Ghost10 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Siema, chciałbym zakupić lufę precyzyjną Systemy 363 do mojego m4 p&j. Jest jeden problem nigdzie nie jest dostępna. I tu pytanie do Was wiecie gdzie mogę ją kupić? LINK do lufy: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=611 Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Skoro jest wszędzie niedostępna to nigdzie nie dostaniesz :hahaha: . Musisz czekać na dostawę albo wybrać inną lufę np. Madbulla. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 (edited) Wiem ale czy Madbull jest równie dobry jak Systema?; Ta będzie dobra? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_129_372&products_id=1929&name=MadBull_-_Lufa_Precyzyjna_6.03_Black_Python_-_363mm_-_M4,_M15 Edited December 7, 2010 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Pytanie kto składa :D Nawet stockowa może być lepsza od prometeusza, jeżeli jakiś ciul składa :) Madbulle całkiem całkiem są jak za tą cenę. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 7, 2010 Author Report Share Posted December 7, 2010 To moja pierwsza replika i pierwszy montaż posłużę sie instrukcjami z neta np: http://www.madonion.eu/index.html?artykul=62 http://www.asgshop.pl/hopup_lufa.php Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 (edited) Przecież założenie precki to nie jest żadna filozofia i szczerze to nie wiem co można tam zrombać. Ghost, pomyśl jeszcze o gumce i teflonfixie jak będziesz tą lufę zakładał, bo dużo daje a dość tani i łatwy zabieg. Edited December 7, 2010 by Maza94 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 7, 2010 Report Share Posted December 7, 2010 Przecież założenie precki to nie jest żadna filozofia i szczerze to nie wiem co można tam zrombać. To byś się zdziwił. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 (edited) a ja będę wałkował dalej, że kupno precki alu to wywalanie pieniędzy w błoto. ps przedmówca dobrze prawi Edited December 8, 2010 by xel20 Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 Co mozna popsuc ? Z doswiadczen (nie moich ;D ) 1. Zalozyc lufe do gory nogami - tak zeby podkrecala do dolu :D 2. Urwac pogrubienie podkrecajace przy zakladaniu. 3. Zapomniec zalozyc dystansera - i wtedy "hop wogole nie dziala" 4. Zostawic nieszczelnosc na poziomie -50 fps Oczywiscie ze to jest proste ... o ile wie sie jak zrobic ;) Madbulla nie polecam. Tak samo JBU - mi sie nie sprawdzily. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 8, 2010 Author Report Share Posted December 8, 2010 (edited) Kocur666 a co byś polecił :p (a precki z systemy są dobre?) Z gumek hop up i luf. Edited December 8, 2010 by Ghost10 Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Ostatnio wymienilem stara 2 letnia systeme na kmheada... Sensownie jest - Kmhead, promyk, systema. Cala reszta to loteria - zalerzy jak trafisz. I nie ma co patrzec na precki aluminiowe 6.01. One tak naprawde nie maja 6.01 ... Liczy sie precyzja wykonania a nie srednica. Moje JBU 6.01 przyszlo od razu z zadziorem 5 cm od konca lufy. I jak teraz wyszlifowac to jak pokryta jest teflonem ? Madbulla alu mialm - sprzedalem po pierwszej strzelance (niby miala byc lepsza niz roczna systema ... ale nie byla). Co do gumek to masz caly wielki temat o tym ... sprowadzajacy sie do jednego stwierdzenia - musisz sam sprawdzic co w twojej replice podejdzie. Bo ta sama gumka w jednej replice bedzie genialna, a w innej beznadziejna. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 9, 2010 Author Report Share Posted December 9, 2010 ok, dzięki Biorę tą preckę: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=611 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Tak jak Kocur. Systema dla biedoty (sam miałem :D), KM i Promyk dla bogatych, PDI dla świrów :D. Oszczędzając płacisz dwa razy. Gumke HU to jak prezerwatywe. Jedne firmy są zdecydowanie złe (Rosetex na przykład) a jest grupa gumek które są dobre. Ale z nich już sam musisz wybrać która Ci pasuje. Osobiście polecam durexy pleasuremax i systemę. Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 9, 2010 Author Report Share Posted December 9, 2010 Super dzięki dexterkrak :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Co mozna popsuc ? Z doswiadczen (nie moich ;D ) 1. Zalozyc lufe do gory nogami - tak zeby podkrecala do dolu :D 2. Urwac pogrubienie podkrecajace przy zakladaniu. 3. Zapomniec zalozyc dystansera - i wtedy "hop wogole nie dziala" 4. Zostawic nieszczelnosc na poziomie -50 fps Oczywiscie ze to jest proste ... o ile wie sie jak zrobic ;) Madbulla nie polecam. Tak samo JBU - mi sie nie sprawdzily. Zapomniales o slawetnych duble- kulkach :teeth:, brudna lufa, zapackaniu gumki smarem ( nie podkreca ), za twradra ( nie podreca; zmiekczenie we wrzatku wiazuje sprawe ) , oraz o niewyregulowanym w pionie i poziomie HU , tak ze kulka leci ci luku, to w prawo, to w lewo ( czasmi jest to wida dystansera np zle odlany typ H, lub koszyczka w ktorym dystanser jest trzymany : os dystansera nie jest prostopadla do osi lufy ) Mala gumka HU oraz lufa, a ile rzeczy mozna spataczyc ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Nie przesadzajcie z "magią" - składacze... :icon_biggrin: @Johny; coś Ci dzisiaj literki uciekają. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted December 11, 2010 Report Share Posted December 11, 2010 Fakt faktem z Madbullami jest loteria. Ja swojego polecam, bo u mnie zdaje egzamin. Wcześniej w L85 miałem Systemę i zacnie się sprawowała. Niczego więcej nie przetestowałem, bo za bidny jestem na takie rzeczy ;) Quote Link to post Share on other sites
Ghost10 Posted December 11, 2010 Author Report Share Posted December 11, 2010 Wiem wiem po świętach kupuje precke z systemy. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Prawdziwą różnice zauważyłem dopiero po zakupie promyka, stok G&G okazał się być lepszy od Systemy np. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts