Bart_Forrester Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Potrzebuję zdjęć wnętrza lower receivera. Pożyczyłem rugera bratu, dziś wrócił i nie strzela. Otworzyłem go - spust nie zahacza zbijaka/młoteczka. chciałbym zobaczyc, jak to powinno by poprawnie złożone. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 15, 2012 Report Share Posted February 15, 2012 Doszła kolejna usterka - pistolet strzela dopiero PO zwolnieniu spustu, i TYLKO wtedy, gdy spust naciska się, gdy pistolet trzymamy lufą do góry. Yesusmaria, ale gówno z tej repliki. ;) Czy ktoś miał taki problem z tą kupą? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Jak chcesz, to mogę Ci ogarnąć replikę, mam właśnie długą wersję u siebie. Myślę że to kwestia odpowiedniego złożenia i będzie ok. Budowa jest prosta jak młotek, więc albo usterka mechaniczna albo źle składasz. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 (edited) Problem w tym, że go nie rozkładałem, jedynie założyłem preckę i lufę zewnętrzną inną, ale to już w trakcie, gdy pojawiły się z nim problemy. Chyba muszę do Ciebie podskoczyć z tym - Colt przecież odżył. :P Ha, naprawiony. Przy okazji - jakby ktoś chciał kupić drewniane okładki i maga, wszystko nóweczki, to zapraszam na PW. Edited February 16, 2012 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Czy można/ma sens wymiana w tej replice lufy na nieco bardziej "precyzyjną"? To samo tyczy się gumko hopup Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 ja miałem preckę KM Head chyba - celność poprawiła się znacznie, ale nie oszukujmy się, i tak była do tyłka. Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 ale nie oszukujmy się, i tak była do tyłka. To jak denna jest celność tej repliki bez modyfikacji, jak nawet z preclufą jest do kitu? W ogóle warto nią sobie zawracać głowę? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 9, 2012 Report Share Posted November 9, 2012 Z nią jest trochę jak z Dan Wessonem - na bliski dystans mocna, na daleki - niecelna. Ja używałem jej z precą do 20-30 metrów i człowieka dało się trafić. Quote Link to post Share on other sites
Arin11 Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 A czy Wam też coś delikatnie 'lata w broni' gdy ją trzęsiecie ? (przy złożonej i włożonym magazynku) Nie wiem co to może być, u mnie tak jest Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 W tym czymś wszystko lata , a celność się znacznie poprawia po "usztywnieniu" lufy wewnętrznej , ja użyłem rurki termo kurczliwej . Quote Link to post Share on other sites
ASGamer0 Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Witam , mam pare pytań :D 1.Gdzie mogę dostać gumkę HOP-UP , wykluczając Taiwańskie strony :> 2.Lepiej kupić tłumik czy zrobić samemu jak kupić to gdzie (wykluczając Taiwańskie strony ) Z góry dziękuje . Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 1. Gumka Hop-up jest w ogóle inna niż jakiekolwiek gumki do pistoletów gazowych czy AEGów, szczerze to nawet bym tego gumką nie nazwał. Jest to taki kwadratowy kawałek gumki z wypustką osadzony w rowku lufy, niewiem czy w ogóle gdzieś to jest dostępne. 2. Nie widziałem tłumików do MK1, były dostępne jedynie wersje pistoletu z dłuższą lufą.. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 W PL, nic już nie znajdziesz do ruger'a... Quote Link to post Share on other sites
Melite1337 Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Odnośnie tłumika : Na Specshop'ie jest lub był ruger od Socom Gear z tłumikiem gratis A w sklepie Machingun kiedyś była przejściówka do tłumika - niestety już nie ma ... Zwłaszcza że szam szukam tłumika . A tutaj mam pare wersji "wytłumionego" rugera : Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 W Polsce konwersji już nie ma. tak wyglądał mój: Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Co do konwersji od Lesia, nie pamiętam kto ją wykonał, więc mam nadzieje, że były właściciel podzieli się tą wiedzą. Zewnętrznie jest estetycznie wykonana i sprawia wrażenie solidnej i jest taka faktycznie, oraz replika jak widać na zdjęciu powyżej pięknie się prezentuje. Ale konwersja miała dwie wady. 1. Tłumik wymagał wymiany wnętrza, połowa standardowego wypełnienia to tuleja aluminiowa, co nie zmienia faktu, że nawet w takiej wersji całkiem nieźle tłumił. 2. Delikatne luzy co skasowała zwykła taśma teflonowa. Gdzieś się da kupić do tych rugerów gumki hop-up? Bo nie widzę na zagranicznych sklepach/ Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Hm, konwersja byłą japońska, ale jak żyję, nie pamiętam firmy. Marushin? Maruzen? dunno. Co do wytłumienia - u mnie pełniło rolę drugorzędną, bardziej chodziło mi o ukrycie precy KM HEAD, która naprawdę poprawiła stockową celność (która powyżej 20 metrów była tragiczna). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Konwersję taką robił KMH. Sądzę, że to o nią chodzi. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Na pewno w konwersji była tuleja jeśli mówisz, że KMH robił może tak być. Ja nie narzekam na pewno na nią, bo jest solidna i w połączeniu z lufą hm-heda którą zamontował Lesio, naprawdę replika ma zadowalającą celność mając 280fps po osłabieniu i stosując kulki 0,25, jedyne co potrzebuję to gumki silikonowe na zapas i nie mogę ich nigdzie znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
ASGamer0 Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Jak myślicie jest do wykonania ( samoróbka ) gumka HOP UP od ruger mk1 ? Znajomy sam zrobił z dętki , lecz na razie jej nie testował , ponieważ jest za zimno , i efekt tak czy siak będzie inny , niż przy 15+C*. Ale gdy będzie cieplej pójdziemy ją przetestować , i dam wam znać co i jak . Zawsze można złożyć ofertę grupową wykonania takich gumek :) Pozdrawiam . Quote Link to post Share on other sites
sebenicz Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 zawsze można samemu sobie zrobić taką gumkę :P Quote Link to post Share on other sites
woypop Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 Co powiecie na takiego Rugera? Zdjęcia może nie są najlepsze. Pełne wyciszenie: tłumik z dorabianym wypełnieniem filcowym + wyciszenie całego mechanizmu (bo też nieźle hałasuje) + downgrade do 300fps. Teraz to zaledwie ciche pyknięcie. Osłona spustu w oryginale jest fatalna bo, przez duży skok spustu, paluchy się nie mieszczą, zwłaszcza w rękawiczkach. Tak więc osłona została zrobiona od nowa. Szyna RIS na jakiegoś Docter'a. Chwyt nie należy do najwygodniejszy i w ręce pewnie nie leży więc owinąłem gumową taśmą. W planach dołożenie preclufy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts