Bartess Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Witam, czy ktoś z Was miał może styczność z producentem o nazwie TMC? Poniższy link dotyczy nerki wyprodukowanej przez tę firmę. http://allegro.pl/waist-pack-cordura-rg-pmc-i1386305838.html Czy ma ktoś porównanie z Flyye lub Pantac? Głównie zależy mi na porównaniu koloru CB. Quote Link to post Share on other sites
fooze Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Za wiele może to nie pomoże ale marka jest powszechna na ebairsoft i gdzieś tylko dosłyszałem, że jak brać oporządzenie z tego sklepu to tylko TMC ;-) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 (edited) Typowa chińszczyzna. Niezłe szycie (znaczy nitki nie wypadają już na starcie) ale materiał i kolory mi nie zagrały. Na pewno lepsze to niż tradycyjny ACM z prosa ryżowego zszytego w fabryce wycieraczek, ale do szału daleko. Nie wiem jaka cordura jest używana przez tę firmę, ale pewnie jakaś chińska podróba. Twarda, sztywna. Wytrzymałości nie sprawdzałem. Edited December 31, 2010 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
arend Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Mam maski i pas najperski. Ogólnie tak sobie, widać że chińszczyzna ale jakaś taka lepsiejsza. Pas wykończony nieżle ale w maskach widać niedoróbki głównie w wykończeniu (miejscami wyłazi klej spod tkaniny, lekko przykrótkie paski maskujące połączenia. Kolorystyka też taka jakaś mało sensowna. oliwka bardziej kojotowa RG taki cóś mocno szary. Multicum tez się wyrażnie odcina nawet na tle innej chińszczyzny. Ale wytrzymałością kordury użytej przez firmę jestem mocno zadowolony. Pas jest ostro szorowany po ścianach faktury wszelakiej i praktycznie nie widać na nim żadnych starć (a noszę go już dobre pół roku) Quote Link to post Share on other sites
Bartess Posted December 31, 2010 Author Report Share Posted December 31, 2010 Dziękuję za odpowiedzi. Zależy mi na porównaniu cordury od Flyye z TMC, zwłaszcza w CB. Te piterki na allegro są w całkiem rozsądnej cenie i zastanawiam się czy byłby to dobry zakup. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Kupiłem jakiś czas temu taką na EB, jestem bardzo zadowolony, akurat cordura khaki jest bardzo zbliżony do EI MJK, i identyczny do G&P CB. szycie i klamra wydają się w porządku, fajny gadżet. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Także posiadam takową torbę, a nawet dwie. Jestem z nich bardzo zadowolony. Zarówno wykonanie jak i materiały stoją na wysokim poziomie jak na chińszczyznę. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 (edited) A jak się ma jakość/szycie/kolor do flyye? Pisząc kolor, głównie mam na myśli Olive/OD. Edited January 2, 2011 by czlowiek6 Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Miałem w ręku PlateCarriera od TMC z zamontowanymi ładownicami Flyye, wszystko w Oliwce. Kamizelka była zauważalnie jaśniejsza od ładownic, ale nie była to na tyle duża równica aby przeszkadzała. Co do jakości - znajomy korzysta od pół roku z wyżej wspomnianej kamizelki i nie narzeka... a raczej nie cacka się ze oporządzeniem. O ile wiem to jedyne co musiał zrobić przy kamizelce po jej zakupie to pozbyć się kilku wystających nitek, ale przeszycia taśm były w pełni wymiarowe co wskazuje na przyzwoity poziom szycia. Dla porównania w produktach MIWO (oba) i Condora spotkałem się z nie wymiarowi przeszyciami. Na EbairSoft taka nereczka TMC chodzi po 19,90$ więc 79zł wydaje się być cena do przeżycia. Quote Link to post Share on other sites
Bartess Posted January 2, 2011 Author Report Share Posted January 2, 2011 Także posiadam takową torbę, a nawet dwie. Jestem z nich bardzo zadowolony. Zarówno wykonanie jak i materiały stoją na wysokim poziomie jak na chińszczyznę. A w jakich kolorach je posiadasz? Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Khaki i ranger green. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Wg. mnie, szycie jest w porządku. Nie tak dobre jak u Flyye, ale zdecydowanie lepsze od typowego A.C.M. Cordura w dotyku bardzo twarda (zdecydowanie twardsza od G&P). Jak za taką cenę (ebairsoft) super. Fotka porównawcza kolorów (khaki) Flyye 2009, G&P 2008, Phantom 2007/2008, TMC 2010. Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Tak z ciekawosci zapytam, jakich toto klamer używa? No wygladają jak nexusy. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted January 3, 2011 Report Share Posted January 3, 2011 Organoleptycznie - są takie same. Jednakże trademarków brak - wniosek może być tylko jeden ;) Quote Link to post Share on other sites
Ijet Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Mam MAPa od TMC i nie polecam. Wkład hydracyjny nieszczelny, w sumie jedyne co oferuje to "kondomik" na rurkę w RG, Corduda, z której wykonany jest sam plecak jesz dosyć sztywna. Jedna szelka już w połowie naderwana, a dziś rozstrzelali mi te Nexuso podobne klamry - niby ok 20 m, aegi max 400 fps, a z klamry nic nie zostało. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 W tym miesiącu mam zamiar zamówić RRV tej firmy i mam takie pytanko: Czy jest bardzo zauważalna różnica między ich multicamem a multicamem flyee ? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) http://www.ebairsoft.com/molle-vest-p-3612.html Miałem tego RRV i powiem od razu, że większego badziewia dawno nie widziałem. Cienizna straszna. Kolor OD był raczej w tym odcieniu: Nie wiem jaki mają multicam, ale wnioskując z analogii, to coś w tym stylu: Koszt samego RRV jest w okolicach 200-220 złotych. Za to można już się nieźle oszpeić w prawdziwej, oryginalnej cordurze. Wg. mnie szkoda kasy. Edited January 12, 2011 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Cienizna w sensie kolorystycznym? Mógłbyś coś więcej na temat tej RRV powiedzieć (pomijając kolor)? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) Tak. Cienizna w każdym sensie. Szelki chyba wypchane tekturą miast pianki/gąbki, "złamane" zresztą. Brzydkie to to i nieprzyjemne. Taśmy wyglądały, jak ze sklejki zrobione - twarde i uporczywe. Chyba jedyną zaletą tego RRV była możliwość pływania na nim na basenie :wink: No i pewnie był w miarę wytrzymały, choć tego nie sprawdziłem, bo sprzedałem nim zacząłem używać. Edited January 12, 2011 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 @Viamortis Jak siedzą na tej RRV-ce ładownice innych firm takich jak pantac, flyee itp. Luźno czy raczej na odwrót ? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Nie zakładałem na to ładownic. Sprzedałem najszybciej jak się dało. Quote Link to post Share on other sites
kacaperek Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Najprawdopodobniej mój kumpel ją odkupił od Mortisa ;) używa na tym kieszeni g&p i flyee i nie narzeka Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Najprawdopodobniej mój kumpel ją odkupił od Mortisa ;) Możliwe. Była na aukcji od złotówki. Dzisiaj widziałem parę nowych ładownic od TMC i muszę powiedzieć, że mnie zagięło. Jakość naprawdę bardzo przyzwoita, wreszcie załatwili sobie normalne materiały wreszcie. Obawiam się, że Flyye może mieć poważne problemy z nową konkurencją. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 (edited) Flyee używa cordury "Invista 1000D", a na ebairsoft jest wydzielony dział na produkty uszyte z Cordury 1000D, nie mam pojęcia tylko co znaczy Invista. Może faktycznie jakością szycia i materiałów poszli w górę. Jeśli ktoś miałby kontakt z kamizelką od TMC kupioną niedawno oraz uszytą z tej cordury 1000D, byłbym wdzięczny za jakieś opinie, bo z tego co mówi Mortis wynika, że jest szansa na dobrą i tanią alternatywę dla droższego Flyee. Edited January 13, 2011 by dr_wisla Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Invista to firma, obecny posiadacz licencji na Cordurę (kiedyś DuPont). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts