Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Dylemat zakupu

Recommended Posts

Nie. Jak blacka to systeme. W sumie to bierz tak ja radzi dexter. On sie zna 100 razy lepiej niż ja i 10 razy lepiej od każdej innej doradzającej tu osoby.

Ostatnio też słyszałem o przypałąch u krakmanów. W poznaniu masz speca, możesz tam zanieść replikę, jak nie umiesz sam wymienić gumki.

http://www.specshop.pl/contact_us.php

O nich nic złego nie słyszałem.

To mam teraz kolejne pytanie.

Czy te skarpetki nadają się na ASG?

http://allegro.pl/bezuciskowe-zdrowotne-skarpety-bawelniane-39-42-i1366913300.html

No bo chce w nich chodzić po drzewach, lasach i jeziorach i nie wiem czy dadzą rade.

Czy dobrze będą się komponować z mundurem wz.93?

A tak na serio. Wiem, że to było wałkowane kilkadziesiąt razy itd., ale uświadomcie mnie, które kulki będą lepsze.

Czytałem, że dla replik 430 fps dobrym wyborem będą 0,25g i 0,28g. Która z nich będą lepsze (chodzi mi główne o celność i zasięg)?

Jaka firma produkuje najlepsze kulki? Czy DEVIL to dobry wyrób?

Skarpetki w asg mają najmniejsze znaczenie...

Możesz nawet zasuwać w stopkach, tylko możesz mieć kostke od butów poobcieraną. Załóż zwyczajne podkolanówki i tyle... Mundur i tak wsadzasz w but więc nie musi się nic komponować.

pozdro

Nie, nie, to ze skarpetkami to nie było dosłownie. Jest to odpowiedź na temat użytkownika "tomek0237", który pytał się, czy jakaś tam czapka jest odpowiednia na ASG.

Wybacz za nieporozumienie. :P

A tak poza offtopem.

Na logikę sobie przeanalizowałem, że kulki cięższe będą mieć mniejszy zasięg od kulek lżejszych. Co prawda chodziło mi również o celność, ale zasięg dla mnie też jest ważny.

@Qui-gon - na początek wpadnij do speca i kup sobie G&G 0,25 - bardzo dobre kulki i często w rozsądnej cenie.

0,25 vs 0,28 - na 0,28 możesz mieć minimalnie mniejszy zasięg ale rekompensuje to większa powtarzalność toru lotu i celność.

Najlepiej jednak IMHO kup sobie paczkę 0,25 i wypróbuj.

A 0,28 na pewno na jakiejś strzelance ktoś ci garść odsypie i sobie sam na własne oczy sprawdzisz co i jak i dobierzesz najodpowiedniejsze do Twojej repliki i Twoich potrzeb.

Zielony z kolejną serią pytań, panowie i panie! Proszę o wyrozumiałość.

Znalazłem takie cacko w internecie:

http://allegro.pl/luneta-termowizyjna-hit-na-allegro-i1294056857.html

Seria pytań:

1. Jak dla mnie to 'trochę' za drogie. Czy takie urządzenia można by kupić po tańszej cenie? Chodziłoby mi tylko do rozróżniania ludzi i otoczenia.

2. Widzieliście kiedyś kogoś z takim czymś na ASG?

3. Czy to jest dozwolone na ASG?

Edited by Qui-gon

Kto mi zabroni? Pytanie raczej nie kto, a co. :P

Mogłoby to być uznane za niemoralne i zostałbym wykluczony przez społeczeństwo w imprezach airsoftowych.

Może i za bardzo się tym przejmuje, ale w sumie jest pewnie kilka takich przypadków za np. terminatorstwo.

Edit. niemoralne dlatego, że mam wielkie ułatwienie względem innych.

WESOŁYCH ŚWIĄT!

(większego napisu się nie dało zrobić) :)

Edited by Qui-gon

Noktowizory, zwłaszcza te typowe Yukony pierwszej generacji wcale nie dają AŻ tak znacznej przewagi nad osobami, które noktowizorów nie mają. Owszem, ułatwiają sporo, ale trzeba wiedzieć jak ich używać, żeby samemu nie stać się łatwym celem.

Nie, nie jestem kimś, kto ma jakieś duże doświadczenie w tej dziedzinie, bo strzelanki na których używałem noktowizora (czy to własnego, czy pożyczonego) można by policzyć na palcach obu rąk.

Pozdrawiam! :)