Bart_Forrester Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Witam. Jaki rozmiar boonie pasuje na łeb 56 cm obwodu? Nie chcę, byście podali rozmiarówkę, tylko własne doświadczenia. Sam mam PASGT M i jest na mnie idealny. Boonie mam zamiar wziąć także M. Quote Link to post Share on other sites
Sigh Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Raczej w boonie Woodland będzie tak samo, więc się zwierzę, że mam 56 cm obwodu i M pasuje idealnie ;) Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 (edited) Boonie w marpacie bywają przymałe. Też mam 56cm i medium jest ok, choć siedzi dość ciasno. Miałem przedtem inne medium i było uber-za ciasne, nie dawało się w tym myśleć. Na metce miało medium, ale był to small albo nawet x-small. Może to taki jednostkowy przypadek. W każdym razie jeśli masz głowę ok 56cm to medium jeszcze ok, a więcej to już large. Mowa oczywiście cały czas o kontraktach (moje oba miałem od Sekri) Edited September 5, 2010 by Vimes Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted September 5, 2010 Report Share Posted September 5, 2010 Na moje 57cm M jest idealne, S tak lekko przymałe, ale też da się nosić. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 6, 2010 Author Report Share Posted September 6, 2010 Dziwna ta rozmiarówka, ciekawe na jakie cytrynki jest XS. No nic, wielkie dzięki. ;) Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 (edited) W zasadzie trzeba jeszcze spojrzeć jak oni to noszą, Marines mają zwyczaj noszenia nakryć głowy prawie na samym czubku, bez naciągania ich na potylicę (vide marineski). Na paru zdjęciach widziałem kapelusze założone podobnie, może to o to chodzi. Obadaj fotki (Na operacji treningowej z Australijczykami o kryptonimie bodajże Tasmanian Tiger latają w boonie, do znalezienia na militaryphotos.net). Zresztą na awatarze mam tak założone to boonie (wiem, nie wygląda, ale to przez bowmana ;P ) i wtedy rzeczywiście jest lekki zapas. Edited September 6, 2010 by Vimes Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts