Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Klej do gwintów.

Recommended Posts

Witam, czy ktoś posiada klej do gwintów loctite 242 ? chciał bym się dowiedzieć jaką on ma konsystencje ?

Bo u mnie jest wodnisty.. tzn praktyczny brak gęstości.. a co do klejenia no to chyba nie spełnia swojej funkcji.

Wydaje mi się ze kupiłem jakąś podróbkę na allegro bo normalnie ten klej kosztuje 50zł.

http://allegro.pl/loctite-242-podobny-jak-243-klej-do-gwintow-50m-i1250686718.html

Co o tym myślicie?

ps: on ma kolor niebieski.

Edited by lukas22
  • 1 month later...

242 jest płynny (lekko oleisty), wiąże dopiero przy odcięciu dostępu powietrza - nie polecam stosowania do wkrętów dokręcanych małym rozmiarem wkrętaka - czasami klej tak złapie, że nacięcia się spiłują a odkręcić się nie da, jeśli juz stosować to minimalne ilości - przy małych gwintach nakładam ostrzem igły iniekcyjnej 0,4

O.O SuperGlue? chyba postradałeś zmysły, bez wiertarki by się nie obeszło..

No właśnie nie wiedziałem...:

Utwardzanie produktu następuje po odcięciu kontaktu z powietrzem, kiedy znajduje się on po-między ściśle przylegającymi powierzchniami metalowymi.

szczeże do repliki tego staram się nie lać ale do innych śrub takich pod klucz to zdaje bardzo dobrze egzamin :cool: , chociaż kto ci każe lać tego litre? wystarczy lekko umoczyć. Kropla to za dużo. lekko zwilżyć tylko a normalnie śrubokrętem potem odkręcisz