bagnet03 Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Witam. Posiadam elektryczny karabinek, który zakupiłem 2 tygodnie temu. Poprzedni właściciel rok temu wystrzelił ok. 500 kulek i od tamtego czasu karabin sobie leżał, aż ja go kupiłem. Z tego co mi wiadomo karabin nigdy nie był przez niego smarowany (tylko fabrycznie). Moje pytanie jest takie: czy mam go jakoś przesmarować - GB itp. czy nie trzeba jeśli miał wystrzelone tylko 0.5k kulek? Chodzi mi o to czy ten smar się jakoś nie ulotnił przez ten rok czy coś takiego. Wydaje mi się, że karabinek trochę głośno strzela ale może po prosu ja się nie znam, jest on produkcji VFC. Na forum nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
oliee0 Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Nic się nie stanie jak przesmarujesz, a na pewno przedłuży to czas życia tej repliki. :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
bagnet03 Posted November 20, 2010 Author Report Share Posted November 20, 2010 Nie chcę pchać łap do GB, bo się na tym za bardzo nie znam i nie mam czym tego przesmarować. Czy może być zmar PKB do broni czy nie bardzo? Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Co to za karabinek? Smar do broni może być ale nie do gearboxa ;p Quote Link to post Share on other sites
Bojeq Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Moim zdaniem, mniej szkody wyrządzi pozostawienie GB w takim stanie jakim jest niż otwieranie go bez żadnej potrzeby przez osobę zieloną. Quote Link to post Share on other sites
yroli Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 Możesz użyć smaru w sprayu...silikonu lub innego środka do konserwacji broni :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
bagnet03 Posted November 20, 2010 Author Report Share Posted November 20, 2010 Czyli mam rozebrać karabin i spryskać GB smarem silikonowym (bez otwierania)? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 20, 2010 Report Share Posted November 20, 2010 W oczy sobie psiknim tym, a nie w AEG. Do GB używamy gęstych smarów. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 I smary do borni nie bardzo nadają się do replik. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 No i nie psikaj, ani nie smaruj komory Hop-Upa ;] Za to regularnie czyść lufę. Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Nie tykaj sam, znajdź kogoś w Wa-wie kto zajmuje się replikami i poproś go o przesmarowanie. Jeżeli nie znasz się na tym, na bank po rozkręceniu coś skopiesz. Pierwszy raz jak rozkręciłem GB przez następny tydzień czytałem jak go złożyć tak aby porządnie działał, a i tak udało mi się to za n-tym razem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts