Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Shotgun-tuning

Recommended Posts

Witam.

Jak wiadomo jestem "zielony" w sprawach ASG i dlatego zwracam sie o pomoc doświadczonych kolegów. A konkretniej rzecz biorąc, chodzi o shotgun'y.

Czy istnieje możliwość tuningowania replik za 200 zł tak ,żeby ich moc pozwalała na oddawanie skutecznych strzałów do 60m ? Jeśli tak to co trzeba by było wymienić i czy można wsadzić hop-up do takiej repliki ? Oraz ile taka przyjemność mniejwięcej mogła by kosztować? A jeśli chodzi o replikę to interesowało by mnie coś wyglądem przypominającego taką oto replikę:

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_224&products_id=2561&name=G&P_-_M870_Sheriff_-_Full_Metal

Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich Maniaków ASG. :)

PS: Jeśli popełniłem nieświadomie jakieś błędy to najmocniej przepraszam. :)

Edited by perkele666

Da się, ale nie za pomocą części dostępnych na rynku. Musisz mieć dostęp do maszyn i osób, które będą w stanie skopiować kilka części mechanizmu z bardziej wytrzymałego materiału.

Najlepsza replika tego typu, którą widziałem, to shotgun M47 z DE, który na chrono wykazywał FPSy mieszczące się w zakresie 450-460. W połączeniu z dobrej jakości hop-upem DE oraz castoprecką wsadzoną tam przez osobę, która replikę tuningowała - zasięg całkowity oscylował w okolicach 60-65 metrów, a skuteczny (w miarę pewny strzał w cel wielkości sylwetki człowieka) zasięg wynosił ponad 55 metrów.

Jestem pewien, że w odpowiednich działach znajdziesz opisy jak tuningować repliki tego typu. Ewentualnie samemu rozłóż replikę (tylko pamiętaj w jaki sposób ją złożyć i uważaj, aby nie pogubić części) i zadecyduj, które części narażone są na największe naprężenia, i które trzeba dorobić.

Pozdrawiam.

Edited by LogaN

1. Nie pisz postów jeden pod drugim, używaj opcji edytuj.

2. Można to kupić, bez tych całych gówien - niestety na airshitguns. O kilkanaście zl taniej. Jak doradził Logan weź M47, albo dozbieraj stówę i zainwestuj w to:

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&products_id=1426

Podobno jest bardzo mocny, mieści w magu 40 kulek (M47 chyba 13). Magazynki można dokupić, a te od M47 są od roku niedostępne. Sprężyna mocna, wstawiłbyś preckę i gitara. No ale cena jest 10 razy wyższa od M47... Za tyle kupisz na allegro cymkę...

O wszystkich tych shotgunach są tematy na forum w dziale sprężynowe->tanie repliki. O tym Remingtonie było chyba nawet na głównej.

Edited by wiciok

1. Nie pisz postów jeden pod drugim, używaj opcji edytuj.

2. Można to kupić, bez tych całych gówien - niestety na airshitguns. O kilkanaście zl taniej. Jak doradził Logan weź M47, albo dozbieraj stówę i zainwestuj w to:

http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&products_id=1426

Podobno jest bardzo mocny, mieści w magu 40 kulek (M47 chyba 13). Magazynki można dokupić, a te od M47 są od roku niedostępne. Sprężyna mocna, wstawiłbyś preckę i gitara. No ale cena jest 10 razy wyższa od M47... Za tyle kupisz na allegro cymkę...

O wszystkich tych shotgunach są tematy na forum w dziale sprężynowe->tanie repliki. O tym Remingtonie było chyba nawet na głównej.

sorki