lukas22 Posted September 4, 2010 Author Report Share Posted September 4, 2010 Wzmocniony szkielet GearBoxu V.2 KWA 9mm *Aktualnie Brak* ... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Za tą cenę na Twoim miejscu kupiłbym szkielet KWA ( LINK - http://www.serwis-asg.pl/product_info.php?products_id=231 ), te szkielety przystosowane są do lipo o napięciu nieprzekraczającym 11,1 V oraz posiadają niezniszczalne 9mm łożyska. Wszystko prawda, tylko bez przeróbek w body nie zmieścisz tego gearbox'a w innej skorupie niż KWA... Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted September 4, 2010 Author Report Share Posted September 4, 2010 Tego szkieletu nie kupię bo go nie ma.. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 A może szkielet King Armsa na 8mm kulkach? 53$ z dostawą do domu, co prawda trzeba dłużej poczekać na paczkę ale po mojemu warto. Nawet jak będziesz miał pecha i dowalą ci cło i vat to i tak wychodzi ok.200zł. Prawda jest taka, że ogólnie kiepsko jest z częściami, ceny w chinach rosną i u nas również, więc nawet jak gb się pojawią to będą miały nowe wyższe ceny. Analogia: Ja kupowałem precki promyka za 38$ (509mm) wtedy w asgshopie/specu lufa ta kosztowała 189zł, teraz w chinach kosztują ok 58$ a na specu 269zł. Po postu nie opłaca się im ściągać części bo bedą zbyt drogie dla klientów. Ponadto cena gb JG z 48$ (kompletny) skoczyła na 80$ czyli era tanich i dobrych szkieletów na razie minęła - może jeszcze wróci. P.S Możesz również spróbować tego - klik - wydaje mi się (gdzieś tak chyba wyczytałem) że ich części są podobnej jakości co JG ale może kłamię. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted September 4, 2010 Author Report Share Posted September 4, 2010 (edited) Wygląda ładnie:) Kupić? tak btw jak przelać pieniądze na ich konto przez paypala? Z KIngs Arma odpada za drogi. Edited September 4, 2010 by lukas22 Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 (edited) Sklep sprawdzony, rejestrujesz się, składasz zamówienie i płacisz za pośrednictwem paypal'a po ok 7-14 dni masz w domu paczuszkę. Co do paypala: rejestrujesz się, przelewasz z konta bankowego pieniądze na konto paypal (lub powiązujesz z nim kartę płatniczą) i potem przelewasz na ich adres paypal (adres mailowy) który z resztą Ci podadzą (jak nie pomyliłem sklepów to taki :P: fathertactical@gmail.com). I czekasz na wysyłkę. Edited September 4, 2010 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted September 4, 2010 Author Report Share Posted September 4, 2010 TO AABB czy JG kupić:)?? Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 (edited) Faktycznie mają jeszcze JG i to w niezłej cenie (klik). Decyzja należy do Ciebie. JG sprawdzony do tego jeszcze potrzebujesz łożysk. AABB może kusić np. 8mm kulkami lepszą kulturą pracy, kwestia czy lubisz nowości i ryzyko oraz czy stać cię na kupno kolejnego szkieletu jak ten cie zawiedzie. Jak nie, to kup sprawdzonego JG. Edited September 4, 2010 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted September 4, 2010 Author Report Share Posted September 4, 2010 Jakie JG ma łożyska:)? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted September 4, 2010 Author Report Share Posted September 4, 2010 A i jeszcze jedno pytanie: Jaki mam dolar wybrać:D amerykański ? Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Jakie JG ma łożyska:)? Ta "mocniejsza" wersja(III generacja) 6mm, są jeszcze 7mm Quote Link to post Share on other sites
SK8 Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 Saka mylisz się 8-) , wersja do kupienia ( obecnie raczej niedostępna ) w Polsce ma 7mm łożyska, a stockowe są plastikowe. Nie wiem jedynie jak sprawa ma się z drugą wersją szkieletów JG, dostępnej za granicą. Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 4, 2010 Report Share Posted September 4, 2010 (edited) GB v2 JG III gen standardowo ma 6mm łożyska (v3 mają 7mm). Można również kupić kompletne gearboxy JG nowsze z 7mm. Jak nie jesteś pewien jakie ma gb to napisz do sklepu odpisują z reguły w 24h. P.S Dolar ma być amerykański Edited September 4, 2010 by Trzmielor Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted September 5, 2010 Author Report Share Posted September 5, 2010 http://www.ebairsoft.com/jing-gong-complet...ear-p-2842.html a co o tym myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Tak, to jest właśnie JG... Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted September 5, 2010 Author Report Share Posted September 5, 2010 (edited) Ja wiem... ale chodzi o jakość:) 7MM łożyska, ładny cylinder i czerwony tłok:) ładnie ogólnie się prezentuje.. Ile FPS może dać? I ciekawe jaka sprężyna tam jest.. Edited September 5, 2010 by lukas22 Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Ciężko powiedzieć jak faktycznie tam siedzi spręrzyna (warto poprostu napisać do sklepu). Ogólnie te gb są bdb. W stockowych replikach dają >400 fps. Przy czym jak chcesz używać w m16 to musisz wymienić cylinder na typ 0. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted September 5, 2010 Author Report Share Posted September 5, 2010 Chcę do mp5:) Mi chodzi tylko o jedno czy szkielet nie pęknie z sprężyna guardera 120. Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 JG wytrzymuje nawet M150... Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 JG wytrzymuje nawet M150... Czy to jest jakiś mit, czy miałem pecha ??? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Może nie masz skilla? :-F 8-) . Quote Link to post Share on other sites
Trzmiel Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Wytrzymują, ale to nie jest zasada (odpowiednia doza szczęścia, bore up, tylko semi, podparcie komorą). Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Wytrzymują, ale to nie jest zasada (odpowiednia doza szczęścia, bore up, tylko semi, podparcie komorą). O co chodzi z tym podparciem komory, bo słyszałem tylko tyle, że to podklejanie uszczelek gdzieś na body ??? Quote Link to post Share on other sites
Nerpa Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Poszukaj. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted September 7, 2010 Author Report Share Posted September 7, 2010 %^@# Ktoś mi wykupił gearboxy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts