Perski102 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Witam! Co się wydarzy po wsadzeniu do GB spręzyny GUARDERa SP140 i podpięciu bateryjki lipo 11.1V? Wydarzy się to http://www.youtube.com/watch?v=MNozNcMe18A Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Jak sam wsadzisz M140 i niczego nie zepsujesz, tak będzie. Quote Link to post Share on other sites
krisdusz Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Ja taką baterię mam w cymce 0.52 i śmigało pięknie, ale jak to broń wsparcia trzeba długo seriami strzelać, więc finalnie zębatkę środkową ścięło (zostały 2 zęby). Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Perski, zapomniałeś dodać, że replika z filmiku miała wymieniony silnik, kable i tłok z metalowymi zębami. Stock 0.4x jest mocny, ale nie przesadzajmy. Quote Link to post Share on other sites
Perski102 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Tak , racja. Nie wspomniałem o tym . Quote Link to post Share on other sites
grabarz Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 w niedalekiej przyszłości planuję wymienić również silnik ale chciałem się Was koledzy mili zapytać jaki zestaw cylindra o powiekszonych średnicach polecacie (linki do konkretnych przykładów) coś wypatrzyłem na taiwangunie http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/zestawy-cylindra/zestaw-cylindra-o-powiekszonych-srednicach-do-ak-47-47s-guarder.html ale nic nie jest napisane jaki to typ cylindra a z tego co czytam na forum to do mojej CM.048 musi być typ "0" bo długość lufy wew przekracza 500mm... Brać cały zestaw czy kompletować oddzielnie? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted February 12, 2012 Report Share Posted February 12, 2012 Ile FPS chcesz osiągnąć? Bo nie trzeba bore upa wstawiać tak od razu. Co do guarderoskiego bore upa... Głowica tłoka moim zdaniem jest za twarda a o ring na niej jest niedopasowany. No i jak będziesz wstawiał do cymy to będziesz musiał upiłować taki cycek na głowicy cylindra. Jak chcesz kompletować oddzielnie to głowicę tłoka brałbym Systemy (nie wiem jak z ca), głowicę cylindra od Guardera (pod m16 jak nie chce ci się piłować), cylinder... obojętnie, co do dyszy nie wiem, najlepsze dysze to moim zdaniem SHS, ale ich nie robią pod bore upy. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Maza ale kombinujesz:P http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1943 Koniec tematu:) Quote Link to post Share on other sites
grabarz Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Sprężyna wymienina łożyska kulkowe na miejscu :D gdyby nie zdjęcie gearboxa vII na Taiwanie to nie złożyłbym go do dzisiaj.... ale jakoś się udało martwią mnie tylko dwie rzeczy: 1. zębatka silnikowa ma spore luzy w pionie w przeciwienstwie do pozostałych dwóch które ani drgną- czy to normalne?? 2. silnik dziwnie smierdzi po krótkich seriach (2 sec.) jak świeżo odpalona wiertarka z Castoramy... lukira biorę to co mi podesłałeś. oto mi właśnie chodziło :D Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Grabarz, masz po prostu koszmarnie wypodkładkowane. Wszystkie zębatki powinny mieć około 0.1mm luzów na skręconym gb. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Albo ich w ogóle nie mieć jak Bóg pozwala i Jahwe zezwala. Do tego jak to Cyma to jeszcze Allah musi czuwać. Quote Link to post Share on other sites
grabarz Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 lukira ale mi części nie zostało po skręceniu go do kupy dałem spowrotem wszystkie podkładki te co były więc może CyMa lipe odstawiła?? Strzelać strzela tylko że jest spory luz (dobry 1mm) na silnikowej... A co z tym smrodem od silnika?? Za mocna bateria czy musi się dotrzeć? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Ale co z tego, że na silnikowej masz luz, skoro tamte 2 masz za ciasno wypodkładkowane? Quote Link to post Share on other sites
grabarz Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 jak będe wymieniał zestaw cylindra to spróbuję coś z tymi podkładkami zrobić. Lukira a dlaczego to takie istotne? Quote Link to post Share on other sites
grabarz Posted February 27, 2012 Report Share Posted February 27, 2012 jak będe wymieniał zestaw cylindra to spróbuję coś z tymi podkładkami zrobić. Lukira a dlaczego to takie istotne? Dobra, zestaw cylindra wymieniony! Martwi mnie tylko dlaczego replika nie strzela :( tzn kulki nie wylatują z lufy... ale żeby nie była za łatwo to dzieje się tak TYLKO gdy bateria jest świeżo po naładowaniu!!! Na singlu strzał następuje po dwukrotnym naciśnięciu spustu! Czy ktoś to w ogóle rozumie bo ja wcale :D proszę o pomoc! Quote Link to post Share on other sites
grabarz Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Czy ktoś mi pomoże? Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Czy zaczepiłeś sprężynkę od dosyłacza/tappet plate? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Dobra, zestaw cylindra wymieniony! Martwi mnie tylko dlaczego replika nie strzela :( tzn kulki nie wylatują z lufy... ale żeby nie była za łatwo to dzieje się tak TYLKO gdy bateria jest świeżo po naładowaniu!!! Na singlu strzał następuje po dwukrotnym naciśnięciu spustu! Czy ktoś to w ogóle rozumie bo ja wcale :D proszę o pomoc! U mnie dwa naciśnięcia spustu na jeden strzał następowały, gdy silnik był za mocno dokręcony Quote Link to post Share on other sites
grabarz Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 sprężynkę zaczepiłem na pewno, a jeśli chodzi o silnik to zawsze był na maksa dokręcony bo inaczej mi sie chwyt pistoletowy ruszał. Innej opcji nie ma :( Quote Link to post Share on other sites
grabarz Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 po odkręceniu chwytu pistoletowego nie ma żadnej różnicy... Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Twoje nie strzela oznacza to że gb raz działa raz nie, czy kulki raz lecą raz nie? Jeśli chodzi Ci o kulki sprawdź połączenie dyszy z popychaczem, może być to wina też podwiniętej gumki HU, więc też sprawdź. Jeśli chodzi ci o gb sprawdź czy dobrze poskładałeś styki i czy rozdzielacz ognia pojedynczego jest na swoim miejscu i nie jest uszkodzony pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Dogiąć styki, ot co Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 @lukira znasz BU modify? jak ze szczelnością, wyciszeniem, trwałością? lepszy od systemy? Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Ulepszona kopia Systemy Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 aha, czyli za 250 opłaca się brać? tak wgl jaki jest najlepszy bore-up? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts