Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Jaki akumulator do M4 Sentry G&P ?

Recommended Posts

Witam,

ostatnio nabyłem replikę M4 Sentry od G&P, teraz stoję przed wyborem zakupu akumulatora.

Chciałbym osiągnąć większą szybkostrzelność, lecz nie chcę narażać zbytnio bebechów.

Replika jest w całości stock, poza tym, że wymieniona została guma hopka i tłok na Systema Energy.

Myślałem nad tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_248&products_id=3032&name=Bateria_AEG_-_8,4V_2200mAh_-_Do_kolby_SF_-_G&P

lub odpowiedniku tego akumulatora, ale o napięciu 9,6V.

Tu pojawia się pytanie, jak ładować ten akumulator? Posiadam ładowarkę z wtykiem Large, a z tego co widziałem, to nie ma przejściówek z Large na T-Connector itp. Proszę o propozycje i porady.

Pozdrawiam

Marnus

Witam,

ostatnio nabyłem replikę M4 Sentry od G&P, teraz stoję przed wyborem zakupu akumulatora.

Chciałbym osiągnąć większą szybkostrzelność, lecz nie chcę narażać zbytnio bebechów.

Replika jest w całości stock, poza tym, że wymieniona została guma hopka i tłok na Systema Energy.

Myślałem nad tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_248&products_id=3032&name=Bateria_AEG_-_8,4V_2200mAh_-_Do_kolby_SF_-_G&P

lub odpowiedniku tego akumulatora, ale o napięciu 9,6V.

Tu pojawia się pytanie, jak ładować ten akumulator? Posiadam ładowarkę z wtykiem Large, a z tego co widziałem, to nie ma przejściówek z Large na T-Connector itp. Proszę o propozycje i porady.

Pozdrawiam

Marnus

Na 9,6V może być już niezła kosiarka, 8,4V będzie wg. mnie bezpieczniejsze, a ROF też będzie bardzo przyzwoity.

Możesz dokupić komplet wtyczek za ok 5 zeta w modelarskim i wymienić w ładowarce wtyk na deansa (t-connector), jeśli tylko posiadasz lutownice to masz prostą sprawę. Gorszym wyjściem jest kupno wtyczki large tamiya do baterii, odcinasz/odlutowujesz deansa przy baterii i zaciskasz na kabelkach dużą tamiye. Aczkolwiek polecałbym wtyczki deans/t-connector.

Można też zrobić sobie przejściówkę.

Baterie, po zmianie wtyczki/zamontowaniu przejściówki ładujesz normalnie, tak jak inne baterie do tej pory.

• 3 months later...
  • 2 weeks later...