adamo5 Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Witajcie. Chciałbym żebyście napisali propozycje najbardziej wytrzymałych chinoli w światku asg. Czytałem sporo o JG czy to naprawdę jeden z najwytrzymalszych chinoli? Chodzi mi głownie o bebechy a nie body czy coś.W jakich replikach zastosowano najlepszej jakości materiały? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Nie ma takiej. Poza tym szukaj i poczytaj tematy to się dowiesz. AK Cymy NOWE. Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted August 24, 2010 Report Share Posted August 24, 2010 Stare są tak samo dobre. Przy lipo 11.1 20C zero śladów. Tylko dobry shimming trzeba. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 g36c. Stock kichy - 30tys. kulek na full auto - zero zuzycia. po tym shimming, kalbe, batka rc 9,6 sanyo - jeszcze 20 tys. kulek - zero sladów zużycia. potem nie wiem ile kulek coś ok 70 tys.- tłok ma ryski na ostatnim żebie i łożyska maja ciutkę luzu. Quote Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Powiem w tym temacie tyle (chociaż pewnie nie wiele to da)-to ile sprzęt wytrzyma zależy od paru rzeczy,m.in. od tego,jak go używasz.Prosty przykład,kupiłem rok temu używanego AUGa JG (sprzęt niby dobry),a sypał mi się od pierwszej strzelanki.Kuzyn kupił za ok 1/3 ceny AKSU Boyi i ani razu nawet sie nie zaciął...Jak mowisz o nówkach,to Cyma(od niedawna mam),JG,polecane są jeszcze A&K/PJ(te już metalowe,choć i tu trafia się bubel,życie...),niektóre Boyi (ale rewelacyjne nie są)...Poczytaj na forum,ciężko znaleźć replikę,o której nie było nic pisane...Poczytaj i zdecyduj.Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Ja mogę polecić JG IIIgen półtorej roku działał na stoku i pół roku po tuningu, nigdy mi się nie zdarzyło, że nie strzelił albo coś w tym stylu. Dopiero został popsuty ewidentnie z mojej winy. P.S Była to moja pierwsza replika więc zdarzały się rzeczy typu zostawienie naciągniętego tłoka na tydzień, przyłożenie odwrotnie kabli od baterii i użycie jako rozrzutnika gnoju. Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Nowa seria CYMY, czyli CM.040, CM.045, przedewszystkim CM.048 i pochodne. Pozdrawiam forzamilan ;) Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 (edited) Ja mogę polecić SIG 552 JG, 2 rok zero awarii, co do CYM no to jednemu koledze ostatnio padła z niewiadomego powodu i nie polece jej. Ale to też wszystko zależy czy Chińczyk który składał replikę miał dobry dzień. :mrgreen: Edited August 30, 2010 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
Zmorak Posted August 30, 2010 Report Share Posted August 30, 2010 Moja CM042 ma już mniej więcej 80 tys kulek i nic. Z czego ostatnie 10 K zrobione na lipo 11,1v bez żadnej ingerencji w mechanizm. Quote Link to post Share on other sites
maciejinho Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 CM036. Ponad 30k kulek na stock flakach i tylko sprężyna się nieco zbiła :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 Pragnę zauważyć, że bezawaryjna praca w full stocku to żaden znowu wyczyn. Standard nawet jak na chinola. Co innego, gdyby na bebechach nie było śladu zużycia po wstawieniu mocniejszego springa (tak, skojarzenia z testem HK416 JG zamierzone ;]) albo po przemieleniu ogromnej ilości kulek na full auto przy baterii o bardzo wysokim napięciu Quote Link to post Share on other sites
PiVoSH Posted September 17, 2010 Report Share Posted September 17, 2010 CM.048 kumpla, rok na m130, 30k kulek jak nic, lipo 7,4. W środku flaczki praktycznie czyste, nie licząc mi9nimalnie zaznaczonego sprężyną tłoka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts