MAJOR762 Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem więc pytam. Czy może ktoś podać dokładną średnicę wewnętrzną i zewnętrzną prowadnicy dyszy na głowicy cylindra dla dyszy Bore i nie Bore?? Najbardziej zależy mi na Borkowych. Najlepiej z dokładnością do 2 miejsc po przecinku, ale jak ktoś poda z dokładnością do 1 po przecinku to już będę bardzo wdzięczny. Uprzedzając - odpowiedzi w stylu "bore ma większą od zwykłej o 0,ileśtam mm" możecie odpuścić, interesują mnie konkretne liczby a niestety nie mam ani głowicy cylindra Bore, ani żadnego dokładnego przyrządu żeby zmierzyć średnicę z odpowiednią dokładnością. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 ze średnicą wewnętrzną bywa różnie, dla przykładu: po lewej głowica z emki JG 5 gen po prawej systema area 1000 Średnice w częściach PJ są lekko mniejsze od markowych odpowiedników przez co jeśli zajdzie konieczność montowania ich razem bywają trudności z osiągnięciem szczelnego układu. Dokładnych pomiarów nie mogę podać bo dzieciaki chrzestnej dorwały się do mojej suwmiarki ;/. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 22, 2010 Report Share Posted December 22, 2010 Jeżeli potrzebujesz dokładnych danych z dwoma miejscami po przecinku proponuje napisać do krakmanów . Często pytam o wymiary dysz oraz głowic cylindra odkąd walczyłem z głowicą P&J a dysza z DF. Zawsze mi odpisują bo co firma to inne wymiary. Nie wiem czy potrzebujesz dane konkretnego producenta czy obojętne byle by było BU a różnice są nawet pow. 0,12 mm miedzy producentami. Ogólnie z tego co kojarzę to prowadnica głowicy cylindra BU Guardera średnica zewnet. będzie tak z 5,60 mm jak nie z 5,65 mm .Zmierzyłem w domu suwmiarka z dokładnością do dziesiętnych 3 luźne głowice cylindra standardowy rozmiar i co głowica to inny wymiar tj. mam wrażenie ze 1 ma nie całe 5.3 mm 2 ma powyżej 5,3 mm ale mniej niż 5,4 mm a 3 mam tak jakby idealnie 5,4mm . I teraz 1 głowica jest z P&J to wiem na pewno 2 no name a 3 stockowa z cymy. I teraz kupując dysze z DF która ma średnice wewnętrzna otwór 5,5 mm to na głowicy P&J ma duże odczuwalne luzy i przedmuchy jak nie wiem co a oring w dyszy nie spełnia swojego zadania . Mam BU Guardera w 1 replice ale wiesz nie będę rozbierał guna bo i przyrząd pomiarowy mam nie dokładny. Także pisz do krakmanów jak Ci nikt konkretnie nie odpisze . Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 22, 2010 Author Report Share Posted December 22, 2010 Najbardziej by mi się przydało jakby ktoś podał średnicę prowadnicy na głowicy Bore Deep Fire. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 (edited) Głowica bore up DF od g36: stan: nowa Średnica zew.: 5,70 Średnica wew.: 5,00 Wymiary podane są w milimetrach. Przed chwilką zmierzone. :) Edited December 23, 2010 by seger Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted December 23, 2010 Author Report Share Posted December 23, 2010 (edited) Ooo, dzięki Ci wielkie. Z ciekawości - suwmiarka elektroniczna czy coś dokładniejszego?? :icon_smile: Edited December 23, 2010 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 najpopularniejsze suwmiarki mają dokładność pomiaru do 0,05mm lub 0,02mm. Warto podać te wartości. Nikła szansa jest na to iż pomiar został wykonany śrubą mikrometryczną ;) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 elektronicka mierzajka :) nie mam mikrometru w pracy. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Skoro o BU jest już to podczepię się pod temat. Moglibyście mi podać średnice wew. i zew. uszczelki głowicy tłoka BU ? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 zmierzę rano na uszczelce DF, oczywiście fabrycznie nowa. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Ok, dzięki. ASGShop niestety nie chciał pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 28, 2010 Report Share Posted December 28, 2010 Szabla jakiej sprężyny używasz z BU? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) średnica zew. uszczelki: 24,43mm średnica wew. uszczelki: 19,36mm średnica przekroju uszczelki: 2,4mm wymiary te proszę przyjąć jako teoretyczne, zmierzenie materiału miękkiego, łatwo ulegającego odkształceniom są orientacyjne. Pod wpływem ciśnienia wymiary te ulegają zmianie. od razu: średnica głowicy tłoka bore up: 24,22mm średnica wcięcia na uszczelkę: 15,12mm grubość zderzaka: 2,05mm średnica otworów kierunkowych ( wentylowanych):2,00mm masa głowicy z łożyskiem oraz ze śrubą montażową: 12,6g masa uszczelki: 0,6g zestaw bore up dedykowany do g36, pochodzi z ASG Shop z 2008 roku. Edited December 29, 2010 by seger Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 (edited) Szabla jakiej sprężyny używasz z BU? Jeszcze Bu ni używam bo właśnie nie mam uszczelki do głowicy tłoka. Słyszałem, że można ją nabyć w sklepi z uszczelkami. A ogólnie BU będzie używany z SP 120. A źle jest używać BU ze słabszymi springami ? Dzięki seger za wymiary. Edited December 29, 2010 by Szabla95 Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 BU ze słabszymi spręzynami nie oddaje pełnych możliwości. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 Pytam aby Ci lepiej doradzić ale wybór będzie należał do Ciebie. Przy sprężynie 120 proponuje kupić oring o wymiarach 20x2,5 mm. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted December 29, 2010 Report Share Posted December 29, 2010 To jest stockowy oring ? Z chęcią posłucham rad bardziej doświadczonych. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 (edited) Się podepnę :biggrin: Istnieje BU do przydłużonego GirBoksa? :wink: Czy spotkał się ktoś z tym? Bo szczerze mówiąc to ja nie widziałem nigdzie. Edited January 23, 2011 by Marcinek83 Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 http://www.specshop.pl/product_info.php?currency=EUR&manufacturers_id=57&products_id=2281&name=Systema_-_Zestaw_Cylindra_Bore_Up_-_PSG-1 Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Nie było pytania :icon_razz2: http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1594 Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 w asgshopie jest cylinder BU deep fire do długich GB. Reszta też jest do skompletowania. Troszkę więcej zachodu jest przy swd ca ale na upartego też dało by się dobrać części. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 24, 2011 Report Share Posted January 24, 2011 Trzeba uważać na jedno: głowica cylindra bore up guardera baaardzo ciasno weszła w cylinder bore up DF. Quote Link to post Share on other sites
kobejn669 Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Jak już rozpoczęty jest temat wymiarów można zrobić listę kompatybilnych ze sobą elementów BU rożnych producentów. Np. części systemy można łączyć z częściami guardera i szczelność jest idealna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts