Młody_brt Posted October 21, 2018 Report Share Posted October 21, 2018 Zdecydowanie tak, już przeglądałem te wątki i będą naprawdę pomocne. Zapewne na wiosnę 3 nowych szeregowych ze 101 będzie gotowych do boju. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted October 22, 2018 Report Share Posted October 22, 2018 Jeśli jeszcze nie byliście na strzelaniu w klimatach WWII wpadnijcie na jakąkolwiek imprezę, zobaczycie jak to wygląda i od czego naprawdę trzeba zacząć. Świetną okazją może być gra, którą Dominik organizuje w Karolewie, obniżone standardy jeśli chodzi o ubiór, więc można spróbować tej zabawy bez inwestowania nie wiadomo jakich pieniędzy. Quote Link to post Share on other sites
Młody_brt Posted October 22, 2018 Report Share Posted October 22, 2018 O Ardenach mówisz? W sumie chętnie wpadnę. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted May 6, 2019 Report Share Posted May 6, 2019 Siemanko. Srebrna łopatka dla mnie. Czy ktoś w rejonie Gorzowa Wlkp. lub nieco dalszych okolic działa w temacie reko spadochroniarzy ze 101 Dywizji? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
wish Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 Rekonstruktorów tu raczej nie znajdziesz. Niestety gardzą oni naszym sportem, ale kilku towarzyszy broni do wymiany kulek się znajdzie, w poznaniu jest już nas ok 5-7. Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted May 7, 2019 Report Share Posted May 7, 2019 No może źle się wyraziłem. Chodzi mi o strzelanie w klimacie właśnie "takim" bardziej. Sprawdź PW Quote Link to post Share on other sites
szymzet2000 Posted June 8, 2019 Report Share Posted June 8, 2019 w temacie 101st pytanie odnośnie dodatkowych kieszeni naszywanych na bluzy M42 od jumpsuita z tego co wiem i widać ze zdjęć 506th regiment nosił kieszenie natomiast jak wyglądała sprawa z 502th regimentem czy też nosili. Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
szymzet2000 Posted May 3, 2020 Report Share Posted May 3, 2020 Hej mam pytanie odnośnie m42 jumpsuit. Jak ocenie mundury produkcji Sturma i KayCanvas i który moglibyście polecić lub tez czy lepiej dozbierać np na mundur produkcji ATF. Będę wdzięczny za każda odpowiedz i radę. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 W dniu 4.05.2020 o 00:02, szymzet2000 napisał: Hej mam pytanie odnośnie m42 jumpsuit. Jak ocenie mundury produkcji Sturma i KayCanvas i który moglibyście polecić lub tez czy lepiej dozbierać np na mundur produkcji ATF. Będę wdzięczny za każda odpowiedz i radę. Temat w sumie był już poruszany. Sturm jest spoko, ale spodnie w kroku do przeszycia, no i świeci się na początku jak wiadomo co. Moim zdaniem problemem jest też trochę rozmiarówka. Kupiłem właśnie nowego Sturma, z uwagi na to, że chciałem mieć większą bluzę. Zgodnie z przewidywaniami do spodni wszedłbym dwa razy. Nestof sprzedaje tylko komplet, a z GB się nie opłaca, bo sama bluza z KayCanvas kosztuje tyle co cały mundur Sturma. No i przesyłka. Quote Link to post Share on other sites
wish Posted June 22, 2020 Report Share Posted June 22, 2020 Wg mnie sturm spokojnie daje radę. Jak Budwesiser pisze, warto przeszyć w kroku. No i po roku intensywnej gry przestaje świecić. Inne mundury mają zabójcze ceny, no chyba, że uda Ci się używkę upolować. Quote Link to post Share on other sites
szymzet2000 Posted June 24, 2020 Report Share Posted June 24, 2020 ok dzięki za odpowiedź. Mundur pewnie i tak zostanie pewnie pokryty imitacją impregnacji aby nie wyglądał jak nowy z pudełka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts