sander Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Ogólnie potrzebuje mp5 do treningu ale nie mogę się zdecydować który wziąć , chciałbym abyście mi pomogli : http://allegro.pl/pistolet-maszynowy-asg-mp5-sd3-uhc-i1360906312.html lub ten http://allegro.pl/pistolet-maszynowy-air-soft-asg-h-k-mp5-a3-i1359008268.html Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Bież ten H&K Link to post Share on other sites
sander Posted December 9, 2010 Author Report Share Posted December 9, 2010 a możesz napisać czemu jest lepsza od tej z tłumikiem Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 obie są okropne. Link to post Share on other sites
sander Posted December 9, 2010 Author Report Share Posted December 9, 2010 Ale g36c najlepszy :) Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 a możesz napisać czemu jest lepsza od tej z tłumikiem Ta pierwsza to najzwyklejsza MP5 z odpustu w Wielkanoc, MP5 przypomina tylko kształtem. Ta druga jest dużo lepiej odwzorowana i ma hop upa (nie wiem ile daje HU w takiej zabawce ale to zawsze cos ;) ) Link to post Share on other sites
sander Posted December 9, 2010 Author Report Share Posted December 9, 2010 Jeżeli możesz to napisz jaka mp5 do 300zł będzie najlepsza.Oczywiście musi być spring Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Szczerze mówiąc nie znam się na tanich sprężynowych replikach więc nie mogę pomóc ;) W poście wyżej opisałem tylko wygląd zew. i hop upa ale wydaje mi się, że w środku lepiej nie będzie. Nie lepiej kupić używanego AEGa? Link to post Share on other sites
sander Posted December 9, 2010 Author Report Share Posted December 9, 2010 Ogólnie aegów mam już dość jak ostatnio przekonałem się o ich nie zawodności.Ogólnie chciałem teraz postrzelać ze springa tylko nigdzie nie moge znaleźć wersji z metal body, co w moim wypadku przedłużyło by żywotność repliki.Jedynym marzeniem jest żeby taka replika wytrzymała ze mną chociaż rok. Link to post Share on other sites
arend Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Jeżeli bedzie służył tylko do treningu to jak to różnica który najlepszy. Bierz najtańszy i luz. Jeżeli natomiast chciałbyś sobie jeszcze postrzelać to też raczej poradzę przemyślenie kupna jakiegoś używanego JG. Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 (edited) Za cenę droższego można śmiało celować w używane cymyz a kiedyś nawet widziałem MP5 TMa. Hoho! To repliki z tobą to rok max? O ścianę rzucasz? ;) Edited December 9, 2010 by Olek96 Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 @dobry_mudzyn_z_afryka: Jeśli się nie znasz i opisujesz tylko na podstawie wyglądu zewnętrznego to po co się wypowiadasz? Fakt, że MP5 UHC nie odzwierciedla dokładnie pierwowzoru nie znaczy absolutnie, że można o niej mówić jako o replice "z odpustu w Wielkanoc". @sander: Z tym budżetem ze sprężynowych MP5 to tylko i wyłącznie TM. Link to post Share on other sites
sander Posted December 9, 2010 Author Report Share Posted December 9, 2010 rzecz jasna że mogę zaszaleć nawet do 400zł gdyż ostatnio poczułem powołanie do wcielenia się do jakiegoś spatu więc pomyślałem o tym kolterze , lecz ostatnio poszukiwałem tej właśnie tm o której pieraszka wspominał ale nigdzie jej nie było. Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Fakt, ciężko z dostępnością tej TMki. Napisz do Specshopu - może oni będą w stanie pomóc. A jak nie to pozostaje komis/allegro. Poza tym springa z metalowym body raczej nie uświadczysz. Podsumowując: - jeśli to ma być replika tylko do treningu to bierz jakąkolwiek - jeśli to ma być koniecznie spring i chcesz z niej strzelać to TM (jeśli niekoniecznie MP5 to ostatnio na Allegro jest XM177 TM) - jeśli chcesz z niej strzelać i niekoniecznie musi to być spring to dołóż 400 - 500zł i kup porządnego AEGa a zmienisz zdanie o ich niezawodności. Link to post Share on other sites
dobry_mudzyn_z_afryka Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 (edited) @dobry_mudzyn_z_afryka: Jeśli się nie znasz i opisujesz tylko na podstawie wyglądu zewnętrznego to po co się wypowiadasz? Fakt, że MP5 UHC nie odzwierciedla dokładnie pierwowzoru nie znaczy absolutnie, że można o niej mówić jako o replice "z odpustu w Wielkanoc".@sander: Z tym budżetem ze sprężynowych MP5 to tylko i wyłącznie TM. Źle mnie zrozumiałeś ;) Nie opisuję jej na podstawie wyglądu zewnętrznego tylko opisuję jej wygląd zewnętrzny. Nie twierdze, że źle strzela tylko, że źle wygląda. Przyjrzyj się jej dokładniej a zobaczysz, że nie jest dobrze wykonaną repliką MP5 (patrz np. muszka), oczywiście stwierdzenia "z odpustu na Wielkanoc" nie należy rozumieć dosłownie. Nie spodziewam się po nich super osiągów i nie ma się co dziwić, na pewno nie dorównuje aegom (może poza tymi za 100zł). PS. Sander jeździsz po replikach walcami drogowymi i wysadzasz je dynamitem, że nawet systema ma nie wytrzymać? PS.2 Ale dynamit już nie? ;) Edited December 9, 2010 by dobry_mudzyn_z_afryka Link to post Share on other sites
sander Posted December 9, 2010 Author Report Share Posted December 9, 2010 Tylko wiesz takie rzeczy jakie ja robie z replikami to najprawdopodobniej nawet systema by nie wytrzymała dla tego chciałem springa z metalbody bo może przetrwałby ze mną z rok eee jak na razie walec jest za dużym perwersem dla mnie Link to post Share on other sites
Pietracha Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 @dobry_mudzyn_z_afryka: Ja doskonale wiem, jak wykonana jest ta replika i jak odwzorowuje oryginał bo ją po posiadam od ok. 5 lat :) I powiem Ci, że wygląd to nie wszystko. Zaryzykuję stwierdzenie, że UHC to jeden z niewielu producentów robiących rozsądne repliki sprężynowe (inni to TM, HFC, CyberGun) @sander: Powtórzę po raz kolejny: sprężynowej repliki MP5 z metalowym body nie uświadczysz (przynajmniej ja się z takową nie spotkałem). Jeśli tak katujesz repliki to kup sobie treningowego gumowego kałacha - mniejszy koszt i zepsuć nie ma co. Link to post Share on other sites
Recommended Posts