garol80 Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 Witam, mam zamiar w dalekiej przyszłości (jak uzbieram kasę) zakupić replikę gazową z rodzinki 1911. Zastanawiałem się nad tymi dwoma modelami: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP..._Limited_Editon http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...Limited_Edition Oba mnie interesują tylko, że niezbyt znam się na Socom Gear. Oba pewnie są identyczne w środku, ale interesuje mnie czy firma jest solidna. Tak na prawdę chcę ją sobie kupić aby fajnie wyglądała. NOVAK ma ładne dwu tonowe wykończenie, ale i M.E.U. też nieźle wygląda. Proszę was o informację dotyczącej tej firmy, oraz jaką replikę powinienem sobie wybrać. Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted September 10, 2010 Report Share Posted September 10, 2010 (edited) wg mnie obie repliki to praktycznie ta sama giwerka tylko zewnętrznie się różnią lekko , a socom gear to tak jakby WE tylko z oznaczeniami (WE nie zawsze je posiada a jeśli już je ma to cenowo wychodzi podobnie jak SG) i SG ma może lepsze wykonanie i dodatkowe bajery (tłumiki, smycze, ładniejsze pudła/walizy zamiast pudełek ) , na twoim miejscu zapytałbym się o NOVAKA czy jeszcze będzie w ofercie sklepu dostępny jeśli chcesz mieć nadal wybór między tymi dwoma co podałeś (ale marne szanse bo jak napisali "limited edition" czyli możliwe że już ich nie będzie) edit: co do wyboru kwestia pojemności portfela i estetyki (jak wyżej- to tak naprawde ta sama giwera) Edited September 10, 2010 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 (edited) Witam, ja jestem szczęśliwym właścicielem tego pięknego czarno-srebrnego Novak'a i złego słowa o nim nie powiem. Gdybym jeszcze raz miał wybierać, to wybrałbym go jeszcze raz. PS 2 kolorowy wzbudza duże zainteresowanie wśród ludzi:) Edited December 17, 2010 by Martini3g Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Gdyby to jeszcze przyzwoicie strzelało i wyglądało, nie tylko z daleka.. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Niewierni jedynej słusznej opcji jeśli chodzi o gaziaki Cię zaraz zjedzą :D Quote Link to post Share on other sites
sebin Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Miałem 1 opcję i nie polecam, jeśli strzelasz intensywnie to długo nie pociągnie. Poza tym jak już coś się posypie to części brak... A ta 2 replika to praktycznie to samo więc... Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 (edited) sory, że odkopie ale tylko krótkie pytanie czy do socom gear dopłaca sie [w porównaniuy do WE] wyłącznie ~ 200zł za te "licencje" czy znajdzie sie tam też lepszy lakier, ZnAl, itp? Edited August 5, 2011 by fooze Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Socom chyba minimalniel epiej od WE się prezentuje... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Sorry, że odkopie ale tylko krótkie pytanie Czy do socom gear dopłaca sie [w porównaniu do WE] wyłącznie ~ 200zł za te "licencje" czy znajdzie sie tam też lepszy lakier, ZnAl, itp? Tak klepią je w tej samej fabryce dla Socom Gear... I nie warto wydawać takiej kasy na lipną replikę, za te pieniądze spokojnie TM znajdziesz. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Różnica jest taka jabyś kupił kg ekskrementów w słoiku a kg ekskrementów w ozdobnym papierze... Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 problem w tym, że TM + konwersja jest warta więcej niż moje autko :D ale dzięki za odpowiedzi, po raz kolejny wychodzi na to że 1/3 ceny produktu to "logo" :( Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 To kup sprężynę z odpustu i nie płać za logo. Akurat z kim nie rozmawiam [choćby z Dexterem], to słyszę, że klamki TM'a są warte każdej wydanej na nie złotówki. Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Ta, najłatwiej jest polecić TM i już :D kupię zwykłe WE skoro i tak lakier i ZnAl sie niczym szczególnym nie różnią :P Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Używanego TM kupisz za +/- 300zł, taki wielki to problem? 10x bardziej wolę używaną markową replikę, niż nową tandetę z gwarancją... Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 a ja 10x bardziej wole metal niż abs ;-) i zreszta bardziej zależy mi na wyglądzie niż działaniu Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Ołkej ołkej, poczekamy aż Ci zacznie zdychać ten "metal" :p. Tak swoją drogą to z wyglądu WE też nie jest zbyt pikne. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts