Szabla95 Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 Co myślicie o tej Batce : http://allegro.pl/pakiet-lipo-li-pol-turni...1211647120.html słyszałem że to najlepsza propozycje w tym przedziale cenowym. I czy będę musiał ją jakoś przerabiać ? ( podobno trzeba lutować inna wtyczkę). Moglibyście od razu mi polecić jakąś dobrą ładowarkę do lipo ? Czy to mogło by się nadać : http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p...851-000152-esky ? Quote Link to post Share on other sites
kacza Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Baterie bardzo polecam mam troszkę "większą" i nic się nie dzieje ... Faktycznie trzeba wtyczke wymienić ... Na temat tej ładowarki się nie wypowiadam bo jej nie znam ale batke polecam na 100 % jak za tą cene :) :killer: :killer: Quote Link to post Share on other sites
moron Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 (edited) zauwaz ze ladowarka nie ma zasilacza i dziala tylko na 12V taka sama ladowarke juz z zasilaczem masz tutaj http://www.defcon.com.pl/product-pol-4770-...asilaczem-.html Edited September 8, 2010 by moron Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted September 9, 2010 Author Report Share Posted September 9, 2010 Właśnie przeczytałem na aukcji że można zamówić baterie z wtyczka tamiya lub t-dean co oznacza ze nie będzie trzeba robić żadnych przeróbek. Miał ktoś wcześniej tą ładowarkę ? wie jak się sprawuje ? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Ja miałem odpowiednik e-sky. Jak się sprawuje? Średnio. Wydaje mi się, że było o niej wspomniane w temacie od ładowarek i kilka razy w temacie od li-po. Tam znajdziesz wszystkie potrzebne informacje. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted September 9, 2010 Author Report Share Posted September 9, 2010 Ok dzięki, to biorę się za lekturę ;p 60 stron samo się nie przeczyta Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted September 9, 2010 Author Report Share Posted September 9, 2010 Przeczytane. Co prawda nie dokładnie tylko ctrl + f i jakoś przemknąłem ludzie rożnie wypowiadają się na temat ładowarki. Ale niestety mam budżet ograniczony. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. Może jeszcze spróbuje zrobić jakąś "zrzutkę" na ładowarkę to najwyżej zapytam się co sądzicie o droższych ładowarkach. Widziałem że accucel tunigy i imax b6 są tańsze i lepsze Dziękuje wszystkim za odpowiedzi :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
moron Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 (edited) Powyzej podlinkowanej to dopiero od jakis 300pln kupisz uniwersalna ladowarke. (C14/B6) Zrzutke mozesz z kolegami zrobic bo lipole sie w 1h laduja, wiec dzien przed strzelanka mozna naladowac kilka batek :) Edited September 9, 2010 by moron Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted September 10, 2010 Author Report Share Posted September 10, 2010 (edited) No właśnie wiem tylko nie jestem pewien czy oni bd skłonni. Chociaż jak ostatnio większość mojej grupy chciała się przerzucić na lipole to może się uda. Dziękuje wszystkim za pomoc. Dalej sobie już poradzę. Widziałem o tych ładowarkach oddzielne tematy. :uśmiech: Temat do zamknięcia Edited September 10, 2010 by Szabla95 Quote Link to post Share on other sites
sakamuto22 Posted September 13, 2010 Report Share Posted September 13, 2010 Mam dwie batki od Ty..coś tam i są świetne !!! Quote Link to post Share on other sites
Rechot Posted September 14, 2010 Report Share Posted September 14, 2010 Mam Lipola Tyrnigy 1800mAh 11.1V 30-40 C i powiem wam że jeszcze nie udało mi się go rozładować, co prawda wystrzeliwuje więcej niż 700 bb na jednej strzelance. Ładuje go ESkyiem i nie mam żadnych problemów, niby gościu w sklepie mówił mi że ta ładowarka doładowuje tylko do 1000mAh ale wydaje mi się że to była bujda i chciał żebym kupił lepszą ładowarka. Dlaczego bujda?? Ponieważ lipol o pojemności ok 1000mAh ładuje się ok godziny a mój ładuje się ok 6-8H. Co do samej baterii to powiem że opłaca się ją kupić do replik tuningowanych, gdyż na stoku rof jest niesamowity i ja osobiście bałem się że prędzej czy później coś strzeli w GB Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted September 14, 2010 Author Report Share Posted September 14, 2010 U mnie ma siedzieć z zębatkami 300% elementa i tłokiem (podobno m170 wytrzymuje) do tego borek deep fire i prowadnica łożyskowana i m140 guardera myślę że na pewno pociągnie, a ładowarkę bd miał imaxa b6 lub turnigy b6 podobno prawie to samo. Szczególnie że za 70 zł jako pierwszy li-po to jest dobra cena Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts