thief7 Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Witam, Replika już jakiś czas na rynku figuruje, na forach (naszym jak i zagranicznych) żadnych testów, głębszych opisów, pozytywnych (mam nadzieje ;) wrażeń... z okazji świątecznego nastroju korci mnie by sprawić sobie model podany w temacie. I pytanie do ludzi - ktoś już to ma? Jeśli tak, jak się sprawuje? Za wszelkie opinie, informacje będę wielce wdzięczny.... święta tuż tuż :D Pozdrawiam Thief Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Daje rade.. :icon_razz2: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
thief7 Posted December 14, 2010 Author Report Share Posted December 14, 2010 Daje rade.. :icon_razz2: Pozdrawiam, Lambert Hmm... brakuje rozwinięcia tematu :D Quote Link to post Share on other sites
hassanhantori Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Z tego co wiem, recenzja powinna być w najbliższym numerze "Broni i Amunicji". Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 (edited) W kilku słowach ( wrażenia ) bo nie była jeszcze testetowana: - wygląd zewnętrzny, w tym wrażenia estetyczne plasują ją zdecydowanie wyżej niż seria eMek ICS, z którą miałem kontakt - ciężka, zwarta, dobrze wyważona ( brak luzów, w tym kolby i front-gripu ) - materiały to stal ( body, rura gazowa ), metal ( inne drobne elementy ) oraz tworzywo dobrej jakości - dobrze działający selektor ognia oraz burst ( ten drugi można regulować w zależności od napięcia baterii ) - automatyczny zwalniacz sprężyny po przekręceniu selektora do pozycji "save" - bardzo wysoka kultura pracy ( jak na ICS ) - wspomniane eMki wyją jak "katowany maluch na trójce" :icon_biggrin: - ma też słabe strony: dziwne przyrządy celownicze, dziwne skrzydełka selektora ognia, słaba lufa wewnętrzna, okablowanie też średnie - cena nie jest przesadzona Nie sprawdzałem jeszcze w polu, stąd nieco zwięzła wypowiedź. :happy: edit: Z racji zupełnie nowych rozwiązaniań ( GB oraz zewnętrzne ) jest "niekompatybilna" z poprzednią serią MP5 ICSa. Pozdrawiam, Lambert Edited December 14, 2010 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
pav Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Lambert a czy "front grip" pasuje od starej MP5 czy mocowanie jest rozwiązane inaczej? Quote Link to post Share on other sites
painball Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 ...pasują praktycznie wszystkie chwyty przednie od normalnych MP5 (z wyjątkiem chwytów SD - z zabudowanym tłumikiem). Podpinaliśmy chwyty przednie ICS, CA, G&P i nie było żadnych problemów.-MadOnion Quote Link to post Share on other sites
thief7 Posted February 19, 2011 Author Report Share Posted February 19, 2011 Lambert, miałeś już okazje testować replikę? Mógłbyś zdać relacje? :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Rozbierałem niedawno jeden egzemplarz, powiem że zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 20, 2011 Report Share Posted February 20, 2011 Mieliśmy trzy sztuki na testach. Pełna recenzja będzie niebawem dostępna w opforcemagazine (kwestia dni). Quote Link to post Share on other sites
thief7 Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Mieliśmy trzy sztuki na testach. Pełna recenzja będzie niebawem dostępna w opforcemagazine (kwestia dni). Recenzje przed chwilą przeczytałem i ... mętlik w głowie, niepewność przed zakupem ;) Najbardziej interesowałaby mnie klasyczna MP5 z nowej serii, ale tej nie ma jeszcze w sprzedaży w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Nie ukrywam, ja bym nie kupił. Ale podobno winny był magazynek który dciskał komorę HU do góry i ta blokowała dyszę. I PODOBNO nowsze serie tego miały nie bedą. Quote Link to post Share on other sites
pav Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Nie ukrywam, ja bym nie kupił. Ale podobno winny był magazynek który dciskał komorę HU do góry i ta blokowała dyszę. I PODOBNO nowsze serie tego miały nie bedą. To znaczy ze nowsze wersje będą miały inne magazynki? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 15, 2011 Report Share Posted March 15, 2011 Na to wychodzi. Lub przeprojektuję inne flaki tak, aby magi pozostały standardowe (bo są to typowe magi od mp5) ale nie powodowało to takiego problemu. Quote Link to post Share on other sites
thief7 Posted March 16, 2011 Author Report Share Posted March 16, 2011 Na to wychodzi. Lub przeprojektuję inne flaki tak, aby magi pozostały standardowe (bo są to typowe magi od mp5) ale nie powodowało to takiego problemu. Szczęście w nieszczęściu... zwał jak zwał ;) replika dzis do mnie trafi. Powinna. Mam nadzieje, że się nie przejadę. Jak znajde wolna chwilę opisze subiektywne odczucia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts