TwixxxAsg Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Czy ktoś wie coś o replice mp5 jg (jg06) http://www.metalgun.pl/product-pol-300-MP5A5-JG069-.html#projector_components_hidding To będzie moja pierwsza replika i chciałbym się dowiedzieć o niej więcej od właścicieli, ekspertów asg lub od maniaków którzy mieli z nią kontakt. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 tu znajdziesz dużo informacji o tej replice http://forum.wmasg.pl/index.php?app=core&module=search Quote Link to post Share on other sites
zywieckwt Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 miałem tą replikę tylko w wersji A4 ze stałą kolbą. Wszystko spoko bynajmniej u mnie :) Zrobiłem na niej pewnie koło 6k kulek i chodziła dalej super [a kupiłem jako używkę]. Osobiście widziałem że pare osób ma do niej jakieś ,,ale,, ;/ Natomiast z mojej strony mogę ją polecić w 100%. Ja swoją sprzedałem bo przeniosłem się na tereny leśne. Quote Link to post Share on other sites
wolin15 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Ja swoją używam od 2 lat i jedyne co to raz była oddana na gwarancje z powodu elektryki. A tak to ma już koło 15k - 18k kulek przebiegu i nawet nie była gumka wymieniana a fps'y tez trzyma bo na początku miała 370 fps teraz ma około 330. Jedyne co to kolba ma troszkę luzu (ja mam wersje z rozsuwana kolbą) ale trochę teflonu załatwiło sprawę Quote Link to post Share on other sites
TwixxxAsg Posted December 1, 2010 Author Report Share Posted December 1, 2010 Ja swoją sprzedałem bo przeniosłem się na tereny leśne. Ja się będę strzelał w lesie. Czy ta replika jest za słaba na las czy co??? :blink: Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Na ile ja ją widziałem w akcji, to nie "za słaba", tylko "fatalnie złożona". Egzemplarz, który miałem w ręku, bił na jakieś 15-20m (fakt, że kulki zasuwały jak głupie, czyli powyżej 350 musiał mieć). Dobry rusznikarz airsoftowy zapewne byłby w stanie sensownie toto poskładać, ale jestem przekonany, że parę złotych na części by poszło. Z czego wynika moja opinia: jeżeli jesteś nowicjuszem i chcesz MP5 do lasu, to nie JG - oni dobrze robią zupełnie inne repliki, MP5 im się nie udało. Cyma kiedyś robiła niezłe MP5'tki, trzeba by poczytać, jak im to wychodzi teraz. Quote Link to post Share on other sites
zywieckwt Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 kolega w SD chce zrobić myka kupić dłuższą precke cylinder i w ten stockowy tłumik wepchać :) Quote Link to post Share on other sites
wolin15 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 A po drugie jak do lasu to raczej nie Mp5. Ma dosyć krótką lufę i ciężko będzie z tego zrobić karabin szturmowy. Jak już JG to bardziej G36. A mp5 sd6 z przedłużoną lufą to dobra baza, ale będzie wymagała nakładu finansowego, a stok to do budynku się nadaje ale do lasu nie za bardzo. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Napisane JG069 a producent Cyma, ciekawe :) Miałem JG w wersji SD i śmigała aż miło, niestety po wprzeglądzie u "serwisanta" poszły zębatki. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Ma dosyć krótką lufę i ciężko będzie z tego zrobić karabin szturmowy. A to akurat bzdura. Dwa lata biegałem z Betą Specnaz z lufą 229mm i 350fps pod maską. Zasięgu miało dość. Quote Link to post Share on other sites
TwixxxAsg Posted December 2, 2010 Author Report Share Posted December 2, 2010 A co myślicie o tym: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/ask204p_full_metal_ebb_aps-2179.html i o tym?: http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152191812-JG0838.html To jest wersja z małą lunetką. Jest jeszcze wersja bez :) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 O ile G36 od JG to dobra replika, o tyle sklep, który podałeś, jest do kitu. Zresztą i tak nie mają Giety na składzie. A z kałaszem APS'a to byłbym ostrożny, firma nowa, a ich repliki wyraźnie nie mają powodzenia. Poczytaj sobie na forum... Quote Link to post Share on other sites
wolin15 Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Także polecam gete od JG. Tu masz link do sklepu w którym jest na magazynie: http://gunfire.pl/product-pol-1152191375-JG0738.html Ja zdecydowanie wybrał bym wersje bez optyki czyli tą co jest w moim linku. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Jak kałaszka to tylko od Cymy ;] Quote Link to post Share on other sites
TwixxxAsg Posted December 2, 2010 Author Report Share Posted December 2, 2010 (edited) Ja zdecydowanie wybrał bym wersje bez optyki czyli tą co jest w moim linku. Dlaczego? Są za tą samą cenę, ta sama jakość, producent a do tego drugiego wchodzi jeszcze optyka. PS. Tej optyki nie da się zdjąć? (żeby pod spodem była muszka i szczerbinka :hahaha: ) EDIT: wersja z optyką ma o 10fps więcej... :P Edited December 2, 2010 by TwixxxAsg Quote Link to post Share on other sites
wolin15 Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Fps'ów będą miały tyle samo, oczywiście zależy od wykonania poszczególnego egzemplarza, a to optyka pozostawia wiele do życzenia. A jak chcesz mieć dobrą optykę to zamontujesz na risie, A muszkę i szczerbinkę trzeba by zamienić na taką jak z mojego linku, ale najpierw ją trzeba mieć. A jak ktoś dopiero zaczyna to zdecydowanie bardziej uniwersalna będzie muszka i szczerbinka z możliwością zamontowania później lunety lub kolimatora na risie Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Jeśli dołożysz 60 zł będziesz miał g36e z bipodem Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 A po co mu bipod w szturmówce? Quote Link to post Share on other sites
TwixxxAsg Posted December 2, 2010 Author Report Share Posted December 2, 2010 (edited) Kolimatory zazwyczaj powiększają x1 a ta luneta x3. Prawie jak kolimator :happy: W końcu ta sama cena... nie wiem który wybrać. PS. Z lunetką będzi dostawa za 6 dni. EDIT: Jaka to dokładnie wersja g36??? Edited December 2, 2010 by TwixxxAsg Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 G36K. Quote Link to post Share on other sites
TwixxxAsg Posted December 3, 2010 Author Report Share Posted December 3, 2010 To którą mi bardziej polecacie? mozecie mi wymienić wady i zalety obu wersji? Jak ktoś miał jedną z tych replik (link lunetka: http://www.gunfire.pl/product-pol-1152191812-JG0838.html link ris: http://www.gunfire.pl/product-pol-1152191375-JG0738.html ) Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Bierz bez optyki, gdyż jest ona wątpliwej jakości. Kiedyś kupisz sobie kolimator, przykręcisz do RISa i będziesz hepi. Quote Link to post Share on other sites
TwixxxAsg Posted December 3, 2010 Author Report Share Posted December 3, 2010 A jakiś mundur do lasu, żeby miał dobry kamuflaż (mam 13lat :icon_biggrin: ) Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 I kolega sobie BARDZO głupio przegrał... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 3, 2010 Report Share Posted December 3, 2010 Tvixxx, zaraz cie zjadą... A o mundurach, to wyraźnie ci się nie chciało poszukać. Flectarn z demobilu, najmniejszy rozmiar 165-175, klatka 90. Bluza i spodnie za ok. 20zł. Wraz ze wzrostem rozmiaru, wzrost ceny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts