kupuj replikę w metalu... wątpię czy moja by wytrzymała gdyby nie to, że jest twarda :D

• 5 months later...