Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Ogólnie aegów mam już dość jak ostatnio przekonałem się o ich nie zawodności.Ogólnie chciałem teraz postrzelać ze springa tylko nigdzie nie moge znaleźć wersji z metal body, co w moim wypadku przedłużyło by żywotność repliki.Jedynym marzeniem jest żeby taka replika wytrzymała ze mną chociaż rok.

@dobry_mudzyn_z_afryka: Jeśli się nie znasz i opisujesz tylko na podstawie wyglądu zewnętrznego to po co się wypowiadasz? Fakt, że MP5 UHC nie odzwierciedla dokładnie pierwowzoru nie znaczy absolutnie, że można o niej mówić jako o replice "z odpustu w Wielkanoc".

@sander: Z tym budżetem ze sprężynowych MP5 to tylko i wyłącznie TM.

rzecz jasna że mogę zaszaleć nawet do 400zł gdyż ostatnio poczułem powołanie do wcielenia się do jakiegoś spatu więc pomyślałem o tym kolterze , lecz ostatnio poszukiwałem tej właśnie tm o której pieraszka wspominał ale nigdzie jej nie było.

Fakt, ciężko z dostępnością tej TMki. Napisz do Specshopu - może oni będą w stanie pomóc. A jak nie to pozostaje komis/allegro. Poza tym springa z metalowym body raczej nie uświadczysz. Podsumowując:

- jeśli to ma być replika tylko do treningu to bierz jakąkolwiek

- jeśli to ma być koniecznie spring i chcesz z niej strzelać to TM (jeśli niekoniecznie MP5 to ostatnio na Allegro jest XM177 TM)

- jeśli chcesz z niej strzelać i niekoniecznie musi to być spring to dołóż 400 - 500zł i kup porządnego AEGa a zmienisz zdanie o ich niezawodności.

@dobry_mudzyn_z_afryka: Jeśli się nie znasz i opisujesz tylko na podstawie wyglądu zewnętrznego to po co się wypowiadasz? Fakt, że MP5 UHC nie odzwierciedla dokładnie pierwowzoru nie znaczy absolutnie, że można o niej mówić jako o replice "z odpustu w Wielkanoc".@sander: Z tym budżetem ze sprężynowych MP5 to tylko i wyłącznie TM.

Źle mnie zrozumiałeś ;)

Nie opisuję jej na podstawie wyglądu zewnętrznego tylko opisuję jej wygląd zewnętrzny. Nie twierdze, że źle strzela tylko, że źle wygląda. Przyjrzyj się jej dokładniej a zobaczysz, że nie jest dobrze wykonaną repliką MP5 (patrz np. muszka), oczywiście stwierdzenia "z odpustu na Wielkanoc" nie należy rozumieć dosłownie. Nie spodziewam się po nich super osiągów i nie ma się co dziwić, na pewno nie dorównuje aegom (może poza tymi za 100zł).

PS. Sander jeździsz po replikach walcami drogowymi i wysadzasz je dynamitem, że nawet systema ma nie wytrzymać?

PS.2 Ale dynamit już nie? ;)

Edited by dobry_mudzyn_z_afryka

Tylko wiesz takie rzeczy jakie ja robie z replikami to najprawdopodobniej nawet systema by nie wytrzymała dla tego chciałem springa z metalbody bo może przetrwałby ze mną z rok

eee jak na razie walec jest za dużym perwersem dla mnie

@dobry_mudzyn_z_afryka: Ja doskonale wiem, jak wykonana jest ta replika i jak odwzorowuje oryginał bo ją po posiadam od ok. 5 lat :) I powiem Ci, że wygląd to nie wszystko. Zaryzykuję stwierdzenie, że UHC to jeden z niewielu producentów robiących rozsądne repliki sprężynowe (inni to TM, HFC, CyberGun)

@sander: Powtórzę po raz kolejny: sprężynowej repliki MP5 z metalowym body nie uświadczysz (przynajmniej ja się z takową nie spotkałem). Jeśli tak katujesz repliki to kup sobie treningowego gumowego kałacha - mniejszy koszt i zepsuć nie ma co.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...