Matos Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Ma ktoś zdjęcia albo coś takiego?Chcę wiedzieć jak to wygląda,czy da sie zmienić na ASG i jak naprawić jedną rzecz.Wujek mi mówił że na "sucho" wszystko pracuje dobrze(jeszcze go nie widziałem,na dniach go będe miał), ale jak załaduje się kulke to zostaje w mechaniźmie.I jaki to jest kaliber? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Ma ktoś zdjęcia albo coś takiego?Chcę wiedzieć jak to wygląda, mam w domu ale na 100% w 3 min znajdziesz w googlu czy da sie zmienić na ASG bron palna? na pneumatyczna? coz.. proboj, nie takie rzeczy to forum widzialo i jak naprawić jedną rzecz.Wujek mi mówił że na "sucho" wszystko pracuje dobrze(jeszcze go nie widziałem,na dniach go będe miał), do 8 lat wiezienia (a moze do 5?) za nielegalne posiadanie broni palnej ale jak załaduje się kulke to zostaje w mechaniźmie. dziwne, nie? I jaki to jest kaliber? .22 LR Quote Link to post Share on other sites
Matos Posted January 19, 2005 Author Report Share Posted January 19, 2005 Nie chce nic mówić ale myślałem że to taka wiatrówa pneumatyczna :lol: Może dam sobie spokój i pomyśle o aegu :cry: Quote Link to post Share on other sites
Sybir Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Ja znam 2 typy kbks, różnią się zasadniczo jedynie typem przyrządów celowniczych (muszka i szczerbinka w tzw. "radomkach" lub 2 śródzbieżne pierścienie w wersji sportowej). Kaliber jest 5,6 mm (0.22) z bocznym lub centralnym (tzw.Olimpijka) zapłonem. Na posiadnie kbks trzeba mieć pozwolenie. Moim zdaniem to do przeróbki na ASG można wykorzystać łoże z kolbą, pewnie też elementy mechanizmu spustowego. Nie wiem jak z lufą, bo normalnie jest gwintowana, więc chyba jedynie jako zewnętrzną (nie wiem co mówią przepisy na temat zdekowanej broni, czy czasem lufa nie musi być zaczopowana). To tyle, mam nadzieję, że to coś pomoże. :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Matos - kbks to karabinek sportowy - normalna bron palna na posiadanie ktorej wymagane jest zezwolenie. Sybir a widziales kbks pump-action? bo ja owszem :D Quote Link to post Share on other sites
Sybir Posted January 19, 2005 Report Share Posted January 19, 2005 Nie Foka, nie widziałem :) Chyba jakieś nowe ustrojstwo, już nie za mojej strzeleckiej kadencji. Masz gdzieś może fotke takiego "pump-kbksa"? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 20, 2005 Report Share Posted January 20, 2005 poszukam w domu :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted January 21, 2005 Report Share Posted January 21, 2005 niestety nie mam :( widac na tych zawodach nie robilem zdjec :( Quote Link to post Share on other sites
Sybir Posted January 21, 2005 Report Share Posted January 21, 2005 Ok, ale i tak dzieki za fatygę. Pogooglam jeszcze, może znajdę :) Quote Link to post Share on other sites
Freestyle Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 Nie zakladam osobnego tematu wiec pytam tu, potrzebuje jakies zdjecia zamka kbks wz. 48 (chodzi o ta wersje "radomska"), a dokladniej mechanizm wyrzutu luski, szukalem zdjec i nic nie znalazlem dobrze by bylo nawet jak by ktos wytlumaczyl mi jak to wyglada. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted March 23, 2005 Report Share Posted March 23, 2005 a dokladniej mechanizm wyrzutu luski, szukalem zdjec i nic nie znalazlemHmm... postaram się zeskanować schemat (przekrój kbks wz.1948), ale to może chwilę potrwać. W sumie tak samo działa to w kbks wz.1931, a takowe zdjęcie posiadam. Wyciąg zaznaczyłem bladoróżowym, czy jak się ten kolor nazywa :wink: dobrze by bylo nawet jak by ktos wytlumaczyl mi jak to wyglada.A to mogę zrobić - w tym karabinku nie było pazura wyciągu, wyciąganie łusek realizowane było przez wyciągnięcie dolnego wycinka komory nabojowej w czasie otwierania zamka. Quote Link to post Share on other sites
brok Posted June 6, 2005 Report Share Posted June 6, 2005 przeciez kbks to skrot od karabinek sportowy a tych jest wiele, sam gdy trenowalem strzelectwo sportowe strzelalem z niemieckiego 5,6 (22long rifle) KK i z tego typu bron raczj ciezko zmontowac replike asg chyba ze jak ktos juz wczesniej mowil uzyc samej kolby i loza ale to juz trzba miec do tego odpowiednie zdolnosci. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts