JaWojteq Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 I jak, masz już ją? Wiesz co z nią było?? Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted October 30, 2010 Author Report Share Posted October 30, 2010 (edited) A sorry, chciałem napisać dopiero jak do mnie dojdzie,były problemy z paczką, narazie jest w drodze, ale już wiadomo co było, może komuś to pomoże jeśli będzie miał podobny problem: brak odpowiedniego smarowania w cylindrze, zła uszczelka głowicy tłoka(prawdopodobnie główny powód), i w małym stopniu dysza(ok 50fps straty), ale to chyba jak w każdym chinolu. I jeszcze gumke systemy mam zamontowaną, ale nie wiem czy mój guarder był zły. Edited October 30, 2010 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
JaWojteq Posted October 30, 2010 Report Share Posted October 30, 2010 To w połowie jak mówiłem ;). Z tego co wiem guardery docierają się dość długo. Dobrze wiedzieć co w niej siedziało. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted October 30, 2010 Author Report Share Posted October 30, 2010 Rzeczywiście pisałeś o uszczelce. A już wiem, kicpa mi wymienił na systeme bo ten guarder za słaby był do tej mocy i miał uszkodzoną poduszke podkręcającą kulke, ale to inna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 26, 2010 Author Report Share Posted November 26, 2010 Odświerzam temat, bo problem jednak wcale nie znikną, i wcale nie tkwił w uszczelce głowicy tłoka, a nawet w szczelności repliki, która jest idealna. Zasięg nie jest już tragiczny ale 500fps to nadal z pewnością nie jest. Szczelność idealna, a jednak 311-380 na kulce 025, świetny wynik... Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 (edited) Roni opisz coś więcej jakie masz zestawienie sprzętowe .Sprężyna łożyskowana z obu stron.Bo coś masz za mało jak na tym springu. Jeżeli nie masz BU to oring 19x2.5 . Głowica cylindra na silikonie ? lub teflon? Dysza jaka długość uszczelniona ? Jaka masz tolerancje miedzy otworem dyszy a dzióbkiem głowicy. A klocek do HU to kiedy wciskasz jak dokręcisz rękojeść ? Sprężynka na prowadnicy dyszy nie za licha może nie dociągać. A gumka HU teflonowana luźno wchodziła ? może nie do końca wcisnieta Jaki smar jest w cylindrze ? byle nie olejek. Podkładkowanie -moze za ciasno Ostatnio w komorze HU w M-4 P&J teflonu uzyłem na lufie oraz na samej gumce bo komora jakoś taka duza była. Edited November 26, 2010 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 A te 311-380 fps to mierzone, czy "na oko"? Może faktycznie lufa jest już zajechana/wadliwy egzemplarz.. OT. A tak z ciekawości, z tego AK to ma być karabin snajperski, czy szturmówka z 500 fpsami? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Zapomniałem dodać co do gumki to polecam energy system i dystanser typ H. Bo pisałeś ze nie ma reakcji na hopku w tym zestawieniu na 0.25 to hopka powinieneś mieć max do połowy . Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Replika miała ok 530fps jak była pakowana do pudełka. ustabilizowałeś tą komorę w końcu? Nie wiem po co ściągałeś tą taśmę z komory jak dostałeś replikę. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 Sniperr sorry, że nie odpisze na twoje pytania, ale to są banalne sprawy, poza tym mówiłem, szczelność idealna. Czemu ściągałem to do dziś nie potrafie wytłumaczyć, ale na bank poskładałem wszystko jak należy, nic nie zmieniałem po tobie, gb działa perfekcyjnie, no ale dobra założyłem ten teflon jak mówiłeś, nawet więcej żeby gb idealnie wpasował się na komore, dałem pod śruby uszczelki i wkręciłem tak, jak ty. I to samo, szczelność taka, że tłok zatrzymuje zatkanie lufy, kulki przelatują swobodnie przez lufe, a jednak strzela tak samo jak od ostatniego pomiaru. Jako, że nie mam dostępu do chrono oceniam moc po takim styropianie, stockowy warrior(470fps) przebijał go kulkami 028gg. A teraz akm nie przebija go tymi samymi kulami, zresztą nawet na oko widze że to jest nędzne 300-400 fps, ani zasięg, ani prędkość nie zachwyca. Teraz jestem w wawie to w poniedziałek będe mógł zmierzyć fps dla pewności, ale jestem pewien, że to nie to, bo stockowy warrior lepiej strzelał, a wiesz co Kicpa mnie najbardziej boli, że nawet razu nie strzeliłem jak replika przyszła do mnie, więc nie wiem. Jakaś cholerna nawiedzona ta replika, już nie wiem co to jest. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Po prostu nie lubi jak ją rozbierasz ;) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 A zamontuj stockowa lufę jeżeli posiadasz.Dziś skończyłem składać AK CM 40 kumplowi na 130 guardera, lufa 534, BU według chrono wyszło 2.4J , 140 m/s na kulach 0.25g +/-460 fps . Także gdzieś ci musi uciekać może dysze długości 20,7 mm wsadzic. Będę zmieniał w swoim AKS dysze na to dłuższą ciekawe czy fps skoczą ale to po weekendzie. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 27, 2010 Author Report Share Posted November 27, 2010 Jestem więcej niż pewny, że wszystko dobrze składam, nawet próbowałem różnych, najróżniejszych opcji i kombinacji, w poniedziałek pewnie oddam na serwis, ale tu tylko magik coś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Prowadzę serwis już trzeci rok. Mam na serwisie 80% gnatów, które zostały "profesjonalnie poskładane przez doświadczonych serwisantów". Powiem tyle Kolego, więcej dystansu do siebie, nigdy nie możesz być pewien, że dobrze poskładałeś. No, chyba, że jesteś Poldeckim... Albo w ostateczności mną. :F Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted December 4, 2010 Author Report Share Posted December 4, 2010 Sorry za problem, okazało się, że chiński drut elementa tak się ubił, że zrobiło się m110 z tej niby 145, która nigdy nie miała prawa dawać 520fps, więc od początku moim problemem była właśnie sprężyna- czuje się oszukany kicpa, bo cały układ był od samego początku sprawny... poza sprężyną(uświadomił mnie serwisant z bbmax :) Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 4, 2010 Report Share Posted December 4, 2010 Roni tyle pisze się na ten temat. Próbowałem Ci zdalnie pomóż ale nie myślałem ze twój spring tak nagle się ubije .Myślałem ze używasz sprawdzonych sprężyn Guardena. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted December 5, 2010 Author Report Share Posted December 5, 2010 (edited) Kolejna próba, stock sprężyna: stabilne 350fps. Wg sklepów ten akm powinien mieć stockowo 430, w niektórych 450. Edited December 5, 2010 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 5, 2010 Report Share Posted December 5, 2010 (edited) Nie wiem co tam serwisanci z bbmax ale u mnie na chrono guardera i kulkach 0,2 TM pokazwało 52xfps z odchyłką 5fps. Edit: Nie był bym pewny codo wyniku gdyby nie to że w mojej elce dawała lekko ponad 530fps. Edited December 5, 2010 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted December 5, 2010 Author Report Share Posted December 5, 2010 (edited) Może od tego czasu się tak ubiła, nie wiem, serwisant nie swierdził żadnych niedogodności poza sprężyną, kupuje guardera i zobacze w końcu co jest, bo na stokowej też mało fps. Skoro wszystko jest git, szczelność, smarowanie i inne pierdoły, to może mógłbyś dokładniej opisać co jeszcze zmieniałeś, żeby uzyskać te fps, to by mogło mi pomóc, bo mam jakiś cholernie nietypowy problem.(Z komorą i teflonem kombinowałem jak się da, ale to niczemu nie służy). Edited December 5, 2010 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Po prostu złożyłem tak jak powinno być złożone, bez większego kombinowania. Lekko uszczelniłem, ustabilizowałem komorę, dobrze założyłem gumkę HU i wyszło ponad 500. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted December 6, 2010 Report Share Posted December 6, 2010 Weź jak już chcesz to mieć w Warszawie daj Kermitowi lub wyślij do Poldka. W bbmaxie co najwyżej pieniądze stracisz. U mnie w M16 g&p po wsadzeniu M120 miałem 360fps i został zarżnięty silnik g&p. Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted December 6, 2010 Author Report Share Posted December 6, 2010 (edited) Ok, właśnie dotarła do mnie sprężyna normalna w końcu sp130 guardera, dalej kombinuje. Właśnie jakiegoś magika w warszawie bym potrzebował pewnie, dzięki za info. Edit: Już straciłem pieniądze :p Edited December 6, 2010 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted December 6, 2010 Author Report Share Posted December 6, 2010 130 Guardera, mierzyłem mikrofonem fps, i wygląda tak: dla kulek 0.25- 111m/s, dla kulek 0.12- 142m/s. Czyli na 0.2(akurat nie mam takich) będzie koło 405fps+-10, i jest to pomiar dość dokładny. Chyba troche mało, tak? Ale już nie ma tragedii. Quote Link to post Share on other sites
Kelly Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Cholernie mało, u mnie właśnie ma M130 guardera beż żadnych bore upów, "precka" madbulla 6.03 reszta stock g&p było 485 +/- 1 fps. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 M130 guardera to powinno być w przedziale 480-500fps standardowo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts