konri8 Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Witam, mam zamiar zakupić gogle, do wyboru mam : 1) ESS Profile NVG 2) ESS Striker Land Ops 3) Bolle x800 Mieliście styczność z którymiś z nich, możecie któreś polecić? Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 ESS Profile NVG były dla mnie wtgodniejsze od bolli :) Quote Link to post Share on other sites
Oshii9 Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Po pierwsze primo kolego, masz cały duży temat o goglach i okularach, więc po co zaśmiecać forum. Po drugie primo- mam Bolle, mam też Revision destert locust a od niedawna okularki (wiem, poza tematem, bo pytasz o gogle) ESS ICE. Jeśli o gogle chodzi to większe pole widzenia mam w Revision'ach, z tym, że są przez to strasznie duże. Bolle są spoko, mi akurat pasują. A narazie moim faworytem są ESS'y :D Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Posiadam ESS Striker Land Ops. Co by tu o nich powiedzieć. Cholernie wysokie, ale za to pole widzenia mamy bardzo duże. Jeśli chcesz je nosić do hełmu to będzie się on opierał na goglach tym samym będzie zjeżdżał do tyłu. NVG za to będą idealne do hełmu, ale nie każdemu też pasuje guma stykająca się ze skórą. No i można pomarzyć o noszeniu korekcyjnych pod nimi. Jakiekolwiek wchodzą na wcisk i jest niewygodne ich noszenie. I oczywiście gąbkę trzeba wypruć aby nie parowały jak szalone. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted December 24, 2010 Author Report Share Posted December 24, 2010 OK, dziękuję, chyba zdecyduje się na NVG. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Sam używam NVG i po wycięciu pianek bardzo dobrze sprawa się miewa, jeśli chodzi o parowanie. W dodatku doskonale pasują do hełmów, ale to powszechnie wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
konri8 Posted December 24, 2010 Author Report Share Posted December 24, 2010 Ok, zamówiłem NVG. Dziękuje za pomoc jeszcze raz i wesołych Świąt :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 OK, dziękuję, chyba zdecyduje się na NVG. raczej zdecyduj się na te w których będzie ci wygodniej Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts