Kubawidk Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Witam, dopiero co zaczynam z zabawą w ASG. Mam 17lat chciałbym zakupić sobie jakąś broń. Pieniądze mam, ale na pierwszy model chciałym przeznaczyć niezbyt wiele. Coś w przedziale 200-400zł. (Mam narazie M4 sprężynowe wykonane z ABS od kolegi, ale teraz chciałbym zakupić elektryka) http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb03_black_well-711.html http://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb-06_well-1886.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_s-173.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028u-2007.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_b-1539.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028-172.html http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_a_tactical-792.html Które z tych replik polecacie na początek? Może zaproponujecie coś od siebie? Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Snajperki i CM.028s/b sobie odpuść. Reszta cym 028 się jak najbardziej nada na początek Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 (edited) Bierz któregoś z tych kałachów. Tego, który ci się podoba, poza wersją z kolbą składaną pod spód, bo jest łamliwa. Edited December 22, 2010 by Yfronus Quote Link to post Share on other sites
Kubawidk Posted December 22, 2010 Author Report Share Posted December 22, 2010 Dzięki za odpowiedź. denvey powiedz dlaczego S/B sobie odpuścić? Chciałbym wiedzieć dlaczego. Widzę, że znajperki zanegowane odrazu, ale ok. Jestem z małego miasta, ale na weekendy jeździłbym do Koszalina/Kołobrzegu na strzelanki. Mam mundur w domu. Okulary mam. Czyli w co jeszcze muszę się zaopatrzyć? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Kolba łamliwa. Bardzo. Potrzebujesz, oczywiście, magazynków i kulek! I może jakiejś kamizelki, ale to potem. Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 A przede wszystkim potrzebujesz ROZUMU! (z całym szacunkiem) Quote Link to post Share on other sites
Kubawidk Posted December 22, 2010 Author Report Share Posted December 22, 2010 myszekmyszek nie rozumiem skąd ta obraźliwa wypowiedź? Quote Link to post Share on other sites
myszekmyszek Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Tu nie chodzi o obraźliwość. Przeczytaj ją kilka razy. Quote Link to post Share on other sites
Kubawidk Posted December 22, 2010 Author Report Share Posted December 22, 2010 Jeżeli chodzi o to, że mam do kogoś strzelać (zwierzęta/ludzie), to zdecydowanie nie. Będę go używał tylko na strzelankach, jeżeli reszta będzie odpowiednio ubrana. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 On cię nie chciał obrazić, coraz więcej nowych użytkowników tutaj nie ma rozumu. Bierz CM.028, ja miałem CM.031 ją mogę ci polecić ale one się niczym prawie nie różnią. Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Abyś używał rozumu na strzelankach , nie strzelał z bliska tylko darł się dostałeś!. Nie strzelał umyślnie w głowę bo możesz zranić i miał zawsze założone gogle/okulary. Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 (edited) Nie zmienia to faktu, że wypowiedź była obraźliwie ułożona. Wyglądało to tak jakby chciał mu uświadomić, że jest debilem. @Edit Żeby nie było tylko off topu to podpinam się pod wypowiedzi innych. Stara Cyma dobra jest, a w tej cienie jak ulał. Edited December 22, 2010 by Hawk995 Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 (edited) mogli inaczej ułożyć wypowiedź , ja również polecę cyme z stałą kolbą (składanie kolby szybko się luzują i łatwo je połamać ) Edited December 22, 2010 by migeron Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Mam mundur w domu. Okulary mam. Czyli w co jeszcze muszę się zaopatrzyć? "Musieć" - to już tylko w kulki. Z Yfronusem się nie zgodzę - zapasowe magazynki to wspaniała sprawa, wymienianie ich pod ogniem daje kupę frajdy, a kamizelka (albo inne oporządzenie) jest niezastąpiona, gdy chodzi o noszenie tego. Ale w zestawie z repliką dostaniesz standardowego hi-capa, a to na początek absolutnie wystarczy, więc niezbędne nie są. W międzyczasie będziesz miał kupę innych wydatków. W co zainwestować? Moim zdaniem, po kupnie ochrony oczu, repliki i kulek następną rzeczą wartą posiadania są porządne buty (nie chodzi o lans, tylko o ochronę własnego zdrowia: przyczepne podeszwy i konstrukcja chroniąca przed urazem stawu skokowego) i nakolanniki (ochrona przed urazem kolana przy klękaniu, zwłaszcza, jeśli trafisz na ostry kamień albo kawałek szkła :excl: ). Miło jest mieć procesorową ładowarkę do baterii: Chińczycy dodają "coś" do zestawu, ale im mniej Twoja bateria ma z tym do czynienia, tym dłużej pożyje. Choć na początek wystarczy być w dobrych stosunkach z uczynnym kolegą, który taki wynalazek posiada i naładuje Ci pakiet. Niektórzy lubią też ochraniacze na łokcie i hełmy / kaski. Ja osobiście nie wychodzę na strzelanie bez rękawiczek. A potem... potem jest dłuuuga lista rzeczy, które warto / przydało by się / można / są właściwie zbędne, ale i tak chcesz mieć :blush: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Ja tylko może dodam do postu Errhila, że rękawiczki to dość istotna sprawa. Postrzały w palce potrafią być nieprzyjemne (u mnie na bólu i "sińcu" się skończyło, ale kumplowi pazur zszedł). Polecam też szal snajperski/arafatkę do ochronienia twarzy (na początku spokojnie wystarczy, potem możesz sobie sprawić maskę jeśli poczujesz potrzebę). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 kulka w palec boli o wieeele bardziej niż w twarz więc jak masz wybierać między ochroną twarzy a ochroną dłoni to bierz rękawiczki! Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Może nie tyle bardziej, co dłużej... Dostałem w kciuka z kilku metrów z M58 DE. Czułem to przez 2 tygodnie... Quote Link to post Share on other sites
matek777 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Jesli chodzi o giwere, to zdecydowanie przed ostatni link ! ;) Quote Link to post Share on other sites
Kubawidk Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 Dzięki za odpowiedzi. Czyli wybór padł na tego kałacha, którego polecacie. Będę miał gogle i hełm, myślę, że na począrek wystarczy. O rękawiczkach również poymślę. Na początek myślę, że ta broń wciąnie mnie na całego :) Do wyposażenia mogę jeszcze kupić jakiś pistolet sprężynę. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Dzięki za odpowiedzi. Czyli wybór padł na tego kałacha, którego polecacie. Będę miał gogle i hełm, myślę, że na począrek wystarczy. O rękawiczkach również poymślę. Na początek myślę, że ta broń wciąnie mnie na całego :) Do wyposażenia mogę jeszcze kupić jakiś pistolet sprężynę. Dzięki. pistolet sprężynowy bym odpuścił... lepiej odłożyć i kupić jak coś jakąś lepszą klamkę... ale to tylko moje spostrzeżenie... Quote Link to post Share on other sites
Kubawidk Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 pistolet sprężynowy bym odpuścił... lepiej odłożyć i kupić jak coś jakąś lepszą klamkę... ale to tylko moje spostrzeżenie... Mówisz, że często pistolet jestpotrzebny? Bo jak tak to może faktycznie kupię droższy. Ja chciałem kupić taki za ok. 100zł Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Mówisz, że często pistolet jestpotrzebny? Bo jak tak to może faktycznie kupię droższy. Ja chciałem kupić taki za ok. 100zł nie chodzi o to czy często jest potrzebny ale zwyczajnie sprężynowy pistolet może nie dać rady na krótkim dystansie z aegami... poczytaj trochę o broni bocznej... Quote Link to post Share on other sites
Kubawidk Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 nie chodzi o to czy często jest potrzebny ale zwyczajnie sprężynowy pistolet może nie dać rady na krótkim dystansie z aegami... poczytaj trochę o broni bocznej... OK, dzięki Mam pytanko, co ile w takich miejscowościach jak Świdwin, Kołobrzeg itd. są organizaowane strzelanki? Quote Link to post Share on other sites
Yfronus Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Za około 100 złotych możesz kupić na Taiwanie berettę STTI. Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 (edited) poczytaj na forum o P99 HFC Edited December 23, 2010 by migeron Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts